IP: *.silesialan.eu 23.05.12, 20:33
Dzisiaj otrzymałem wiadomość - W związku z upadłością linii lotniczych Air Poland, które miały realizować rejsy na trasie KTW-DLM-KTW oraz brakiem możliwości zakupu miejsc od innych linii lotniczych bądź organizatorów, jesteśmy zmuszeni zmienić Państwu miejsce wylotu i powrotu.
Zaproponowano wylot z Warszawy - 300 km na własny koszt dojazd do lotniska i powrót.
Co myślicie o takim traktowaniu nas turystów - byłem z tym biurem już dwa razy i na tym chyba koniec.
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Alfa Star 23.05.12, 21:20
      Podzielam twoje słuszne oburzenie ale nie za bardzo będziesz miał z kim latać bo jak piszą poniżej Tui odwołała loty z Katowic , to samo Neckerman i Itaka . Coś pechowe te Katowice . A w ogóle to jakoś dziwnie się dzieje -ludzie chcą latać a linie lotnicze padają i biura podróży padają ... Może by się przedstawiciele biur podróży , których podobno jest bez liku na forach turystycznych wypowiedzieli - jak to możliwe ????
      • Gość: majatours Re: Alfa Star IP: *.42.4.146.tedata.net 11.10.12, 16:16
        Witam Serdecznie, zapraszam na stronę www.majatours.pl/ Poświęcona jest ona wycieczką fakultatywnym po Egipcie!!! atrakcyjne ceny, profesjonalna polskojęzyczna obsługa, podczas każdej wycieczki jesteście ubezpieczeni ;)

Możecie nas również znaleźć na Facebooku - Maja Tours wycieczki fakultatywne
    • Gość: Viva Re: Alfa Star IP: *.traco.pl 24.05.12, 00:35
      Też dostałam dzisiaj takie pismo i jestem oburzona, w moim wprawdzie nic nie pisali że na swój koszt, ale nie pisali również że coś zrekompensują. Jeszcze rozumiem gdyby podstawili jakiś autobus lub busa i dowieźli nas do tej Warszawy. Co mają zrobić osoby bez samochodu? Tylko tułaczka pociągiem - potem przesiadka w Warszawie na jakiś miejski transport żeby dojechać do lotniska. Tylko że ja lecę w czasie trwania mistrzostw i już się boję jakie to może być kłopotliwe (korki, a może jeszcze protesty taksówkarzy itd.) Jeszcze z dzieckiem. Nie mówiąc już o dodatkowych kosztach!!! Nie mogę z tego wszystkiego spać.
      Czytałam umowę nie ma tam wzmianki o tym że mogą zmienić nam miejsce wylotu tylko godziny. Jutro pójdę do biura i będę się coś dowiadywać. Dam znać co mi powiedzieli. Jak Wy będziecie coś wiedzieć napiszcie.
    • Gość: bjk Re: Alfa Star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.12, 07:51
      Faktycznie na stronie alfy zniknęły lipcowe i sierpniowe wyloty ktw-dlm - widać, że tylko na czerwiec udało im się upchać klientów do LOTu. My lecimy z nimi w czerwcu na Teneryfę linią Small Planet wraz Neckermannem - mam nadzieję, że ten przewoźnik do lata też nie padnie.
      • Gość: samodzielny Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 12:08
        Dlatego lepiej samemu sobie organizować wyjazd...
    • Gość: baribal60 Re: Alfa Star IP: *.silesialan.eu 24.05.12, 12:44
      Muszę sprostować swoja wypowiedź co do BP Alfa Star - dzisiaj dostałem nową umowę a w niej mniejsze koszty do zapłaty /pomniejszone o dojazd do Warszawy pociągiem w obydwie strony/ .
      Można więc stwierdzić że BP stanęło na wysokości zadania - jestem zadowolony .
      • deoand Re: Alfa Star 24.05.12, 13:07
        Czyli nie tak źle . Rezerwujesz miejsce na parkingu w Wa-wie i droga prosta jak strzała z taką uwagą , że od Rawy do Radziejowic jedzie sie fatalnie bo jednym pasem . Chyba że juz zrobili droge ..moze -tak było w końcu lutego a tu juz czerwiec za pasem nie mówiac o lipcu . Mozna pociagiem z Katowic i kto wie czy to nie lepsza opcja bo jak pisało w Internecie jest połączenie kolejowe między W-wa Centralna a Lotniskiem im Fryderyka Chopina czyli po prostu z Okeciem .
        • Gość: Ksenia Re: Alfa Star IP: *.unknown.vectranet.pl 24.05.12, 22:53
          Z Centralnego na Okęcie można dostać się też autobusem np. 175 ;)
          A tak wracając do tematu, to fajnie że Ci zaproponowali coś innego, bo mnie
          np. mieli głęboko w poważaniu, dlatego zmieniłam biuro na Itakę no i zobaczymy jak się spiszą, ale szczerze! mam nadzieję, że się uda.
          • Gość: Viva Re: Alfa Star IP: 83.19.66.* 25.05.12, 12:10
            Ja też mam dostać zwtot części należności - na dojazd do Warszawy. Na razie zostały wysłane papiery do zatwierdzenie. Mam nadzieję że kasa przyjdzie równie szybko.
            Teraz tylko zastanawiam się co wybrać samochód czy pociąg, ale raczej samochód.
            • Gość: Ania Re: Alfa Star IP: 195.116.20.* 25.05.12, 13:54
              Teraz są parkingi w Warszawie , które proponują dowóz do i z lotniska , zostawiasz u nich samochód na tydzień i nie bulisz jak na lotniskowym parkingu. Moi znajomi korzystali, niestety nie znam szczegółów.
              • Gość: a Re: Alfa Star IP: 195.116.20.* 25.05.12, 13:56
                Tani parking Warszawa, lotnisko Okęcie, ul. Szyszkowa 45www.lotnisko-parkingi.pl/tani-parking-warszawa-okecie-szyszkowa-...Kopia - Podobne
                Dajesz +1 publicznie. Cofnij
                Tani parking w Warszawie przy lotnisku Okęcie na ulicy Szyszkowa 45. ... W cenie postoju znajduje się również transport na lotnisko i odbiór po powrocie.
                • Gość: Anq28 Re: Alfa Star IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 25.05.12, 14:57
                  Jak ktoś ma w czasie euro wyjazd to nie radzę godzić się na Wawę. To będzie jeden wielki stres, niestety nie wiadomo czy będą korki, czy nie będzie. Czy nagle nas na parkingu nie wystawią i nie będzie na nas czekało miejsce bo ktoś sypnie euro...Do tego pociągiem nie polecam, ceny taxi kosmiczne, korki i znowu stres. Lepiej zmienić kierunek, zawołać zwrot kasy i wykupić LM w jakieś inne fajne miejsce z wylotem ze swojego miasta, zwłaszcza, że jest ich sporo bo ludzie chyba chcą zostać na euro w kraju. Ja też lecę w czasie euro i to w dzień meczu, właśnie sprawdzam, które rejony miasta są wyłączone z ruchu drogowego na 12 i 4 h przed meczem...i się okazuje w moim przypadku, że na lotnisko zostaje mi jedna droga i to normalnie zakorkowana do granic możliwości a co dopiero na euro, kiedy prowadzi ona również na stadion. Niech Wam miejsca z Krakowa załatwią jak już.
    • Gość: gość 13 Re: Alfa Star IP: *.xdsl.centertel.pl 29.05.12, 19:07
      Mnie zrobili to samo. Chodziło o termin od 4.06. O problemach wiedziałam, gdyż wiedziałam o upadłości AIR Poland. Spodziewałam się problemów, zatem niespecjalnie mnie zaskoczyli, aczkolwiek w sposób inny od spodziewanego. Być może jutro trochę wstydu narobi im pewna duża stacja radiowa, choć pewnie nie przejmą się swoim postępowaniem. Zawsze można wystąpić z roszczeniami odszkodowawczymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka