Gość: mammna IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 09:30 Proponuję dyskusję i wymiane zdań na temat naszych ulubionych biur. Które nie upadnie w te wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaca Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.icpnet.pl 14.03.13, 10:00 A ja proponuję pójść do wróżki. Co to w ogóle za pytanie? Chcesz panikę siać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaruśś Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 10:02 zapytaj macierewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: 195.116.20.* 14.03.13, 10:57 Najlepsze będzie sam sobie organizatorem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTYNA Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.242.stormmedia.pl 25.07.13, 10:02 JA POLECAM JAWORZYNĘ!!! Moje dzieci jeżdżą z tym biurem od 3 lat(w Polsce) i zawsze wracają bardzo zadowolone! Nie wiem jak jest za granicą- sąsiadka wysłała córkę do Bułgarii i mówiła, że warunki bardzo dobre, ale kadra choć w porządku to strasznie pilnowała i nie można było pić i palić- moim zdaniem to przecież dobrze- ale widać każdy kłądzie nacisk na co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.30.109.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.13, 15:31 to skandal, żeby kadra nie pozwalała dziecią pić i palić. Co oni sobie wyobrażają? W życiu nie puszczę dziecka na takie wakacje :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goszka Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.cm-6-2b.dynamic.ziggo.nl 14.03.13, 11:03 Myślę, że jest to temat, który niebawem będzie bardzo aktualny, bo zacznie się za nieco ponad miesiąc sezon majówek, wyjazdów, urlopów, etc. A moim zdaniem warto wiedzieć co w trawie piszczy, od tego są też fora przecież, żeby wymieniać się informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 13:26 To jest pytanie do wróżki. Żadne biuro nie przyzna sie, że ma jakieś problemy. Tym bardziej klienci, nawet Ci zadowoleni, nie będą mieć pojęcia o prawdziwej kondycji biura. Zaraz też, ktoś napisze, że 'usłyszał od znajomego, który dowiedział sie od swojego znakomego ,że biuro X ma problemy finansowe'. Masz nadzieję, na wiarygodną dyskusje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.30.4.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.03.13, 09:05 wydaje mi się ze jest to temat na czasie, zwłaszcza ze zaraz majówka - czas pierwszych wyjazdów..no i wakacje. Chyba nikt z nas nie może mieć gwarancji na 1000000000% bezpieczny wyjazd. Ale warto wcześniej sprawdzić stan biura, chociażby w urzędzie (czy ma ubezpieczenie w razie czego). No i chyba warto też podróżować z biurami sprawdzonymi - mam na myśli takie, z którymi już wcześniej się było...chociaż to też nic nie oznacza:) W każdym razie nie wiem czy ryzykuję, ale moim zdaniem nie i jadę na majówkę do Paryża z biurem z którym już jeździłam (Margotravel z Wro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: 195.116.20.* 15.03.13, 14:03 Z Paryża blisko, w razie czego wrócisz jakimś kursowym autokarem Sindbada lub innej autokarowej bajki. Gorzej zawsze jest z turystami, którzy polecą np. do Kenii, czy Egiptu, bo to juz wtedy nie taka prosta sprawa. Nie można powiedziec nic o tym które biuro ewentualnie padnie w tym roku. Bo również zalezy to od zainteresowania turystów. Ale te małe biura które robia kilka wycieczek w roku przewaznie mierzą siły na zamiary i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOJA Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.icpnet.pl 15.03.13, 19:29 A ja jeżdzę z biurem ALMATUR i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.147.19.140.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.13, 09:27 Ania no więc chyba coś w tym jest ze małe biura mierzą siły na zamiary. Poza tym wszystkie biura, które upadły specjalizowały się w wycieczkach samolotowych...a samolot trzeba wynająć wcześniej, zapłacić...a dopiero później sprzedaje się daną wycieczkę. Dobrze, że to biuro z którym jadę głównie zajmuje się wyjazdami autokarowymi...:) i nie jest duże:) czyli wszystko wskazuje na to, że wrócę cała i zdrowa i cała nasycona Paryżem :) już nie mogę się doczekać:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.chochlik Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 21.03.13, 00:28 Proszę świeży ranking biur podróży: www.rp.pl/temat/984572.html Może łatwiej będzie podjąć decyzję na jakie biuro się decydować wybierając te plasujące się najwyżej. :) Jak widać Itaka wiedzie prym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polis Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 12:10 No ale ceny też się dosyć różnią. Ja od lat jestem wierna Almaturowi, bez obaw jeżdżę z nimi. Mają taki wybór, że co roku mogę jechać w inny region świata, a i tak nie uda mi się zobaczyć wszystkiego. Wycieczki mają w przystępnych cenach, na dobrym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola35 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: 212.244.185.* 11.04.13, 13:46 Korzystałam w zeszłym roku z biura podróży rospond. Byłam bardzo zadowolona z tego, że miałam bardzo dobry kontakt z biurem. Pomogli mi wybrać wycieczkę marzeń i nie za drogą :) W zeszłym roku byłam w Egipcie W tym roku również planuję pojechać na wycieczkę organizowaną przez rospond tym razem na złote piaski Bułgarii :) Jak wrócę to podzielę się z wami wrażeniami z wycieczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: 212.244.185.* 27.06.13, 08:15 Rospond faktycznie jest ekstra- doradzą rzetelnie i fachowo, przesympatycznie ludzie i ceny nie wygórowane. Jeździmy z nimi od siedmiu lat i jeszcze trochę pojeździmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdgvd Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.static.3s.pl 27.06.13, 08:43 Ale IP dwóch poprzednich wypowiedzi dziwnym trafem się nie różni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 14:46 To prawda,że Itaka jest biurem mającym dobrą kondycję finansową, ale w związku z tym zauważyłam, że od pewnego czasu zaczyna to wykorzystywać w niewłaściwy sposób. Ceny wyjazdów coraz wyższe, a obsługa coraz gorsza, niestety, ja w tym roku już nie jadę z nimi, bo znalazłam dużo tańszą ofertę w TUI na ten sam hotel (Papillon Ayscha na lipiec, pokój rodzinny). Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 22.03.13, 18:20 > ku już nie jadę z nimi, bo znalazłam dużo tańszą ofertę w TUI na ten sam hotel > (Papillon Ayscha na lipiec, pokój rodzinny) a jak dużo tańsza ta oferta? bo z ciekawości zajrzałam na obie strony i porównałam i to są groszowe róznice, co ciekawe, w zależności od terminu raz w jedną, raz w drugą stronę... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.chochlik Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 23.03.13, 11:52 Gość portalu: Anita napisał(a): > Ceny wyjazdów coraz wyższe według mnie to jest tendencja dotycząca wszystkich biur podróży. W zeszłym roku moja siostra była na jednej z wysp kanaryjskich z Itaką właśnie, w tym roku w styczniu chcieli powtórzyć wyjazd i wertowali bardzo dużo ofert. Rzeczywiście wszystko było droższe niż rok temu, ale mimo wszystko wybrali Itakę, bo okazała się mieć najlepszą ofertę. Zmienili tylko wyspę na którą polecieli. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 22.03.13, 17:41 > smutna jest za to liczba upadających biur... smutna to jest liczba firm upadających w Polsce, z różnych branż, biura podróży stanowią zaledwie jakiś tam drobny ułamek tej liczby. inna rzecz, że w PL, zeby firma mogła upaść - to musi mieć na to pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammna Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.13, 14:53 Taka mała prowokacja, chciałam popatrzeć na opinie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena.M Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 18:37 Ja od paru sezonów jeżdzę z Rainbow Tours, ale zawsze dla pewności sprawdzam aktualne wyniki finansowe różnych biur. Z RT jest najłatwiej bo skoro jest notowany na GPW ma obowiązek ich rzetelnej publikacji. W obecnej sytuacji prezentują się one bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: Rainbowtours IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.13, 10:01 Ciekawa jestem jaka jest Twoja opinia o tym biurze bo nigdy z nimi nie byłam. Możesz polecić dobry hotel z ich oferty na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa-swinka Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 09.04.13, 19:42 Pewnie to śmiesznie zabrzmi, ale gdzie konkretnie można sprawdzić kondycję RT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawaswiata Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.devs.futuro.pl 11.04.13, 14:47 Na ich stronie www, w zakładce dla inwestorów, bo są spółką akcyjną notowaną na giełdzie z tego co wiem, publikują wiele danych. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 26.03.13, 10:03 to fakt, bardzo tanie oferty - mocno odbiegające od cen rynkowych - przesadnie wiarygodne nie są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 16:56 Nie upadną te które współpracują z dużymi operatorami i wspierają się nawzajem:) a co lubię to szybkie i przyjemne załatwianie formalności w biurze www.planujemywakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.ibs.net.pl 27.03.13, 23:08 byle nie te turystyka.gov.pl/ceotipt/raporty/raport/19/drukuj/1/ Odpowiedz Link Zgłoś
3jw Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 04.04.13, 12:59 student.travel.pl/wyjazd_J13999 bardzo fajne oferty i konkurencyjne ceny dla studentów Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 11.04.13, 14:49 Itaka chyba poczuła sie liderem i w tym roku podwyższyła ceny imprez. Szukałam wczasów w Portugalii- przejrzałam mnóstwo ofert w tym także Itaki i TUI. Okazało się, że oferta Itaki jest sporo droższa od TUi. A zawsze myslałam, że TUI jest drogi. ITAKA www.itaka.pl/wyszukiwarka-ofert/index.php#destinations=AlgarveTUI www.tui.pl/wyniki-wyszukiwania;search,774#/page%3D1%26food%3DA%2CV%2CH%26from_filters%3D1%26wylot%3DWAW%26len%3Dln68%26os_dorosle%3D2%26dzieci%3D0%26transport%3D1%26kraj%3D%26region%3D149%26sortBy%3Dcena%3Dasc Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 11.04.13, 14:52 jeszcze raz linki: TUI www.tui.pl/wyniki-wyszukiwania;search,774#/page%3D1%26food%3DA%2CV%2CH%26from_filters%3D1%26wylot%3DWAW%26len%3Dln68%26os_dorosle%3D2%26dzieci%3D0%26transport%3D1%26kraj%3D%26region%3D149%26sortBy%3Dcena%3Dasc ITAKA www.itaka.pl/wyszukiwarka-ofert/index.php#destinations=Algarve/from=WAW,WZZ/sort_by=io_cena_min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samson Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 22:42 Poszukajcie sobie ostatnie rankingi chociażby rzeczpospolitej. Itaka na czele i według mnie słusznie. Chyba jej upadek nie grozi:) Mimo że ludzie trochę stracili zaufanie do wyjazdów zorganizowanych to i tak nieźle sobie radzą. Trzeba dodać że mają czasem naprawdę ciekawe i dość tanie wyjazdy czy to dla singli czy dla zakochanej pary a nawet dla całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.13, 23:24 Rankingi są na podstawie danych z ubiegłego roku, w rym roku Itaka ma gorszą i droższą ofertę niż inne biura, a niektóre ceny to po prostu kosmos. Ja w tym roku z nimi nie jadę, bo hotel w Turcji, który wybraliśmy był sporo tańszy w Tui, rezerwowalismy w first minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 14x Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.centertel.pl 01.05.13, 01:01 Itace się w głowie poprzewracało i chyba poczuła się królową patrząc na ceny. jak będzie nadal taka pazerna, to się może dla niej źle skończyć. Ja też już z nimi nie pojadę, niech się wypchają, inne biura mają znacznie korzystniejsze cenowo ofery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.13, 10:47 Nigdy nie jezdzilem z Itaką, ale oferty wylotów z innych moich biur podróży na końcówkę maja mocno się wyprzedały, więc zacząłem przeglądać propozycje wyjazdów do Turcji Egejskiej w "słynnej" Itace. Niestety jak wylot by mi podpasował to ceny hoteli kilkaset złoty droższe jak u innych operatorów(oferty dla singli). Potwierdzam powyższe opinie, że Itaka przesadziła z cenami(a przecież to nie jest szczyt sezonu) więc ja osobiście stawiam krzyżyk na tym niby "najlepszym" biurze podróży. NIGDY więcej z Itaką!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 10:51 A ja z ITAKĄ pojadę, bo tylko to biuro ma w ofercie wyspę Thassos. Już wpłaciłam zaliczkę, wyjazd w sierpniu. Byłam z nimi kilkakrotnie i nie zawiodłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 11:04 Dodam jeszcze, że w ubiegłym roku dokonałam trafnego wyboru jadąc z Itaką na Maderę, gdyż TUI właśnie ten kierunek odwołało, zostawiając klientów na lodzie. A Madera cudna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 12:40 W tym roku TUI ma świetną ofertę na Maderę i nic nie odwołuje, ja z nimi jadę w lipcu, już się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 12:53 Itaka ma to samo, tylko taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 15:20 Gość portalu: turysta napisał(a): > Itaka ma to samo, tylko taniej ????? Co za brednie, hotel Madeira Panoramico nawet teraz kosztuje mniej w TUI (11110 zł 2+1, dziecko 8 lat), a w Itace 11.524 zł - termin 10-24 lipca w TUI, (w Itace wylot 9 lipca), a ja płaciłam jeszcze trochę mniej (10777), bo akurat była promocja minus 3%, więc w sumie w TUI cena za rezerwację na 2 tygodnie prawie 750 mniej niż w Itace. A moi znajomi, którzy namówili nas na ten wyjazd i rezerwowali jeszcze w grudniu, to w ogóle płacili coś ok. 9000, bo wtedy były o wiele większe promocje w first minute. Itaka ma ceny od czapy i naprawdę lepiej sprawdzić ceny w innych biurach, my wcześniej myśleliśmy o Turcji i tez było drożej, często nawet gorsze hotele, były w Itace droższe (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 01.05.13, 18:28 Ojej, 10 tys. za Maderę, byłem tam dwa razy, raz w grudniu i raz w styczniu, za hotele 4* płaciłem 1850 z ALL i 1050 z HB od osoby za tydzień, to były lasty z Itaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.centertel.pl 01.05.13, 21:25 Ale to jest rezerwacja na 2 tyg. w dobrym hotelu 4* w szczycie sezonu + dziecko, najtaniej było w first minutę, a ja wolę nie czekać na lasta, bo jedziemy że znajomymi i może później nie być wolnych miejsc w tym terminie, no i nie wiadomo czy w ogóle będą lasty w tym hotelu, dla nas cena jest OK, ale oczywiście w Tui. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 01.05.13, 22:00 Dla mnie Madera to super wyspa na zimowe wyjazdy, kiedy u nas mrozy. Tam plaż za specjalnie nie ma, a woda w Atlantyku jest i tak zimna. Ja też mieszkałem w dobrych hotelach, w Vila Gale i w Rocamarze. Latam tam nie byłem, to nie wiem jak jest. www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Vila+Gale+Santa+Cruz-ch_hb-hid_103946.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 10:58 No właśnie, a nie każdy może w grudniu czy styczniu sobie pozwolić na wyjazd, kiedy faktycznie są naprawdę fajne lasty. Obecnie ceny wyjazdów w lipcu są wysokie. Czekam na lasty, ale one już nie są tak atrakcyjne jak w sezonie zimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 02.05.13, 12:40 w lipcu to zawsze drogo, niestety, ja zawsze jeżdżę w czerwcu i we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 13:42 Jak ma się dziecko w wieku szkolnym to trzeba mu zagospodarować wolny czas w czasie wakacji (lipiec, sierpień), więc chociaż wiadomo, że wtedy jest najdrożej to raczej nie ma się wyboru, nie pojadę z dzieckiem wtedy kiedy jest szkoła, żeby traciło lekcje, a w wakacje będzie siedziało w domu lub na podwórku, kiedy wszyscy wyjeżdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 02.05.13, 13:51 Ja Ci nie każę, ja mam dziecko w przedszkolu na razie. W wakacje najwięcej ludzi jeździ, więc ceny są najwyższe, tak było i będzie, a w grudniu na Maderę jak lecieliśmy to ok. 1/3 samolotu było zapełnione, nie było chętnych, to ceny obniżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodamama69 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 10.05.13, 15:15 Dla dzieciaków już kolejny rok z rzędu wybieram Vogue Travel - sprawdzone biuro, organizują super kolonie i obozy. Dla siebie i męża jeszcze nie wiem, chcemy gdzieś do Grecji, wiec już powoli zaczynam poszukiwania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.cable.net-inotel.pl 11.05.13, 23:34 nie jestem wróżką, ale wiem, że ecco holiday nie upadnie na 100%. skoki na to nie pozwoliły w zeszłym roku, to i teraz też nie pozwolą tym bardziej, że ecco znów rwaca do łask i zaczyna się sprzedawać. mają supr ceny na bułgarię, więc jeśli kogoś interesuje ten kierunkek, to z ecco śmiało może jechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wołodia Re: Które biuro NIE Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 13:05 Kapitalistyczne oszustwo na "regulamin" Firma sprzedaje nie istniejące usługi !!!!!!!!!!!!!! Zapłaciłem w grudniu za objazdówkę Norwegia z Nord-cap wylot 25 maj, kupione walizki, korony norweskie szwedzkie, euro, zamówiony urlop, iiiiiiiiiiiii jakież cudowne uczucie przeżyłem czytając wiadomość 3 maja iż zgodnie z regulaminem firma odwołuje imprezę z powodu braku chętnych. Firma nie znalazła 30 jeleni więc nie zarobi, a my, no cóż zaproponowali imprezę zamiast samolot to autokar i w innych terminach, klient potraktowany jak niepotrzebny odpad, z którego nie udało się nic wycisnąć , zdawkowe suche "z przykrością informuję" itp. nawet na osobisty kontakt nie stać. Radzę omijać wielkim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
logostour1 Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? 14.05.13, 13:15 Witamy, Jeśli szukasz opinii o biurach podróży polecamy zajrzeć do rankingów publikowanych ostatnio w mediach. Na przykład zaktualizowane zestawienie przygotowane przez dziennikarzy Rzeczpospolitej (www.rp.pl/temat/984572.html) - tam po raz kolejny Logos Tour został zaliczony do grona najbardziej stabilnych finansowo :) Zachęcamy też do zasięgnięcia opinii u samych turystów, którzy odwiedzili z nami już niejeden zakątek Świata! Znajdziesz ich bez problemu na naszym Facebooku (www.facebook.com/LogosTour). Pozdrawiamy! Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 20:40 ja w tym roku byłam w Hurghadzie z alfastarem, szybkie tygodniowe wakacje, raczej nastawienie na leżenie i relaks niż na zwiedzanie. Biuro okazało się w porządku, nie spodziewałam się cudów, bo wycieczka była dość tania (brak funduszy wyjazdowych w tym roku), a zakwaterowanie w hotelu trzygwiazdkowym - Triton Empire, ale na miejscu okazało się, że hotel jest fajny, obsługa w porządku. Ja nie narzekam na swoje wakacje w tym roku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.204.116.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.07.13, 10:09 My z rodzinką w tym roku jedziemy do Sharm, do hotelu Sharm Holiday. Wycieczkę wykupiliśmy z alfa staru, hotel doradziła nam na miejscu pani w biurze. Nigdy z nimi wcześniej nie podróżowaliśmy, biuro poleciła mi koleżanka z pracy, która w zeszłym roku była z nimi na Teneryfie. Wylot dosłownie za chwilę, ale jeszcze przeglądam na forum co piszą. Ogólnie opinie pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 10:26 Alfa Star jest spoko, szczególnie jeśli chodzi o organizowanie wycieczek do Egiptu. Byłam z nimi raz i nie mam im nic do zarzucenia. W tym roku jeszcze nie wiem jakie biuro wybiorę. Od dawna marzy mi się wyjazd na Kretę lub do Portugalii. Czy może ktoś polecić biuro i hotel w którym był? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź, wolałabym bowiem spędzić dwa tygodnie w sprawdzonym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rotka Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.13, 11:48 W zeszłym roku byliśmy z Tui, w tym lecimy z Alfa Starem. Chcemy wypróbować wszystkie lepsze biura i później jeździć z jednym wybranym, z tym, które wakacje zorganizuje najlepiej. Wybieramy się do Egiptu, do Sharm. Ponoć alfa się w tym specjalizuje. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 16:14 My co roku wybieramy inne biuro, najpierw myślimy nad kierunkiem a potem biuro. Dalekie podróże polecam Logostour byliśmy z nimi 3 razy i jest ok, ale z nimi to głównie zwiedzanie . Grecos -bylismy z nimi na Krecie spisało się super Viva Club - mimo przebojów przed wylotem też oki Wezyr - też mogę polecic Tui- zmienili nam hotel Itaka w tym roku już namieszała, zmieniła nam tak wylot, że mamy jeden dzień z głowy, a w ostatnim dniu od 12 zwalniamy pokój i czekamy na samolot 10 godzin :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 17:07 neckermann skrócił mi pobyt o jedna dobę kasy do tej pory nie zobaczyłam, chociaz wyjazd był udany już więcej nie skorzystam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 21:07 składałaś reklamację? chce powalczyc z Itaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: 109.207.99.* 25.07.13, 06:05 Jak narazie skorzystałam z usług dwóch biur podróży Alfa Star oraz Wezyr Holidays.W obu przypadkach poza opóznionym wylotem z kraju (Alfa Star-7h,Wezyr Holidays-4h) biura spisały się znakomicie,także spokojnie mogę polecić je innym....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 13:14 rok temu byłem z oasis, wcześniej z exim. oba biura spisały się poprawnie, wszystko o czasie i wg planu. oczywiście gwiazdki hotelowe ponaciągane, ale to jak wszędzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.0.29.206.dynamic.ttnet.com.tr 26.07.13, 16:58 W tym roku jestem z Neckermannem w Turcji. Hotel przeciętny, bez luksusów ale zgodny z ofertą - taki wybrałam. W zasadzie wszystko OK gdyby nie fakt, że spłoszona rezydentka przy powitaniu podając swój numer tel. komórkowego do kontaktów zaznaczyła, że ona nie może dzwonić do turystów. Drogi Neckermanie, może jednak warto aby Wasi pracownicy w pilnej potrzebie mogli dzwonić do turystów. Trochę wstyd tak oszczędzać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.13, 12:43 Gość portalu: Lidka napisał(a): > W tym roku jestem z Neckermannem w Turcji. Hotel przeciętny, bez luksusów ale z > godny z ofertą - taki wybrałam. W zasadzie wszystko OK gdyby nie fakt, że spłos > zona rezydentka przy powitaniu podając swój numer tel. komórkowego do kontaktów > zaznaczyła, że ona nie może dzwonić do turystów. Drogi Neckermanie, może jedna > k warto aby Wasi pracownicy w pilnej potrzebie mogli dzwonić do turystów. Troch > ę wstyd tak oszczędzać.... Miesiąc temu wróciłam z wyjazdu z Nec i potwierdzam tą kuriozalną informację. Dodatkowo zmieniono nam godziny powrotu do Polski bagatela o 14 godzin (!) wcześniej, informując nas o tym w ostatniej chwili. Wiem ze nie jest to podstawa do reklamacji (wszystko w ramach tej samej doby hotelowej) ale świadczy o mało profesjonalnym czy elegenckim podejściu firmy. Rezydentka Nec (mnie osobiście zupełnie niepotrzebna) nie zjawiła się nawet na lotnisku co zdaje się należy do jej obowiązków. Chętnie wybrałabym na przyszłość tańszą opcję pobytu "bez rezydentki" (jeśli by taka była) bo dlaczego mam płacić za jej etat, którego nie potrzebuję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 17:25 składałam relamację uznali ale kasy brak twierdzą że od przwoźnika musza ściągnąć szczerze g***o mnie to obchodzi bo powinni zwrócić niezwłocznie pieniądze! Dzień przed wylotem dostałam info o zwrocie pieniędzy. Zaraz będą 2 miesiące. dałam im ultitmatum do początku sierpnia i wszystko zgłaszam do Departamentu Turystyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damina Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 11:53 dwa lata temu oasis, w zeszłym almatur, w zimie byłem na nartach z margotravel i z tym samym biurem jadę na wakacje. biur jest wiele, różne oferty, dobrze jest znaleźć swoje ulubione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celio Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: 93.176.243.* 29.07.13, 17:44 Ja w zeszłym roku Almatur, w tym też Almatur ;) Ja wychodzę z założenia, że jeśli coś się sprawdza, to dlaczego mam to zmieniać. A moim zdaniem Almatur jest jednym z najbardziej bezpiecznych biur podróży w naszym kraju, bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damina Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.205.57.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.13, 22:13 no to chyba każdy ma swoje przekonania i ulubione biura, miejsca itp. mnie almatur nie ujął, za to margo tak. ale to wiadomo - każdy ma swoje odczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.13, 09:23 My 6 raz z Alfa Starem. Był Egipt, Tunezja, Turcja a teraz 2 już raz z rzędu na Kretę. Polecam wszystkim, którzy szukają fajnego miejsca dla rodzin z dziećmi hotel na Krecie Europa Beach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nybali Re: Które biuro podróży na wakacje 2013? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 13:07 Ja od kilku lat korzystam z agregatora ofert na time4travel.pl i bardzo sobie chwalę, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mnie nacięli. W listopadzie lecę na wakacje do Azji, zabukowałem u nich bilety i bonusowo dostałem wizę do Dubaju gratisowo: www.time4travel.pl/bilety-lotnicze/dubai-stopover/ Odpowiedz Link Zgłoś