Gość: aloHa IP: *.ceti.pl 01.08.04, 13:16 Czy ktoś wie, jaka tam jest teraz sytuacja? Można z nimi gdziekolwiek jechać??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bbb Re: Co z OasisTours??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 13:20 maja cofnieta koncesje na dzialalnosc, a mimo wszystko sprzedaja imprezy. Czyli jezeli cokolwiek sie wydarzy to szukanie pomocy to szukanie wiatru w polu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloHa Re: Co z OasisTours??? IP: *.ceti.pl 01.08.04, 13:27 To pewne informacje? Gdzie można je znaleźć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Co z OasisTours??? IP: 80.55.37.* 01.08.04, 17:04 Podobno koncesja została im przywrócona, ale maszyna poszła w ruch. Niektórzy wymieniają to biuro jako pierwsze do "padnięcia". Część agentów przestała polecać ich wycieczki. Zastanowiłabym się 2 razy zanim skorzystałabym z ich oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intimite Re: Co z OasisTours??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 01:14 Co za brednie. Biuro działa i ma koncesje. Byłam z tym biurem w połowie lipca w tunezji, i jestem zadowolona w 100%. Spokojnie można z nimi jecheć. Dodatkowy plus to też to iż nie lataja tymi tragicznymi tunis air. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Co z OasisTours??? IP: 80.55.37.* 02.08.04, 09:23 w takim razie po co oasis wysyłało z 2 tygodnie temu (o ile pamiętam) swoim agentom, a nawet i nie swoim (do których m.in. ja się zaliczam) radosny mail z informacją o przywróceniu ich do łask? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: Co z OasisTours??? IP: *.bluu.net / *.bluu.net 02.08.04, 12:35 Po to wysłało żeby każdy (agent) wiedział że przywrócono im koncesję co jest równoznaczne z tym że mają ubezpieczenie. Gdyby ich sytuacja była tragoiczna wątpię czy Signal Iduna, która wcześniej zerwała z nimi umowę, zawarłaby z nimi ponownie ubezpieczenie. Chyba o czyms to świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Co z OasisTours??? IP: 80.55.37.* 02.08.04, 20:15 zgadzam się całkowicie, ale prawdą jest, że przez jakiś czas tej koncesji nie posiadało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expero Re: Co z OasisTours??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 21:19 Skoro ktoś jest zadowolony z organizowanych wycieczek przez Oasis Tours to proponuję wybrać się z nimi do Egiptu na pewno zmieni zdanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farmer Re: Co z OasisTours??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 21:21 Nie jedzcie z Oasisu.Bylem z nimi 2 tygodnie w Egipcie i to byly kpiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Co z OasisTours??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:11 Jak narazie to zostali zasypani reklamacjami związanymi z aferą jaka była w lipcu w związku z wypoczynkiem w Egipcie. Póki co to radziłabym wybrać się do Egiptu z innym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_r_t Re: Co z OasisTours??? 06.08.04, 22:03 A co tam się działo?? Jaka afera?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M... Re: Co z OasisTours??? IP: 195.164.6.* 08.08.04, 12:58 oasis ma sie dobrze to zreszta widac , a co do afery w egipcie to chyba ktos pomylił go z innym biurem podrozy..., Ja osobiscie byłam bardzo zdowolona z usług tego biura i pobyt w tunezji i w egipcie nalezał do najwspanialszych jakie spedziłam, a jak ktos nie wirzy to niech sam sie przekona, wszystkie dokumenty biuro ma ok, niecha kady sprawdzi sam a nie najlepiej rozsiewac plotki ktore sa jedna wileka bzdura, przewaznie złe opinnie wychodza od konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Co z OasisTours??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 16:55 Gość portalu: M... napisał(a): > oasis ma sie dobrze to zreszta widac , a co do afery w egipcie to chyba ktos > pomylił go z innym biurem podrozy..., Ja osobiscie byłam bardzo zdowolona z > usług tego biura i pobyt w tunezji i w egipcie nalezał do najwspanialszych > jakie spedziłam, a jak ktos nie wirzy to niech sam sie przekona, wszystkie > dokumenty biuro ma ok, niecha kady sprawdzi sam a nie najlepiej rozsiewac > plotki ktore sa jedna wileka bzdura, przewaznie złe opinnie wychodza od > konkurencji... W odpowiedzi na tą super pochlebną powyżej opinię mogą tylko powiedzieć że powyższy list napisała osoba która widocznie pracuje w tym biurze i musi za wszelką cenę zaciemniać prawdę. Ja nie pracuję i nawet nie mam zamiaru pracować w turystyce szeroko rozumianej ponieważ mam o wiele bardziej dochodową pracę. Jeżeli chodzi o to jak spędziłam wypoczynek w Egipcie z biurem Oasis Tours to jedyne słowo jakie mi się nasuwa to "fatalnie". Na miejscu rezydenci traktują każdego - kto nie chce korzystać z ich wycieczek fakultatywnych - jak intruza którego należy jak najszybciej zbyć. Bez powiadomienia zmieniono mi hotel na dużo gorszy "Samaka Beach" a miałam mieć "Megawish" bez jakiegokolwiek usprawiedliwienia. I zapewniam że w przeciwieństwie do osoby która napisała wiadomość umieszczoną na samym początku to doskonale wiem z jakiego biura wyjeżdżam. A co do Oasisu to własie tego typu opinie, które są pisame przez osoby mające w tym jakiś interes, zmyliły mnie i niepotrzebnie pojechałam do Egiptu z tym właśnie biurem. Co do afery jaka wynikła w lipcu w Egipcie z tym biurem to chodziło właśnie o to iż 80% uczestników wylądowało w zupełnie innych hotelach (o wiele gorszych) niż miało zarezerwowane. Pamiętajcie że ilość gwiazdek jakie mają hotele zupełnie nie odpowiadają ich standartowi, to jest czysta iluzja. Jaki jest hotel trzeba po prostu wiedzieć wcześniej bo na miejscu jest już za późno, a foldery reklamowe w większości nie odpowiadają rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumi Re: Co z OasisTours??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:10 Popieram Magde w 100%.Oasis jest dobry na zepsucie wczasow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Co z OasisTours??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:55 Ja też uważam że Magdę ma 100% rację. Poza tym to że firma Oasis ma się jako tako wcale nie jest gwarancją iż dba o swoich klientów w czasie wypoczynku. Obsługa rezydentów jest gorzej niż zła. A najgorsza jest kobieta o imieniu Karina. Aby ją opisać musiałbym używać słów "niecenzurowanych" dlatego nie będę nic pisał. Niech każdy sam się domyśli o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś