Dodaj do ulubionych

Cesarskie Chiny z Ecco Travel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 09:20
Interesują mnie opinie o wycieczce Cesarskie Chiny z Ecco Travel
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażyna i Kinga W Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 11.04.14, 08:04
      Byłyśmy na przełomie marca i kwietnia br. na imprezie Cesarskie Chiny z Ecco Travel.
      Impreza zorganizowana perfekcyjnie. Przeloty, hotele, przejazdy, a było ich dużo również bez zarzutu. Pilot p. Eugeniusz Klejmont, który był z nami od wylotu z Okęcia aż do powrotu do W-wy, z olbrzymim zasobem wiedzy na temat historycznych i współczesnych Chin, doskonale zorganizowany i kulturalny. Cieszę się z tego wyjazdu, bo był to wyjazd bardzo udany.
      Gorąco polecam i biuro i tego właśnie pilota.
      Grażyna i Kinga W
      • marilla43 Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel 13.04.14, 12:58
        Gdzie miałyście przesiadkę , my lecimy w maju prze z Dubaj . Ile czasu było na Chińskim Murze ?
      • Gość: Ula Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 19:22
        Panie, Grazyna i Kinga, czy moge prosić o kontakt, razem z siostrą w maju również mamy Cesarskie Chiny.
        • Gość: ula Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 15:55
          Juz nie bede ciekawa, jak jest w Chinach, bo wrocilam z Cesarskich Chin... . przesiadka w Dubaju. Wniosek:super wycieczka objazdowa, wrazenia niesamowite, Chiny nas totalnie zaskoczyly pozytywnie, hotele godne polecenia... . Duzo mi pomogly filmiki na you tube z tej wycieczki. Polecam jak najbardziej, wycieczke i biuro Ecco Travel!
          • Gość: qwerty Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.14, 10:42
            witam, skoro jeszcze na świeżo jesteś po wycieczce to powiedz proszę ile kosztują w fabrykach kołdry jedwabne.
            • Gość: ula Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 11:41
              To zalezy od rozmiaru i wagi, akurat ja zakupilam 200x220, 2 kg, i zaplacilam 107$. pamietam, ze 2.5kg kosztuje 120$. Sugerowalam sie opinia pilota, ktory mowil, ze koldry dla naszego klimatu od 2 kg.
              • Gość: qwerty Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.14, 19:42
                dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że płaciłaś dolarami. Czy ceny które podałaś są już po targowaniu?... i czy w ogóle jest możliwość zejścia z ceny przy zakupie np. 3 kołder?
                • Gość: ula Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.14, 22:59
                  Niestety, w sklepie nie ma targowania. Ceny ustalone odgornie. Oczywiscie, dolarami. Wybieramy, placimy, podpisujemy swoim nazwiskiem i dalej zwiedzamy zaklad i sklep jednoczesnie. Zakupione koldry sa pod opieka chinskiego przewodnika. Oni pakuja je niby prozniowo, najzwyczajniej sa ciasno spinane tasmami, a odbieramy z luku w autokarze przed hotelem. Pozdrawiam
                  • Gość: qwerty Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: 46.22.160.* 08.06.14, 16:13
                    Jeszcze raz dziękuję za informacje. Mam jeszcze pytanie odnośnie pereł, tzn. Ile kosztują naszyjniki z pereł, ewentualnie komplety z kolczykami. Gdzie warto robić wszelkiego rodzaju zakupy?... w fabryce/herbaciarni. .. czy na bazarach. Jeśli pamięta Pani ceny innych wartych polecenia pamiątek to będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam
                    • Gość: ula Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 22:45
                      Co do perel, nie kupowalam, zbytnio nie pomoge. Kupowala kolezanka, ok.100$ Ale fakt, ze trzeba sie targowac! Podaja ceny z kosmosu na poczatku, by pomalutku je zbijac.
                      W herbaciarni ceny tez astronomiczne, tylko, ze akurat tu nie ma targowania. Malo kto kupuje.
                      Ogolnie polecam targowanie, na bazarach przede wszystkim. A takich miejsc na trasie jest kilka, chocby bazar w Szanghaju, czy w Luzhi, gdzie jest rejs lodkami po malowniczych kanalach, albo w Wuxi, gdy wychodzi sie z fabryczki imbrykow. I tu i w Luzhi mozna kupic tanio malowane na jedwabiu obrazki, oczywiscie zalezy od rozmiaru. No i w juanach, od 25 do 40 juz duzy, po bez mala obraz za 100 juanow. Zegarki, oczywiscie super podrobki, od 25-50 $, czy torebki Luisa Vittona za 200juanow.
                      No coz, okazji do wydania kasy nie zabraknie. Ale wodke maja okropna!
    • Gość: Asia i Robert Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.ibs.net.pl 01.05.14, 18:47
      Kto wybiera się na tę wycieczkę 13.08.2014? Chętnie nawiążemy kontakt przed wyjazdem. Asia i Robert (Warszawa)
      • Gość: macioo Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 15:07
        Witam, czy ktoś leci do Pekinu 27.08.2014r? My lecimy przez Monachium.
      • Gość: Żaneta Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.14, 20:46
        My lecimy - przez Dubaj :) Żaneta i Robert (też z Warszawy)
    • turuser Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel 13.08.14, 11:12
      Byłem na tej wycieczce w 2013 roku. Doskonała! wielki kilkunastodniowy objazd świetnie zorganizowany, z dobrymi hotelami na trasie (z jednym wyjątkiem). Nasz pilot Pan Paweł-siła spokoju, mieszkający tam, więc dobrze zorientowany i z dużą wiedzą.
      Parę informacji praktycznych z punktu widzenia osoby w wieku ok. 40, czyli młodej jak na grupę, która sporo świata już zwiedziła :-)
      -możecie nie zabierać kapci, przywieziecie ich 10 par :-)) W każdym hotelu są jednorazowe, podobnie jak wiele innych rzeczy od igieł i nici po grzebienie, mydła, szczoteczki itd.
      -zakupy: temat wałkowany tu bardziej, niż same atrakcje turystyczne. Sprawa wygląda tak, że obowiązkowe punkty zakupowe są DROGIE. Często później widziałem IDENTYCZNE towary na ulicach za dużo lepszą cenę-problem jest jeden: musisz mieć żyłkę handlową i CZAS na targowanie. Jednak czy warto zamiast nocnego rejsu w Szangahju mieć kołdrę z niby jedwabiu!? NIE! Czy zamiast rewelacyjnych show w Pekinie i rewii akrobatów mieć podrobione perły z ceryfikatem!? NIE! Zastanówcie się nad tym planując budżet! Kołdra za 4 lata pójdzie na śmietnik, to co widziałem i mam na fotkach będę miał na zawsze! A i tak przywiozłem masę pamiątek kupionych za grosze....
      -transport: punktualnie, super pociągi, mało dłużyzn w autokarach jak na wielkość kraju
      -pieniądze: uwaga na wydawanie reszty na ulicy w np. "rupiach biramańskich" ;-), albo innych nic nie wartych banknotach. Nauczcie się jak wyglądają ich banknoty. Ile trzeba mieć na "drobne wydatki"? Wydaje mi się, że znacznie mniej, niż Europie. Tanie napoje, tanie jedzenie i przekąski. Chyba że.......też kupicie po 5 Rolex-ów , (po targowaniu 3-5 Euro za sztukę ;)
      -język: u 90% Chińczyków słabo z angielskim za to super z mandaryńskim ;-)
      -metro: polecam w każdym mieście wieczorem samodzielne podróże właśnie metrem, tanie i często zawozi w super miejsca! Bywa bardzo blisko hotelu.
      -bezpieczeństwo: bardzo OK, żadnych dziwnych sytuacji nawet nocą przy samodzielnym zwiedzaniu
      -fotografowanie i filmowanie: kupcie sobie dużo więcej kart, baterii itp. niż myślicie! zrobicie TYSIĄCE zdjęć! Kraj jest cudny, ludzie i sytuacje niesamowite. Bądźcie gotowi na bycie fotografowanymi na każdym kroku. Jesteśmy dla nich atrakcją większą, niż oni dla nas :) Zwłaszcza poza Pekinem (np. w Shaolin). Uśmiechajcie się, nie bójcie ich, pozujcie :) W zamian też zrobicie im fajne foty!
      -jedzenie: bajka! Zapomnijcie o schabowym! Nie jedziecie tam aby jeść ziemniaki! Dajcie sobie szansę poznać tą najlepszą na świecie kuchnię! Czasem ekstremalnie ostrą, czasem mdłą (zupki) ale zawsze egzotyczną jak całe Chiny! Każda kolacja była na mieście w lokalach, więc miała swój klimat! Śniadania w hotelach-bez zastrzeżeń, chociaż wyglądały czasem jak obiady :) To nie Francja czy Włochy i bieda "kontynentalna" bułeczka z dżemem! Zakup jedzenia na ulicy nigdy nie spowodował u nas żadnych problemów żołądkowych-to idelany sposób na "doczekanie" do kolacji bez rzucania się na nią jak dzicy :) Aha! I koniecznie ćwiczcie jedzenie pałeczkami! Wszystko inaczej smakuje! Naprawdę!
      Podsumowanie:
      Jeśli Ecco utrzyma ten poziom organizacyjny (a raczej dobrego chińskiego kontrahenta) to możecie śmiało z nimi jechać, bo Cesarskie Chiny dla wielu są przygodą życia! Albo wstępem do odkrywania reszty fascynującej Azji.
      • Gość: qwerty Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.14, 23:01
        witam,
        hotel w którym z miast był "wyjątkowy"? :)
        • turuser Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel 26.08.14, 12:08
          To było chyba Zhengzhou. Zaletą hotelu była bezpośrednia bliskość przy stacji kolejkowej, z której jechaliśmy wcześniej rano dalej. To "okoliczność łagodząca" dla organizatora :)
          Przy jednym z najlepszych poziomów hoteli na objazdówkach jakich byłem, ten wyraźnie odstawał. Biuro mogłoby to poprawić. Ale przy jakości całej wycieczki to był detal.
      • Gość: czata Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.17, 17:16
        @turuser, świetny opis! Jesteś jeszcze?
        1. Jak duża była grupa? Jak przewodnicy lokalni radzili sobie bez systemu słuchawkowego?
        2. Czy pilot był z Wami od Polski, czy dopiero w Chinach? Czy pomagał organizować zwiedzanie w czasie wolnym?
        3. Jak dużo było "zwiedzania" różnych sklepów?
    • Gość: Zosia-Samosia Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.14, 17:50
      Ja byłam na tej imprezie w drugiej połowie maja 2014 r. Bardzo polecam, wspaniała organizacja i wspaniały kraj oraz przesympatyczni ludzie. Program ułożony tak, że można zobaczyć obowiązkowe miejsca i coś wiecej. Jedzenie przepyszne, nawet na śniadania preferowalam bufet obiadowy. Hotele w porządku, tylko w 1 trafiła się pleśń w łazience. Rejs w Szanghaju niezapomniany. Praca pilota i przewodników bardzo dobra. Dodam, że z Ecco Holiday bylam też w Egipicie kilka lat temu i wszystko było w najlepszym porządku.
    • gumisianka63 Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel 03.01.16, 15:35
      Czy był ktoś na wyjeździe z Eccotravel na wycieczce Chiny z Północy na Południe w XI.2015. Chciałabym znać opinie. Wybieram się na tę imprezę w 2016. Chciałabym się dowiedzieć coś więcej. Być może też ktoś się wybiera. Program wydaje się być ciekawy za dobrą cenę. Niepewnie się czuję, co do przelotu z przesiadką i bez pilota oraz trochę intensywności programu i noclegów w pociągu.
      • janet14 Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel 05.01.16, 23:02
        A mnie interesują Chiny o z ECCO " od Pekinu do Hongkongu", czy był ktoś ? Jest to podobna trasa do "Cesarskich Chin" z Rainbowa.
        • Gość: miśka Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: 195.85.249.* 12.02.16, 10:49
          www.eccotravel.eu/chiny/pekin-i-okolice/?oferta=bd9cd3234feb02b4740c4079701bad39e348adc2efb9afa239066604e0858529 ja się wybieram 10.03.2016. Jestem zaprawiona w wycieczkach na własną rękę i jestem sama, więc możemy połączyć siły:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka