Dodaj do ulubionych

Chiny południowe i Wietnam

29.01.14, 21:52
Witam,
czy jest może na forum osoba(y), które były uczestnikami wycieczki łączonej południe Chin i Wietnam. Taką sobie wymarzyłam i jest ona w ofercie RT.Niestety nigdzie nie znalazłam opinii na jej temat....Być może ktoś ma doświadczenia z innym BP i tym kierunkiem?
Proszę o ewentualne info.Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: Lael Re: Chiny południowe i Wietnam IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.02.14, 12:30
      Na tej trasie akurat nie byłam, ale wszystkie miejscowości (oprócz Nanning) zwiedziłam z Rainbowem na dwóch oddzielnych wycieczkach i było super.
      • Gość: kas Re: Chiny południowe i Wietnam IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 20:52
        Wycieczka super zaplanowana, dwa super kierunki połączone w jedno. Widziałam, że do tej pory potwierdził się tylko jeden termin - kwietniowo- majowy. A kiedy chciałabyś jechać? Bo ja też o tej wycieczce myślę, ale mnie pasowałby dosłownie ostatni termin i to też nie wiadomo czy mi dadzą urlop w pracy... A fajnie byłoby pojechać we dwie. Bo niestety RT nie ma w przeciwieństwie do Itaki tego, że płacisz taniej za opcję dokwaterowania, a jak się osoba na dokwaterowanie nie znajdzie to Itaka bierze to na siebie i masz jedynkę w cenie dwójki. A w RT jak Ci się osoba na dokwaterowanie nie znajdzie, to płacisz dużo drożej, jak za jedynkę. Więc tak sobie myślę coraz cieplej o tej wycieczce...
        • esadora Re: Chiny południowe i Wietnam 17.02.14, 21:55
          O jak miło.
          Ja też myślę wyłącznie o ostatnim terminie :)
          W kwestii dokwaterowania niestety nie pomogę, jesteśmy we dwie osoby.
          Ale może ktoś się znajdzie...
          Jeszcze obserwuję, ale sądzę, że do końca marca jednak zrobimy przedpłatę, licząc na to, że się jakaś grupka uzbiera....
          Może jeszcze ktoś nabierze chęci. Podobno na chwilę obecną jest 5 osób , wg Pani z biura potwierdzają przy 10.
          Czekamy na pasjonatów tego kierunku:)
          • Gość: kas Re: Chiny południowe i Wietnam IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 19:06
            to jak masz pewność, że dostaniesz urlop, to rezerwujcie. Nic nie tracisz, a tak większe szanse, że wycieczka się potwierdzi. To i ja wtedy może w ostatniej chwili dołączę licząc na jakąś singielkę na tym kierunku :)
        • Gość: hel Re: Chiny południowe i Wietnam IP: *.90.102.66-citimedia.pl 03.04.14, 12:28
          My już mamy zarezerowany ten ostatni termin w tym roku.....
          • esadora Re: Chiny południowe i Wietnam 03.04.14, 14:30
            Termin nadal nie potwierdzony......
            Nie chcę zostać z niczym, bo termin ogranicza, nadal obserwuję rozwój sytuacji. Może się spotkamy:)
    • Gość: Kas Re: Chiny południowe i Wietnam IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.14, 18:19
      no właśnie nie. Itaka ma Wietnam łączony z Chinami południowymi, ale mi bardziej zależy na Guilin czyli bardziej pd-wsch niż pd - zach Chin. Ja zresztą z Itaką byłam w Chinach 2 lata temu na trasie od Pekinu do Szanghaju, to byłby mój drugi raz w Chinach, więc zależy mi na tradycyjnej trasie na południe czyli Hong Kong, Makau, Guilin, Kanton. Tamta trasa, którą Itaka proponuje też jest ciekawa, ale mimo wszystko na trzeci raz do Chin już nie będzie mnie stać ;)
      • czarny.chochlik Re: Chiny południowe i Wietnam 24.02.14, 18:36
        Tak, a jak wyglada przedziaø cenowy jesli chodzi o wykupienie takiej podrozy w itace ?
        • cyrkonia11 Re: Chiny południowe i Wietnam 24.02.14, 23:52
          Też jestem ciekawa bo to jednak nie jest popularny kierunek wyjazdów.
          • czarny.chochlik Re: Chiny południowe i Wietnam 25.02.14, 15:54
            Znalazłam wykaz cen do Chin:
            www.itaka.pl/wycieczki/wyniki-wyszukiwania/?eventtype=5&date_from=25.02.2014&date_to=30.10.2014&destinations[]=Chiny&adults=2&childs=0&child_age[]=25.02.2009
            Ale nie mogę znaleźć Wietnamu.. :(
            • Gość: kas Re: Chiny południowe i Wietnam IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.14, 20:49
              Różowy lotos, nefrytowy smok - tak się nazywa wycieczka łączona Wietnam + Chiny Pd
          • Gość: kas Re: Chiny południowe i Wietnam IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.14, 20:55
            8750 pln + płatne na miejscu za wizę, bilety wstępu i napiwki jakieś razem 250 dolarów, no tanio nie jest :( Ale i tak taniej niż singiel w Rainbow. Szkoda tylko, że te Chiny to nie standardowe południe z Guilin :(

ale Chiny są absolutnie wyjątkowe, my Polacy mamy trochę skrzywione spojrzenie na Chińczyków (bazary pełne badziewia itd.), a jedziemy tam i przepraszam za wyrażenie kopara nam opada. Przynajmniej mnie opadła ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka