Dodaj do ulubionych

Może czas na odchodzenie od ofert standardowych?

IP: *.150.155.63.internetia.net.pl 11.02.14, 15:10
Polacy dużo podróżują i szukają ciekawszych programów, ale niestety organizatorzy pozostają przy standardowych imprezach. Przykładowo większość wycieczek po Francji zaczyna się lub kończy zwiedzaniem Paryża, większość wycieczek do Chin kończy się lub zaczyna zwiedzaniem Pekinu, a życie krótkie i na identyczne powtórki szkoda czasu. Szukałem np. programu łączącego Chiny Południowe z Tybetem , ale bez zwiedzania Pekinu- nie znalazłem, szukałem wycieczki łączącej Francję północno- zachodnią z zamkami nad Loarą ale bez Paryża - znalazłem jedną ofertę Biura Exodus z Zielonej Góry - niestety to tylko jedyna oferta niestandardowa. Trochę takich ofert jeszcze jest w imprezach trekkingowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lael Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.02.14, 12:46
      Myślę, że wcale nie jest tak źle jak piszesz. Itaka ma sporo Francji regionalnych bez Paryża (albo z jednym dniem w stolicy). Świetne Chiny robi ponoć CT Poland, które przynajmniej dla mnie jest ciut drogie, ale po dwóch wizytach w Państwie Środka (z Itaką i Rainbowem - obie więcej niż udane) coraz częściej myślę o CT właśnie ze względu na wyspecjalizowane trasy.
      • maigold Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow 15.02.14, 12:34
        Rainbow ma Chiny z Tybetem za 10200 (patrzę na ofertę w cenie na dziś) za 14 dni, do tego wiza i wstępy 1200. W CT Poland jest 1000 zł drożej, ale za 18 dni (wiza i wstępy w cenie). Ja cieszę się, że to przekalkulowałam, trafiłam na pozornie droga ofertę CT i udało mi się z nimi pojechać.
    • onyks_malowany Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow 14.02.14, 14:54
      podróżowanie po Europie jest tak proste, że to sama przyjemność zorganizować sobie trasę samemu. I dużo taniej. Po co ci biuro do tego?
    • Gość: kasia Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 22:10
      CT Poland ma wycieczki bez zwiedzania Pekinu na południe Chin np. Chiny Południowe i Tajwan oraz Barwy Yunnanu
    • maigold Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow 15.02.14, 12:25
      Biura dostosowują się chyba do potrzeb klientów. Itaka robiła świetne imprezy na włoską i francuską prowincję i każdego roku korzystam z takiej tygodniowej objazdówki mimo wyjazdów bardziej egzotycznych . Program z zamkami katarów jest genialny, ale w ubiegłym roku patrzyłam i został jeden termin, nie wiem czy nawet ten doszedł do skutku. Ja byłam kiedyś i ludzie na wycieczce czekali na dojście do skutku 2 lata. W Tam gdzie nie byli twoi sąsiedzi został chyba dodany Paryż. Pamiętam, że wielu uczestników chciało tam pojechać, był to fakultet kiedyś. Byłam na Chinach z Tybetem z CT i sporo osób wcześniej było w Pekinie, Xian, Szanghaju, ale sama trasa Tybet nie doszła do skutku.
      • Gość: opt Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow IP: *.150.155.63.internetia.net.pl 18.02.14, 23:40
        Masz rację biura dostosowują się do standardowych oczekiwań klientów i do skutku dochodzą imprezy z Paryżem, Pekinem, Szanghajem, a inne ( bez tych wielokrotnie oglądanych miast i znaczących obiektów) niestety nie. Tak bezskutecznie oczekiwałem na Chiny Południowe z Tybetem, Normandię - Bretanię - Zamki nad Loarą, po 2-latach udało mi się zrealizować Kopenhagę- Norwegię z Lofotami oraz Nordkapem - Finlandią - Szwecją z małym krakowskim biurem ( niestety zbliżony program z Rainbow Tours nie doszedł do skutku. Stąd też zainteresowałem się małymi organizatorami, gdzie czasem są zapaleńcy do organizowania imprez w mniej popularne a ciekawe tereny, gdzie jeszcze nie miałem okazji zobaczenia.
        Ktoś pisze ,że po Europie można samodzielnie. Oczywiście można i nie tylko po Europie. Dla mnie to jednak już przeszłość. Teraz wolę być oprowadzanym, podobnie jak nie wypiekam chleba, bo robią to inni, nie szyję sobie odzieży - kiedyś tak , bo taka była potrzeba , ale teraz?
        • Gość: Magda Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.14, 09:46
          opt napisał(a):

> ..............Teraz wolę być oprowadzanym, podo
          > bnie jak nie wypiekam chleba, bo robią to inni, nie szyję sobie odzieży - kied
          > yś tak , bo taka była potrzeba , ale teraz

Akurat wypiekanie chleba w domu jest banalnie proste, a chleb o niebo lepszy od tego , co można kupić w sklepie :)). Co do wycieczek to zgadzam się, też wolę jak wycieczkę pilotuje profesjonalna osoba, doskonale zorientowana w realiach zwiedzanego kraju, z dużą wiedzą merytoryczną o zwiedzanych obiektach. Moim zdaniem zwiedzanie z książkowym przewodnikiem jest dużo uboższe.
        • amused.to.death Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow 19.02.14, 13:53
          > Ktoś pisze ,że po Europie można samodzielnie. Oczywiście można i nie tylko po
          > Europie. Dla mnie to jednak już przeszłość.

ja bardzo często korzystam z przewodnika na miejscu - ostatnio w Amsterdami tak mi się spodobały wycieczki z przewodnikiem, że skorzystałam ze wszystkich trzech tematycznych jakie były w ofercie - rewelacja.
          Więc skoro biura nie chcą się dostosować do Ciebie to może warto podszkolić język (zwykle jeśli chodzi o przewodników to angielski wystarczy) i jednak jeździć samodzielnie?
        • maigold Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow 22.02.14, 12:16
          Takie oferty są, a ja nie dziwie się biurom, że umieszczają większe miasta jeśli są po drodze. Itaka ma nadal w ofercie kilka toskańskich i prowansalskich tras.
    • logostour1 Re: Może czas na odchodzenie od ofert standardow 25.03.14, 11:14
      Witamy,

jeśli szukasz wyprawy do Chin Południowych na takich warunkach - zajrzyj do naszego katalogu - wśród wielu różnych wypraw (w tym kilku do Chin) możesz znaleźć opcję, która najbardziej zaspokoi Twoje potrzeby :)

Możesz też zapytać turystów, którzy odwiedzili z nami Chiny o ich wrażenia z tych wycieczek. Najłatwiej znajdziesz ich na naszym Facebooku :)

Pozdrawiamy!
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka