Dodaj do ulubionych

Egipt-szczepienia

IP: *.chello.pl 29.05.02, 21:44
Czy wyjeżdżając do Egiptu powinnam się na coś zaszczepić np. na żółtaczkę?
Obserwuj wątek
    • caroline_p Re: Egipt-szczepienia 30.05.02, 14:35
      Do Egiptu nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia. Ja się na nic nie
      szczepiłam jadąc tam. Ale wiesz, nigdy nie zaszkodzi się zaszczepić, zwłaszcza
      na żółtaczkę, nawet jeśli w Egipcie ci się to nie przyda, to później masz
      spokój na wiele lat, np. w razie jakiegoś nagłego zabiegu czy operacji.
      Pozdrawiam i miłego pobytu w Egipcie :-)
      • Gość: Karolina Re: Egipt-szczepienia IP: *.chello.pl 30.05.02, 15:00
        Dziękuję
    • chaladia Re: Egipt-szczepienia 30.05.02, 20:35
      Dur z tężcem. W Polsce też się przyda.
      Tak na dobrą sprawę, to i żółta febra by się przydała.
      W Egipcie tego nie ma, ale na lotnisku i w hotelu różnych ludzi można spotkać,
      także z Afryki Centralnej, gdzie to-to jest.
      Tężec i żółta febra oferują tak paskudny rodzaj zgonu, że lepiej się zaszczepić.

Chaldia Bolandi
      1986/7 covil works inspector
      Asjut Pumping Station.
      • Gość: izis Re: Egipt-szczepienia IP: 213.77.105.* 04.06.02, 11:19
        szczepionka na zoltaczke jest platna prywatnie. Jesli nie checsz sie szczepic,
        nie musisz. Tam naprawde nie tak strasznie. Wyobrazenia ma sie inne. Gdy
        zajechalam do egiptu, w pierwszy dzien balam sie wyjsc do miasta - skutek
        wszystkich madro-strasznych opowiesci. Potem chodzilam sama po wode i nie bylo
        problemu. Ludzie moze bardziej otwarci niz my - a my po prostu do tego nie
        przyzwyczajeni. Oczywiscie odradzam kupowania jedzenia w takich miejscach gdzie
        zywi sie miejscowa ludnosc. jednak juz w drugim tygodniu w Kairze, ktory
        niestety jest brudniejszy od Hurgady - pilismy soki swieze wyciskane rekoma
        dzikich - nic nam nie bylo. Takze karkade z wody niebutelkowej - takze nam nic
        nie bylo. Polecam jednak wode butelkowana, tabletki na przeziebienie i biegunke
        i odrobine ostroznosci a wrocisz szczesliwa. Przyda sie takze odrobina alkoholu
        dla zabicia amebki! :) Ceny wody na miejscu byly takie same jak w Polsce.
        Obiecaj, ze jak wrocisz opowiesz jak bylo. Baw sie dobrze i duzo zdrowia.
        • eela Re: Egipt-szczepienia 04.06.02, 13:04
          A Ty kiedy byłas i z jakim biurem? Ja w zeszłym roku z Sigma Travel. To był
          objazd. Na nic się nie szczepiłam i nic mi nie było. Jadłam nawet surowe
          daktyle jako poczęstunek w jakims sklepie.
        • Gość: Karolina Re: Egipt-szczepienia IP: *.chello.pl 05.06.02, 17:07
          Dziękuję bardzo, po powrocie na pewno napiszę.
          • Gość: izis Re: Egipt-szczepienia IP: 213.77.105.* 07.06.02, 08:13
            Eela- Bylam z Exim Tours - objazdowka z rejsem po Nilu, 2001 wrzesien.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka