Dodaj do ulubionych

*****TURCJA Z NAMIOTEM*****

IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 26.06.02, 19:51
Chce w tym roku wybrac sie po raz pierwszy do Turcji, z namiotem. Czy ktos moze
powiedziec mi gdzie pojechac zeby spokojnie pobiwakowac nad morzem, odpoczac a
przy tym nie zanudzic sie na smierc? Chodzi mi o dobre miejsce wypadowe do
zwiedzania. Slyszalam ze Kapadocja jest urocza... Dzieki za wszelka pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Voyo Re: *****TURCJA Z NAMIOTEM***** IP: *.zke.com.pl 26.06.02, 20:59
      Byłem w Turcji z namiotem parę lat temu. Jeżeli chodzi o stronę finansową
      takiego wypadu to taki nocleg jest nieznacznie tańszy od noclegów na kwaterach
      prywatnych ( tzw. Pansion ). Dodatkowo są miejsca gdzie jest przepięknie a nie
      ma pól namiotowych... Z tego powodu namiot w czasie tego wyjazdu ( Bułgaria ->
      Stambuł -> Antalia -> Kemer -> Kas -> Pamukkale -> Istambuł -> Bułgaria ->
      Polska ) był bardziej balastem niż schronieniem. Tak więc można wziąść namiot
      jeżeli jest superlekki i mały , jeżeli nie - to co zaoszczędzisz na noclegach
      wydasz na taksówki szukając biwaków w 40-stopniowym upale. Noclegi na kwaterach
      mają przystępne ceny ( kilka dolarów ) , a przy okazji można pogadać
      z "tubylcami" i innymi "łazęgami".
      Pozdrowienia
      • Gość: ak Re: *****TURCJA Z NAMIOTEM***** IP: 213.157.194.* 26.06.02, 22:01
        Voyo wyjal mi to z ust, niestety, w Turcji camping nie jest zbyt popularna
        forma wypoczynku. Pansion-y znajdziesz doslownie wszedzie, nawet w miejscach
        mniej uczeszczanych przez turystow.
        • Gość: aja7 Re: *****TURCJA Z NAMIOTEM***** IP: 212.160.67.* 27.06.02, 23:25
          Byłam w Turcji trzy lata temu z namiotem. Wyjazd wspominam rewelacyjnie,
          właśnie ze względu na tanie i puste campingi o przyzwoitym standarcie ( prawie
          zawsze był basen ). Jedyną noc spędzoną w pensjonacie ( w Pamukkale ) wspominam
          kiepsko ze względu na upał i duchotę.
          Gorąco polecam wyjazd do Turcji pod namiot. Ludzie są sympatyczni, życzliwi,
          kraj wielki, pełen zabytków i pięknych krajobrazów.
          • Gość: Darek Re: *****TURCJA Z NAMIOTEM***** IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.06.02, 19:03
            A jak wygląda nocowanie na dziko? Jest w ogóle możliwe (pytam w praktyce - tzn.
            czy jest dozwolone, a jesli nie, to na ile restrykcyjnie jest przestrzegane to
            prawo)?
    • Gość: aga Re: *****TURCJA Z NAMIOTEM***** IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 28.06.02, 13:05
      serdeczne dzieki za podpowiedzi,coprawda rozbierzne "nieco" ale przeciez ile
      osob tyle opinii...
      Jeszcze jedno pytanie mam: moze znacie godne polecenia biura podrozy w W-wie
      sprzedajace bilety autokarowe do Turcji??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka