adrutko 22.07.05, 09:48 Cześć Mam pytanko- czy ktoś może był w Bułgarii w mieście Varna - co ciekawego do zwiedzania, jakie ceny - jaką zabrać walutę?jaka pogoda Za wszystkie podpowiedzi - dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Bułgaria Varna IP: *.gdynia.mm.pl 22.07.05, 15:03 Byłem w Bułgaria w 03,04 Zł.Piaski i częto dojeżdżałem do Warny.Warto obejrzyć sobór Wniebowzięcia NMP na pl.Metropolity Symeona, park nadmorski a w nim planetarium,muz.morskie, muz.marynarki wojennej i delfinarium (16 lewa).Ciekawe zakupy na targu rumuńskim (ciuchy inne niż u nas i tańsze). Na końcu deptaka fontanna podświetlana wieczorem - przed bud. teatru. Najlepiej zabrać euro wymieniać w kantorach bez prowizji.U "cinkciarzy" dużo lepszy kurs wymieniają nawet PLN - ale na własne ryzyko. Ceny w sklepach i na bazarach dużo niższe niż w kurortach nawet o 50%.Skinienie głową tak, to po buł. nie i odwrotnie.Polecam zupy podawane w glinianych "wazonikach"(mięso,ziemniaki i warzywa)i oczywiście wina. Życzę udane go urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Bułgaria Varna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:00 www.bulgaricus.com. Warto poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
adrutko Re: Bułgaria Varna 26.07.05, 09:55 Dziękuję Dziękuję mam nadzieję, że pogoda dopisze Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś