Dodaj do ulubionych

Chiny i ptasia grypa

29.01.06, 20:15
Chcę jechać do Chin w wakacje (lipiec, sierpień), jednak obawiam sie ptasiej
grypy. Jak sądzicie: jechać czy nie ryzykować? Czy moje obawy są przesadne???
Obserwuj wątek
    • tartus1 Re: Chiny i ptasia grypa 29.01.06, 22:54
      belgrade napisała:

> Chcę jechać do Chin w wakacje (lipiec, sierpień), jednak obawiam sie ptasiej
      > grypy. Jak sądzicie: jechać czy nie ryzykować? Czy moje obawy są przesadne???

Jeśli jesteś zdrowy - jedź. Chińczycy sprawdzają, czy przyjezdny nie jest
      chory. Jeśli masz ptasią grypę - nie wpuszczą (wypełniasz deklarację, czasem
      zmierzą ci temperaturę ). Co innego przy wyjeździe. Możesz wywieźć wszystkie
      wirusy i bakterie ;-)
      Poważniej - do lipca szmat czasu, szanse na epidemię obecnie znikome, za pół
      roku.....?

Tartus
      Chiny'2005 tartus.cba.pl
      • Gość: Joanna Re: Chiny i ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:04
        Ja również wybieram się do Chin, nieco wcześniej bo w marcu (wiosna w Chinach
        jest ponoć bardzo piękna :-). Z tego co wiem wynika, że nie ma się o co martwić
        bo ptasia grypa odnosi się raczej do ubogich terenów (dotyczy to nie tylko Chin
        ale także przypadków zanotowanych na Bałkanach) choć oczywiście zależy to od
        planu podróży :-)
        • Gość: macopolo Re: Chiny i ptasia grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:43
          przestan wierzyc miediom i schizofrenii zwiazanej z ptasia grypa! bylem w
          Tajlandii kiedy byla tam "straszliwa epidemia";), media musza z czegos zyc,
          najbardziej z sensacji i podbijania bebenka
    • Gość: KW Re: Chiny i ptasia grypa IP: *.orange.pl 01.03.06, 13:56
      mój mąż był w Pekinie na początku lutego, i wrócił zdrowy, pozostałe 3 osoby też
      • tartus1 Re: Chiny i ptasia grypa 01.03.06, 17:32
        Gość portalu: KW napisał(a):

> mój mąż był w Pekinie na początku lutego, i wrócił zdrowy, pozostałe 3 osoby
        > też

Tak, coś wspominali w CNN o czterech osobach, którym udało sią cało wydostać...

LOL

Tartus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka