Dodaj do ulubionych

Malta - wybieram sie latem

27.02.06, 17:08
Czy ktos byl? Co polecacie. Jaki hotel? Co wybrac - Sliemę czy np.
Marsaskale? Chodzi mi, aby byc jak najbliżej Valetty. Zwiedzić ale i
wypocząć. Jak wyglądają naprawdę środki transportu - mysle o autobusach i
taksówkach. No, i ceny - napoje, alkohole, przyjemnostki....
Obserwuj wątek
    • plarza Re: Malta - wybieram sie latem 02.03.06, 17:35
      Nikt nie był....
      • Gość: Jusa Re: Malta - wybieram sie latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:26
        Lece za 3 tygodnie na Maltę, wiec moze powiem poźniej cos więcej. Nie usiedze w
        jednym miejscu wiec ceny na pewno poznam:-)
        • plarza Re: Malta - wybieram sie latem 08.03.06, 22:51
          Będę czekac. zczę przyjemności. My juz, co prawda miejsce wybraliśmy, ale to
          tak mała wyspa, że chcemy poznac niemal całą. Gdzie bedziesz mieszkać?
    • z-o-s-i-a Re: Malta - wybieram sie latem 08.03.06, 21:17
      Może tutaj poczytaj:
      forum.wakacje.pl/list.php?f=1&dest=99%7C0%7C0&id_oferty=&r=1
      • plarza Re: Malta - wybieram sie latem 08.03.06, 22:59
        Dzieki. Poczytalam, mam problemy z zalogowaniem się tam. Ale moze jakos
        pokonam. Tam sporo sie mozna dowiedzieć.
        • Gość: teresask Re: Malta - wybieram sie latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:01
          bylam w ubieglym roku z neckermannem w sliemie w hotelu waterfront vis a vis
          valetty przeprawa promem na 2 strone 5 minut sa tez autobusy malta jest droga
          jedzenie w hotelu 4 gwiazdki skromne sporo sklepow markowych piekna i dluga
          promenada plaza paiszczysta mini jedna reszta skalista woda czysta zejscie do
          morza czesto z drabinek valeta urzeka jest inna od miasteczek
          srodziemnomorskich duzo szkol jezykowych i sporo mlodziezy
          • plarza Re: Malta - wybieram sie latem 10.03.06, 16:08
            Dlatego świadomie wybralismy hotel z bueftem sniadaniowym i klacyjnym. Zawsze
            wiekszy i obfitszy wybór. Waterfront - tak, oglądalismy, ale zbyt w mieście.
            Pozdrawiam. My wybieramy sie do Marsascali. Ale to też blisko, jak wszędzie na
            wyspie...
    • Gość: magda Re: Malta - wybieram sie latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:45
      ja bylam jakis czas temu (4 lata) wiec nie wiem czy moje odpowiedzi sa aktualne. Mieszkalam w Sliemie. Plaze kamienne... nie mylic z kamienistymi - pelne jezowcow (bez butow lepiej nie wchodzic do wody).

Mam bilet wstepu na wplyniecie do Blue Grotto - 2.50 Lm
      oraz bilet na ktorym mozna bylo przejechac z Vallety do Marsaxlokk 0.40Lm.

Za ksiazke o muzeum na Gozo - 1 Lm

Wycieczki zorganizowane - zazwyczaj calodniowe - kosztowaly od 1.95 do 4.50
      Przeplyniecie Malty i Comino do okola 8.95 (niezapomniane przezycie... w cenie posilek. na godzine statek zacumowal w przepieknej zatoce gdzie mozna bylo popatrzec na rybki - w cenie bylo pozyczenie maski i rurki).

Jesli chodzi o jedzenie to drozsze niz w polsce (szczegolnie picie). Z transportem nie ma zadnego problemu - nie wiem jak z taxi - ale autobusy jezdzily dosc regularnie i w proaktycznie dowolne miejsce.
    • Gość: krysia 5555 Re: Malta - wybieram sie latem IP: 193.29.207.* 13.03.06, 10:03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka