Dodaj do ulubionych

Rainbow Tours - opinie

IP: *.crowley.pl 03.07.06, 11:33
Wybieram się do Egiptu lub do Gracji przejrzałam ich ofertę i jest bardzo
obiecująca. Będę wdzięczna za wszelkie za i przeciw RT.
Obserwuj wątek
    • izz_gazeta Re: Rainbow Tours - opinie 03.07.06, 12:26
      Byłam z Rainbow Tours w Maroku i jestem bardzo zadowolona, a znajomi w
      Portugali i tez było ok.
      • Gość: szysia7 Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.07.06, 21:05
        Bylam w zeszym roku w Egipnie... i nie bylam zadowolona pozniewaz rezydet byl
        tylko pierwszego dnia a pozniej pojechal na wycieczke objazdowa i zostawil
        lidzi bez "opieki" takze nie fajnie...
    • Gość: Jarecki Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:03
      a ja byłem w zeszłym roku z nimiw Bułgarii i też jestem zadowolony ... mimo że
      był to wyjazd niskobudżetowy (2* hotel bez klimy tylko ze śniadaniem).
      Mieli zabawnego rezydenta. hehe
      • Gość: król Re: Rainbow Tours - opinie IP: 195.39.217.* 03.07.06, 15:31
        wyszukiwarka!
        • Gość: ekoss Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.chello.pl 03.07.06, 18:50
          Byłam z nimi w ubiegłym roku w Egipcie na objazdówce-wszystko zgodnie z
          planem,wrócilismy bardzo zadowoleni,W tym roku wybieram się z nimi na Klasyczną
          Hellade
    • malgorzata.wt Re: Rainbow Tours - opinie 03.07.06, 19:03
      Bylismy z nimi (ja i maz) w Hiszpanii, 7+7 objazd i pobyt. Dobra organiacja,
      dobre hotele, dobra pilotka na objezdzie, wrocilismy bardzo zadowoleni.
    • Gość: ren Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:03
      WITAM:)
      Byłam z tym biurem na objazdówce i wszystko było OK:) w tym roku też planuję
      wyjazd z Rainbow tours.
      • Gość: gretta2 Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.satfilm.net.pl 03.07.06, 21:18
        bylam z nimi w maj/czerwiec 2006 w Grecji )dookoła Grecji, impreza super
        zorganizowana, bez zastrzezen, rozwazam w tym roku z nimi Sycylie
      • Gość: lola Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:05
        staraja sie jak moga.tylko najgorsi sa klijenci ktorzy by chcieli miec
        rezydentow 24na dobe.
    • Gość: ALF Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:52
      Byłem z żoną z Rainbow Turs trzy razy a mianowicie 2004r. objazdówka Grecja,
      bardzo kompetentna przewodniczka p.Oxana - pozdrawiam
      w2004 byliśmy w Hurghadzie+ Rejs po Nilu -przewodnik p.Ignaciak z Krakowa także
      bez zastrzeżen, w 2006-Sharm el Sheikh + Jordania - przewodnika nie pamiętam bo
      nie warto o tym facecie pamiętać była to jedyna wpadka jaka nas spotkała z tego
      biura, pozatym wszystko o key, hotele dobre, jedzenie smaczne wszystko dopięte
      na ostatni guzik, może Pani temu biuru zaufać.W tym roku jedziemy z Triady do
      Turcji, ale tylko dlatego że Rainbow, Turcji nie ma w swej ofercie.Życzę dużo
      słonca i udanego urlopu.
      • Gość: Kasik Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.spine.pl / *.236.spine.pl 07.07.06, 22:16
        Byłam w tamtym roku w Grecji(objazdówka) Było super. W tym roku w sierpniu jade
        do Chorwacji Polecam Biuro!!!!!
        • rubin777 Re: Rainbow Tours - opinie 08.07.06, 10:57
          Korzystałam z ofertyt biura 3 razy:objazdówka Benelux,w ubiegłym roku pobyt w
          hotelu na Costa de Maresme i w tym roku objazdówka po Sycylii.Wszystkie imprezy
          zorganizowane dobrze,żadnych zastrzeZeń.Objazdówki po Sycylii prowadzi bardzo
          kompetentna o dużej wiedzy pilotka Anna Skopińska.
      • Gość: Betty Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:34
        Oksana- rzeczywiści rewelacja - byłam z nią na objazdówce (samolotowej) dookoła
        Grecji - wszystko było super i jeszcze ta cena -1295 (samolot+BB)
        • Gość: megi Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.chello.pl 05.10.06, 15:58
        • Gość: megi Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.chello.pl 05.10.06, 16:00
          bylam na objazdowce z rainbowem we wloszech10 dni. bylo super.Pani pilotka,pani
          Ola Wasilewska byla rewelacyjna.Duza wiedza,inteligencja i niesamowita
          organizacja.Polecam.Chetnie pojade jeszcze raz.
    • toolkien Re: Rainbow Tours - opinie 08.07.06, 14:36
      Fajne biuro. Byłam z nimi na objeździe Hiszpania - Portugalia. Bardzo
      atrakcyjny program, wszystko zrealizowane, a pilot - erudyta i profesjonalista -
      Pan Maciej Warszawski :). Udanego wypoczynku i słoneczka :)
      • antidotumm Re: Rainbow Tours - opinie 20.07.06, 22:49
        To jest jedno z ostatnich biur z pewna ambicja: wybieraja hotele o ladnej
        lokalizacji, maja jakas wizje, chcieliby ludziom cos pokazac. Fajne biuro,
        bylam z nimi na Rodos, polecam!
      • Gość: reset Re: Rainbow Tours - opinie IP: 195.69.230.* 31.08.06, 17:21
        tez z nim bylam w Hiszpanii dwa lata temu- boski :)
    • Gość: Anna Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:14
      Ja byłam z nimi na Krymie, w Bułgarii, Rumunii,w Czechach A w tym roku wybieram
      się na Bałkany.
      Polecam, wszystko zgodnie z ofertą, dobre hotele, kompetentni przewodnicy,
      rezydenci - bez zastrzeżeń. Ufam im w pełni i nie wyobrażam sobie wyjazdu z
      innym biurem nawet jesli w innych jest taniej. To sprawdziłam na własnej skórze!
      Jeszcze raz polecam!
      Miłego wypoczynku.
      • Gość: Magda Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.despolnet.pl 21.07.06, 16:54
        Ja nie jestem zadowolona z tego biura,w ubieglym roku bylismy z nimi w
        Ćhorwacji, począwszy od zmiany noclegu, formy wyżywienia, zmiany programu i
        niekompetentnej pilotki Pani Klaudii postanowilismy wiecej z uslug tego biura
        podrozy nie korzystać. Oczywiście zakonczylo sie wszystko grupowya reklamacją.
        • Gość: opt Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 21.07.06, 22:59
          Do tego biura i Nilpolu nie miałem zastrzeżen,w odróżnieniu do Triady i Exim
          Tours
          • Gość: loi Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.acn.waw.pl 23.07.06, 09:40
            ja tez do biura nie mam zastrzezen, natomiast mam do hotelu w ktorym bylismy -
            calispera w Capo Vaticano w Kalabrii, b. kiepskie żarcie i raczej slabe pokoje
            (oczywiscie z oferty rainbow)
            • Gość: eser Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:47
              Byłem w zeszłym roku w CZechach. Jedyna wada to przesiadka w Katowicach
              (autobusy z całej Polski - na różne wyciezki w tym kierunku: Wideń, Budapeszt,
              Praga) gdzie czekaliśmy 2 godz.aż się wszystkie autobusy zjadą, a przsiadka
              niestety była w nocy. Niektóre autobusy przyjechały wcześniej, niecierpliwi
              ludzie zamiast poczekać aż się wszyscy zjadą próbowali na siłe wchodzić do
              autobusów które już stały. Np. ja startowałem z Warszawy, autobus na naszą
              wycieczkę jechał z Gdańska przez Bydgoszcz Łódź i przyjechał jako ostatni z 2
              godz. opóźnieniem.
              • Gość: Mary Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 24.07.06, 20:04
                Ja w zeszłym roku byłam w Chorwacji z Rainbowtours. Tak samo Klienci z całej
                Polski byli zbierani na parkingu pod Katowicami. Ja czekałam 2 godziny w drodze
                do Chorwacji i 2 w drodze do domu. W tym roku czeka mnie to samo w drodze do
                Grecji.

Pozdrawiam

• Gość: irek88 Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.06, 11:04
                  i pewnie jeszcze po europie autobusy piętrowe, bo z tego znane jest rainbow
                  tours. ale chciałem głównie o moim tegorocznym wyjeżdzie z tym biurem do egiptu
                  na rejs po nilu. biuro nie wywiązało się z proponowanych w programie fakultetów
                  do dendery i abydos dla których z nimi pojechaliśmy. tego im nie wybaczę i już
                  z nich nie skorzystam
                  • Gość: Ania Re: Rainbow Tours - opinie IP: 212.160.191.* 26.07.06, 14:24
                    ale przecież fakultety są przy pewnym minimum uczestników... Może było za mało
                    chętnych, to jaka to jest wina biura?
                    • Gość: irek88 Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.06, 14:50
                      biuro nie zastrzega liczby uczestników, aby fakultet się odbył, a ty turysto
                      naiwnie jedziesz z nimi bo tak zapewniali w programie imprezy, a zwiedzasz to
                      co już kiedyś widziałeś a nie to co cię w programie skusiło. zgodnie z
                      wyrokiem sądu apelacyjnego - fakultet ma się odbyć jeśli był proponowany w
                      programie, a uczestnik może ale nie musi z niego skorzystać.był chętnych 12-15
                      osób i nie zorganizowali
                      • Gość: ewa Re: Rainbow Tours - opinie IP: 62.87.169.* 20.10.06, 11:51
                        z tego co wiem w rainbow fakultetry w egipcie powinny się odbyć przy minimum 10
                        osób.
                • Gość: Iza Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:25
                  Byłam z nimi kilka lat temu na Dominikanie. Wszystko było super.
                  • alibaba355 Re: Rainbow Tours - opinie 04.09.06, 15:47
                    a ja w zeszłym roku w Kenii - było super safarii!
                    • Gość: nina104 Do alibaby 355 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:46
                      Czy możesz podać swego e-maila. Zainteresowana jestem wyjazdem z Rainbow tours
                      do Kenii połączonej z safarii. Proszę odezwij się !!!
                      • alibaba355 Re: Do alibaby 355 28.09.06, 08:20
                        jak klikniesz na moja nazwe (alibaba 355) to pojawi sie mozliwośc wysłania maila

adres: alibaba355@gazeta.pl
                      • Gość: Marzena Re: Do alibaby 355 IP: 217.96.21.* 08.11.06, 09:56
                        Kenia z RT - byłam w marcu 7 dni wybrzeże (tiwi beach) i 7 dni safari ->
                        świetna sprawa. Drobne ale do rezydentek ale generalnie całość ok!
                    • Gość: gras Re: alibaba355 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 23:53
                      alibaba355 a czy to prawda że jesteś pracownikiem rainbow tours
      • Gość: agnes Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:17
        Ja wróciłam własnie z Klasycznych Włoch (objazdówka) i wrażenia jak najbardziej
        pozytywne: program zrealizowany w 100%, żadnych niemiłych niespodzianek, i
        super pilotka, pani Ola, polecam!
        • dorotkaarc Re: Rainbow Tours - opinie 19.08.06, 17:42
          Czy możesz coś więcej opowiedzieć o tym właśnie wyjeździe, ponieważ myślę nad
          tą właśnie ofertą. Napisz proszę w jakich hotelach mieszaliście, jak wyglądały
          śniadanie, kolacje(dodatkowo płatne na życzenie) i co dla mnie ważne jak
          wyglądała sprawa z pieniędzmi na bilety wstępu... tzn czy pilotowi wycieczki
          oddaje sie całe 160euro i on tym dysponuje i czy później się z tego rozlicza
          (ewentualnie zwraca jeśli np. zrezygnowałam z wejścia do jakiś obiektów itp.).
          Jaki autokar był i czy nie było żadnych zgrzytów? Z góry dziękuje za opis.
          • Gość: agnes Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:00
            hotele były dwugwiazdkowe, klimatyzacja przeważnie dodatkowo płatna (5, a w
            Sorrento nawet 10E za noc), w jednym (w okolicach Rzymu) nie było klimy, ale
            naprawde nie było potrzeby, górska miejscowośc,już wieczorem byl chłodek. Co do
            sniadań, to bułeczka, masło, dżem, kawa albo herbata. Kolacje bierzesz jesli
            chcesz, mozna sie zdecydowac tam na miejscu, cenowo wychodzi tyle co płacąc w
            biurze w Polsce. są to zawsze dwa ciepłe dania i deser oraz woda do picia, plus
            mozliwosc kupienia butelki wina za 5e. 160 e pilotka zbiera od razu w
            autokarze, oczywiscie potem sie rozlicza, jesli ktos rezygnuje, to oczywiscie
            oddaje nadwyzke, tak samo w przypadku np. dzieci majacych znizki. autokar bez
            zarzutu, klima, barek, Wc, rozkładane siedzenia, 2 doswiadczonych kierowców.
            Tak jak pisalam, dla mnie wyjazd bardzo udany. Przepraszam,ze dopiero
            terazodpowiadam, ale byłam w górach, bez dostepu do netu. Pozdro!
            • dorotkaarc Re: Rainbow Tours - opinie 29.08.06, 21:16
              Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Zawsze lepiej wiedzieć czego mogę się
              spodziewać. Zanim zobaczyłam Twoja odpowiedź założyłam nowy wątek dot. tego
              właśnie wyjazdu do Włoch z biurem Rainbow Tours. Ja jade 09.09.06r. i mam
              nadzieję, że również wróce zadowolona. Nie wszystkiego można się dowiedzieć w
              biurze, zawsze wolę się o pewne sprawy dopytać osób które korzystały z takiego
              wyjazdu. Np. kiedy pytałam w biurze o autokar to powiedzieli mi tylko że
              parterowy będzie, ale to jeszcze nie wiadomo, bo jak bedzie więcej chętnych to
              dadzą pietrowy. Zdjęć oczywiście nie mieli. Zadając inne pytania dotyczące też
              jak nie wiedzieli to coś wymijająco odpowiedali. A może to ja bym za dużo
              chciała wiedzieć :-) NO ale cóż, takie czasy, że lepiej się wcześniej dopytać,
              poznać opinie i komentarze innych osób, niż wydać sporo pieniędzy i wrócić z
              żalem i niezadowoleniem. Przynajniej ja tak do tego podchodzę. Jeszcze raz
              wielkie dzięki. Jak w razie coś chciałabyś jeszcze coś dodać, coś Ci sie
              nasunie, przypomni o czym warto wiedzieć to proszę pisać :-) Pozdrawiam
            • dorotkaarc Re: Rainbow Tours - opinie 29.08.06, 22:29
              Agnes nasunęły mi sie jeszcze dwa pytania odnośnie. Jeśli możesz to napisz mi
              jak wyglądały postoje. Tzn czy jadąc w stronę Włoch był jakiś ciut dłuższy
              postój na zjedzenie objadu. Pani w biurze nie bardzo potrafiła mi udzieliś na
              ten temat inf. Nie wiem bowiem, czy zabierać korony czeskie, jeśli okazałoby
              się że taki postój jest na terenie Czech. W biurze wspomniano mi, że jeśli
              będzie to razcej na terenie Posli tuż przed granicą. Jak to u Was na wyjeździe
              wyglądało.. w drodze do Włoch i w powrotnej.
              Pytanie drugie dotyczy marketów, sklepów spożywczych. Czy jest możliwość
              zrobienia jakiś spożywczych zakupów ale w marketach (tanich!! w stosunku do cen
              z centrów miast). Czy zatrzymywaliście się przy jakiś centrach handlowych itp.
              Czy w miejscowościach w których były noclegi były nieopodal jakieś sklepy,
              markety z przystępnymi cenami (niezawyżonymi), gdzie będzie można kupić jakieś
              pieczywo, napoje, nabiał itp.
              Wiem, że jadę na objazdówke a nie po zakupy, ale chodzi mi o markety, gdzie nie
              będę zmuszona do drakońskiego przepłacania. Dzięki.
              • Gość: agnes Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:05
                Już spieszę z odpowiedzią. Zarówno w drodze tam, i z powrotem były długie
                godzinne postoje przed nocą (w drodze do Włoch - w Znojmo, na granicy Czech i
                Austrii (jest tam wielki calodobowy sklep, i restauracja),w drodze do Polski na
                jednym z Autogrillów (wloska siec stacji benzynowych), oraz wczesnie rano - w
                drodze do Włoch - na Autogrillu przed Wenecją, w drodze do Polski- w Znojmo.
                koron nie ma sensu kupować, na Znojmo bez problemu przyjmują euro. Na tych
                długich postojach kierowcy otwierali luki bagazowe, wiec nie trzeba np.
                wszystkich przyborów toaletowych czy czegos na przebranie trzymac w bagazu
                podrecznym.
                Co do marketów to nasza pilotka (p.Ola Wasilewska) dwa razy nas zabrała własnie
                do zwykłego supermarketu: pierwszy raz w dniu, kiedy bylismy w Pizie, a drugi -
                w Pompejach, uprzedziła nas o tym wczesniej, zeby sobie zaplanowac ewentualne
                zakupy. W samych miejscowosciach, w których spalismy, to raczej marketow nie
                ma, wiec jakos sobie trzeba radzic, i wiadomo - unikac kupowania w poblizu
                miejsc typu Plac św. Marka, czy Plac św. piotra - tam jest najdrożej. Cóż, w
                razie jakis pytan chętnie odpowiem, no i udanej wycieczki - ja własnie
                przegladam zdjecia, i żaluje, że z racji pracy w szkole nie mogłam pojechac
                wiosna, ani jesienią, nie narażając się na upały....
                • dorotkaarc Re: Rainbow Tours - opinie 30.08.06, 21:19
                  Dziękuję za kolejną odpowiedź. Mój mąż powiedział (gdy przeczytałam mu moje
                  pytania i Twoje odpowiedzie), żebym tak nie zamęczała tej biednej dziewczyny
                  tyloma pytaniami :-) No ale jak już wspominałam lubie wiedzieć o szczegółach
                  wyjazdów, żeby być odpowiednio przygotowanym.
                  Jeśli możesz powiedz mi proszę jeszcze jedną rzecz. Czy w żadnym z hoteli w
                  których mieszkaliście nie miałaś problemu np. z ładowaniem telefonu. Z tego co
                  wiem tam są inne wtyczki ale podobno te nasze płaskie (takie jak w ładowarkach,
                  golarkach itp) pasują do ich gniazdek. Zaś nie pasuja te okrągłe z grubszymi
                  bolcami. Nie wiem czy jest sens kupowania adaptora czy wystarczy mój
                  przedłużacz z płaską wtyczką. Planuje zabrać mały czajnik bezprzewodowy i
                  suszarkę i chciałabym móc skorzystać z tego. I boję się, że się rozczaruję :-)
                  Aha, i jak wyglądało wsiadania do autokaru... czy prawdą jest, że pilotka
                  wyczytuje z listy zgodnie z kolejnością zgłoszeń na wycieczkę (długo
                  czekaliście w Katowicach zanim odjechaliście do Włoch)?

No prosze kolejna sprawa mi sie nasunęła... mam nadzieję, że będziesz
                  cierpliwa :-)
                  Chodzi mi jeszcze o Caprii... jak czas spędzaliscie na tej wyspie, czy
                  zwiedzaliście groty pływając łódkami
                  Czy wjeżdżaliście na Wezuwiusz i czy faktycznie w Wenecji pływaliście gondolami?
                  A wracając do sprawy z hotelami, czy były pokoje z dużymi małżeńskimi łóżkami
                  iczy pokoje były ładne i czyste.
                  Przepraszam za lawinę pytań i z góry dziękuje baaaardzo za udzielenie
                  informacji. Pozdrawiam
                  • Gość: agnes Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:33
                    Spokojnie, niech mąż się nie obawia...
                    A więc kolejno:
                    - co do wtyczek, to jest tak dokładnie tak, jak napisałaś - nasze wąskie bolce
                    pasują, grubsze nie. Wprawdzie ich gniazdka na pierwszy rzut oka wyglądają
                    dziwnie, ale nie nalezy się zrażać, tylko po prostu (czasem trochę na siłe)
                    wepchnąc wtyczke (do tych które maja takie jakby podwojne otwory, do
                    pojedynczych raczej sie chyba nie dało)Ale spokojnie- w kazdym hotelu były
                    takie, gdzie mozna było "sie podłaczyc" ((;
                    - co do wsiadania: ogólnie w Rainbow tours jest tak, że autokary z calej Polski
                    zjezdzaja sie w Woszczycach (k. Katowic, choć w folderze piszą, że w
                    katowicach), i dopiero tam nastepuje rozsiadanie się do własciwych autokarow. w
                    tych pierwszych, powiedzmy "łącznikowych" autokarach moze byc róznie, ja akurat
                    jechalam z Katowic, i było troche zamieszania, bo nikt nie wiedział o co
                    chodzi, jechali ludzie na rózne wycieczki, a pani która nas wpuszczała była
                    oglednie mówiac, nieco zagubiona... Z niektórych kierunków ludzie przyjezdzali
                    do Woszczyc busami (ale nie narzekali, była w nich klima). tak więc dopiero w
                    Woszczycach wsiądziesz do właściwego autokaru, i poznasz pilota wycieczki
                    (chyba że akurat bedziesz miec szczescie, i tym "docelowym" pojedziesz od
                    początku trasy. W Woszczycach rzeczywiscie mozna sie załapac na czekanie, no bo
                    te wszystkie autokary z całej Polski musza sie zjechac razem, a wiadomo, trasy
                    są różne (zresztą w drodze powrotnej "rozsiadka" w Woszczycach tez ma miejsce.
                    Ja akurat nie czekałam dlugo, jakies 45 min, dłuzej w drodze powrotnej, bo
                    autokar ze Szwajcarii miał opóźnienie.
                    Przy wsiadaniu (do tego docelowego autokaru) pilotka wyczytuje nazwiska, i
                    przydziela numery miejsc, trudno mi powiedziec, czy to odpowiada kolejnosci
                    zgłoszeń, ale chyba tak, bo my z koleżanką kupowałysmy wycieczke 2 tygodnie
                    przed, i miałysmy miejsca 35 i 36, czyli blizej konca
                    - co do Capri: bylismy tam gdzies od 9 do 15-tej. NA Capri płynelismy promem z
                    Sorrento, i potem opływalismy Capri łodką, groty widzielismy: BAJKA!!! Potem
                    kolejka (cos a la nasza Gubałówka)na góre wyspy, zwiedzanie ogrodów Augusta,
                    cudne widoki, potem na dół, ok 1,5 godz czasu wolnego (można iśc na plażę, z
                    tym że kamienista, więc mozna zabrac stroje kapielowe, zreszta w hotelu w
                    Sorrento był basen), i odpłynęlismy do Neapolu
                    - na Wezuwiuszu nie bylismy (tego w programie nie ma)
                    - w Wenecji płynelismy gondolami, własciwie był to pierwszy punkt programu,
                    mile to wspominam, bo był jeszcze poranek, nie było upału, i ogólnie mozna
                    powiedziec, ze Wenecja budziła sie do zycia
                    - co do łóżek hotelowych - mieli różne opcje, ja byłam z kolezanką, raz nam
                    przypadła wersja "małżeńska", ale po interwencji pani Oli nam po prostu
                    rozsuneli łóżka. ogólnie to warto podczas przydzielania hoteli w recepcji po
                    prostu dopchac sie jako jedni z pierwszych, zeby Wam np. małżenskiego nie
                    zabrakło ((((; W jednej z miejscowosci nasza grupa była w dwóch różnych
                    hotelach,ale mnie to akurat nie przeszkadzało
                    - co do wyglądu i czystosci w pokojach - trzeba pamietac,że to jednak dwie
                    gwiazdki, ale wg. mnie nie ma co narzekac, chociaż we Fiugi(tam spedzilismy 4
                    noce) była ciekawa sprawa z wodą - po prostu się nie mieszała: albo wrzątek,
                    albo lodowata... chociaż chyba akurat tamten hotel był najprzyjemniejszy. A w
                    Sorrento w hotelu Cavour pietra liczyły sie na odwrót - 4 pietro to był
                    najnizszy poziom, prawie podziemie, 3cie troche wyzej, etc... Akurat to czwarte
                    to nie była rewelacja, więc jak sie da, bierz coś wyzej, czyli 3cie
                    Ale z hotelami to jest tak, że możecie byc w zupelnie innych, bo to sie zmienia
                    non stop...
                    Myślę, że udzieliłam wyczerpujących odpowiedzi, w razie kolejnych pytań pisz...
                    (((: Pozdro!
                    • dorotkaarc Re: Rainbow Tours - opinie 31.08.06, 09:50
                      Wielkie dzięki, jesteś bardzo miła i ... cierpliwa. I jak szybko
                      odpowiedziałaś :-) Jak narazie nie przychodzi mi nic na myśl, o co mogłabym
                      jeszcze zapytać. Ale zostawię sobie otwartą furtkę... bo może Cię
                      jeszcze "wykorzystam". Wyjazd mamy z Warszawy 09.09, więc czeka nas takie
                      antenowe połączenie. Klimatyzacja pewnie nie będzie potrzebna, bo pogoda
                      popsuła się - jest zimno i deszczowo. Mam nadzieję, że we Włoszech będzie
                      ładnie i słonecznie. Oby tylko deszcz nie padał, to będzie wporządku.
                      Wsponinałaś, że pracujesz w szkole, więc pewnie jutro usłyszysz dzwonek :-)
                      Powodzenia życzę i pozdrawiam. Jeszcze raz dzięki za informacje.
                      • Gość: agnes Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:10
                        Cóż, w takim razie życzę udanej wycieczki, pogoda bedzie bankowo, zwiedzajcie,
                        podziwiajcie, bawcie się dobrze, po powrocie opisz jak było... BON VOYAGE!
                    • Gość: hisia Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.c157.petrotel.pl 14.09.06, 19:05
                      Agnes, Twoja relacja jest po prostu bezcenna :) Wybieram się na tę wycieczkę od
                      23.09 i właściwie dzięki Tobie uzyskałam odpowiedzi na wszystkie pytania, nawet
                      na takie, o których wcześniej nie pomyślałam :)
                      Wielkie dzięki
                      Pozdrowionka
                      • Gość: agnes Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:36
                        Dzieki! Również BON VOYAGE i miłych wrażeń!!!
    • Gość: sabinka Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.kim.pl 28.07.06, 15:16
      Witam,
      Z tym biurem zwiedziłam Kretę, Rodos i CHalkidiki.Zawsze było tak, jak to
      opisywali w folderach.
      nie mogę nic złego o nich powiedzieć, a wręcz przeciwnie.polecam gorąco!!!
      • Gość: irek88 Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.06, 15:47
        program główny był zrealizowany i nie mam pretensji o nic poza ujętymi w
        programie wycieczkami dodatkowymi, którymi nas zachęcili do pojechania z nimi,
        a owych imprez nie zorganizowali - oszustwo!!!
    • Gość: Izabela Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 18:54
      Byłam z rodziną na wycieczce "Włoskie Wakacje" i jestśmy bardzo zadowoleni.
      Zwiedziliśmy bardzo dużo pięknych miejsc, hotele ok, obiadokolacje były smaczne
      i obfite, a nasz pilot p. Paweł troskliwie się nami opiekował i bardzo o nas
      dbał :), cała grupa szczerze go polubiła i doceniła jego profesjonalizm. Za
      zwiedzenie sporej ilości miast i atrakcji turystycznych, cena wycieczki nie
      była wygórowana. Po prostu prawdziwe Włoskie Wakacje.
      • Gość: ekoss Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.chello.pl 20.08.06, 13:44
        Wrociłam z Klasycznej Hellady.Impreza udana.Pilotka p.Marta wspaniała.Hotel na
        pobycie troche skromny ale w zieleni z pieknym basenem.Ogólnie warte polecenia.
        • Gość: marianna Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.gostyn.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 20:33
          jadę 16.09.możesz mi podać w jakim hotelu mieszkaliście na pobycie i w jakiej
          miejscowości w katalogu podają że Denis naczytałam o nim samych złych opini
          • Gość: Ania Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:51
            Ja byłan na początku sierpnia i mieszkaliśmy w hotelu Lito pod Litochoro, hotel
            skromny ale czysty i ładnie położony. Z tego co mówiła nasza pilotka to Rainbow
            zrezygnował z Denisa ponieważ ludzie narzekali na ten hotel i teraz mają różne.
            Najgorsze hotele to na objazdówce w Atenach ale da się przeżyć. Ogólnie jestem
            zadowolona, fajna obsługa i dobre jedzenie.
        • Gość: Ania Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:41
          Dla mnie biuro OK, byłam na tym samym turnusie i potwierdzam fajna pilotka,
          dobry autokar i kierowcy, pokoje z klimą gratis
          • Gość: Mary Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.n4u.krakow.pl 28.08.06, 17:41
            Miałaś szczęście, że pojechałaś na turnus po naszej skardze na Hotel DENIS. To
            właśnie ten Hotel zepsuł wielu osobą upragnione wakacje. Takiego brudu już
            dawno nie widziałam a dla mnie to podstawa. Nie wymagam Hotelu 5* skoro
            zapłaciłam tylko za 2* ale to nie liczba gwiazdek powinna decydować o czystości
            ośrodka !!! W zeszłym roku byłam na wycieczce objazdowej w Chorwacji i tam
            dużo lepiej było w Hotelu 1* !!!

Pozdrawiam
            • Gość: ewa Re: Rainbow Tours - opinie IP: 62.87.169.* 20.10.06, 11:57
              byłam na tej wycieczce od 30.09-09-10 i nocowalismy w hotelu denis (2 noce).
              Hotel typowy na 2*, skromne pokoje, we wszystkich lodówki, czysta posciel,
              posprzątane. to gorszy w tej ofercie był hotel w serbii temu dałabym nie 2*
              tylko -2* i do tego karaluchy. To swiadczy o syfie.
    • Gość: Majka Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:37
      Wróciłam z Antycznej przygody (100 dni bjazdówka po Grecji) było super, program
      zrealizowany ponad 100% bo 3 elelmenty były wiecej niz w programie, pilot Rafał
      S. super zorganizowany i naprawde bardzo miło wspominam ten wyjazd...teraz
      ogladam zdjecia i pozostana piekne wspomnienia! Jedyny minus w calym objezdzie -
      autobus, który nie miał pełnej klimatyzacji a tzw. turbo nawiew...niestety w
      temp. ponad 40 stopni to było za mało... rezzta naprawde super!!!!
    • Gość: sakra7 Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:39
      ja bylam z tym biurem dwa razy-hiszpania i wlochy i bardzo sobie je
      chwale.polecam i zycze udanego wypoczynku:-)
      • fff7 Re: Rainbow Tours - opinie 24.08.06, 21:32
        byłam pierwszy raz z nimi na skandynawia z lofotami! Jestem zachwycona! I
        postanowiłam jeździć dalej. Wasze opinie tylko mnie upewniły w tej decyzji!
        Pozdrówka dla wszystkich zadowolonych!
        • Gość: Kasik Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.spine.pl / *.236.spine.pl 24.08.06, 22:10
          Wróciłam z Dalmatyńskiej eskapady było cudownie program zrealizowany 100% a
          nawet więcej bo były dodatkwe atrakcje. Cudowna pilotka Klaudia. Polecam!
          Jeszcze raz biuro.W przyszłym roku planuje Turcje mam nadzieje że w nowej
          ofercie Biura będzie objazdówka po Turcji.
    • Gość: Iza Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:31
      Nie polecam tego biura.Byłam z nimi w Chorwacji, gonitwa po zwiedzanych
      obiektach, marne hotele imęcząca podróż.Takie są moje wrażenia po
      dalmatyńskiej eskapadzie.
      • Gość: meg Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:50
        Ja wróciłam niedawno z Klasycznej Hellady i jestem bardzo zadowolona. Wycieczka
        super. Bez zastrzeżeń. Hotele bardzo przyzwoite jak na tą cenę. Na pobybycie
        tylko mógłby być ciut bliżej jakiegos wiekszego miasteczko a nie tak na uboczu,
        ale warunki super wiec nie będę narzekać.
        Najgorsze w Rainbow są te przesiadki pod Katowicami. W drodze powrotnej jakis
        autokar stał w korku i musielismy czekac ponad dwie godziny zamiast juz byc w
        drodze do domu, no ale to nie wina biura w sumie tylko losowa sytuacja.
        • Gość: Anna Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:20
          W tym roku byłam w sierpniu na Bałkanach z tym biurem - wycieczka Bałkańskie
          Skarby. REWELACJA!!!! Jeśli nie jesteś zmanierowanym turystą któremu
          przeszkadzają duperele typu - kiepska infrastruktura turystyczna... i lubisz
          zwiedzać jeszcze dość dzikie rejony Europy dla turystyki to jest to wycieczka
          dla Ciebie.
          Dotarlismy nawet do Albanii!! Rewelacyjna pilotka - Ania Czyżewska, kierowcy (
          Darek i Daniel), luksusowy autokar!!!Najlepsze moje wakacje do tej
          pory!!!Dziękuję za ten urlop - potrzebowałam się oderwać od pracy i problemów a
          Rainbow Tours mi to zapewniło - bardzo dziękuję!!!!
    • Gość: eser Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:31
      Byłem z nimi w długi wekhen sierphniowy w Paryżu i Zamkach. I czuję niedosyt. W
      zeszły roku byłem w Pradze i było lepiej. Denerwujące w tym biurze są
      przesiadki. Autobust jadą z różnych stron Polski, pasażerowie przesiadają się
      już na konkretną wycieczkę w Poznaniu. W zeszłym roku byłem z nimi w Pradze było
      to samo a nawet jeszcze gorzej bo przesiadka była w nocy. No i oczywiście
      poruszany w innych postach koszmarny spęd w Torzymie. 400 osób i kilku kelnerów.
      Jeśli chodzi o wycieczkę to brak przewodnika, za przewodnika służył pilot. Na
      dodatek doflancowano do nas drugą wycieczkę na którą zapisało się tylko
      kilkanaście osób - Paryż i Dineyland. Program podobny ale różnił się w
      niektórych elementach i traciliśmy czas na dowożenie ich. Bezsensowne było
      muzeum perfum i nachalnie namawiająca do zakupu perfum (jak agent
      ubezpieczeniowy) pilotka, czyżby biuro lub pilotka mieli prowizję? Bezsensowny
      też jest też park Francja w miniaturze. Poza tym wszysto pędem, wszystko po
      łebkach. Z jednej strony wycieczka ciekawa - z drugiej strony czegoś w niej
      brakowało.
    • Gość: gras Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 02:38
      chciałem w biurze rainbow w łodzi kupić wycieczkę,ponieważ byłby to już mój 3
      wyjazd z tym biurem zapytałem o zniżkę, usłyszałem że absolutnie nie.poszedłem
      więc do konsorcjum polskich biur podróży gdzie kupiłem wycieczkę z oferty
      rainbow która mnie interesowała i ....dostałem 160 zł zniżki.dlaczego
      organizator nie udziela zniżek ,a daje je agent
      • alibaba355 Re: Rainbow Tours - opinie 11.09.06, 10:19
        widocznie agent kombinuje... z tego co wiem powinien miec takie same ceny jal TO
        a skoro daje znizke to obniza swoj zarobek
        • Gość: gras Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:15
          a może poprostu agent szanuje stałego klienta,w przeciwieństwie do rainbow tours
          • alibaba355 Re: Rainbow Tours - opinie 12.09.06, 17:08
            a może to rainbowtours szanuje swojego agenta i nie zaniza cen, choc jako TO
            pewnie mógłby??
            • Gość: gras Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 00:05
              właśnie o to mi chodzi ; mogli ale nie dali
          • Gość: ewa Re: Rainbow Tours - opinie IP: 62.87.169.* 20.10.06, 11:44
            agent obniża swoją marżę, bo w takiej sytuacji wie ze w przyszłym roku trafisz
            ponownie do niego i moze sprzdać ci inną wycieczkę z innego biura a w
            długofalowym działaniu nabywa stałego klienta. rainbow nie ma zniże dla stałych
            klientów ale mają dobre promocje. znam kilka mniejszych biur które robią fajne
            imprezy i dają stałe zniżki dla swoich klientów (ale w nich nie ma promocji) i
            dodatkowo dają prezenty, np losowanie kliku wycieczek rocznie itp. to się
            nazwywa przywiazanie klienta do jednego biura lub agenta.
    • Gość: Aga Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:54
      Byłam na dwóch imprezach zorganizowanych przez RT, każda w swoim rodzaju z
      uwagi na charakter i specyfikę zwiedzanych państw. W obu przypadkach wróciłam
      bardzo zadowolona. Pewne trudności i niedociągnięcia, owszem, były, ale to się
      zawsze zdarza, natomiast dynamiczny program imprez i opieka fachowców -
      wykwalifikowanych pilotów (p. Ola - Włoski Niezbędnik i p. Wojtek - Szwajcaria)
      sprawiały, że na wycieczkach panowała bardzo miła atmosfera. Moje koleżanki
      odniosły podobne wrażenia. Polecam wszystkim biuro Rainbow Tours. Sama na pewno
      jeszcze nie raz skorzystam z jego usług.
    • zimatik Re: Rainbow Tours - opinie 16.09.06, 12:58
      no tak :D naczytalam sie o FAP i nie wiem co myslec - niech ktos mi powie czy dolece tymi liniami czy nie :))? Rainbow Tour to
      loty z FAP - tylko ze znalazlam sporo pochlebnych opinii o tym biurze i ni jak sie to ma do opinii niepochlebnych o FAP - jak to
      jest ? bo nic nie rozumiem :)))
      Wybieram sie ( juz sama nie wiem gdzie ale sie wybieram)) ale chyba Kenia lub Tajlandia, bo na Costa del sol- boje sie ze troche zbyt pozno:)
    • miriam_73 Re: Rainbow Tours - opinie 29.09.06, 12:15
      Byłam z nimi juz kilka razy, w tym w czerwcu w EGipcie - nie mam żadnych
      zastrzeżeń. Było tylko małe opóźnienie samolotu (Fiszer :() na początku (2
      godz.), ale poza tym wszystko jak w zegarku. Rezydent bardzo konkretny, nie
      narzucający się, organizacja transferów i pobyt bez zakłóceń, wszystko zgodne z
      ofertą.
      Przy objazdówkach tym małym mankamentem jest ta przesiadka, ale da się przeżyć.
      Ja dwa razy miała przesiadki w Woszczycach (na dłuższe trasy tj. Wlochy i
      Chorwacja), natomiast krótkie rozsadzali w Katowicach (jechałam w lipcu do
      Czech). Organizacja objazdówek również bardzo dobra - piloci i przewodnicy
      kompetentni, rzeczwi i dobrze przygotowani.
    • Gość: K46 Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:46
      ZA
    • kontr Re: Rainbow Tours - opinie 15.10.06, 11:50
      My byliśmy z mężem w Hiszpani - Costa Brava i jesteśmy bardzo zadowoleni.
      Wszystko tak jak w katalogu, bez problemów, bardzo miła i kompetentna Pani
      rezydentka. Była to naszym zdaniem najtańsza oferta jaką znaleźliśmy, ale nie
      czuliśmy tego w żaden sposób. Hotel miły i czysty, jedzenie dobre, przelot
      samolotem ok. transfery także. Dobra relacja jakości do ceny, nie czuje że
      przepłaciliśmy. Ci z którymi rozmawialiśmy byli również zadowoleni.Po prostu jak
      się jedzie za 1500 zł. to nie można oczekiwać wielkich luksusów. Polecamy, na
      pewno wybierzemy się z nimi ponownie. Miłych wakacji
      • Gość: Ania Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 08:09
        A w jakim hotelu byliście?
        • Gość: Asia Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 17:28
          Powtarzam to samo pytanie,które zadała Ania.
    • Gość: ewa Re: Rainbow Tours - opinie IP: 62.87.169.* 20.10.06, 12:01
      bardzo dobre biuro jedyny minus to połączenia antenowe. nastepnym razem jak
      bedziemy z nimi jechać to na własna ręke bdę dojeżdżać do katowic. miej czasu
      się traci na czekanie na inne autokary i tak sie nie męczy w autokarze przez
      cały dzień (przejazd z gdańska do katowic trwa prawie 12 godzin, zwykle wyjazdy
      z gdańsjka są o 3.30 rano a w katowicach jest się o 15 lub 17 tej)
    • Gość: Iwona Re: Rainbow Tours - opinie IP: *.toya.net.pl 24.10.06, 18:39
      hej, ja wlasnie przegladam zdjecia z mojej wycieczki.Razem z mezem spedzilismy
      10 dni w pieknej i upalnej Italii.Wszystko byloby dobrze,gdyby nie upaly.Hotele
      ok,sniadania kontynentalne,autokar ok, pilotka p.Ola wasilewska baaaaardzo ok i
      fajny program.Wszystko zrealizowana z naddatkiem,tzn pilot zawiozl nas na punkt
      widokowy i do Porcjunkuli.Polecam!!!
    • Gość: Krysia Jordanię z RT polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:48
      Byłam z Rainbow w Jordanii. Było świetnie - i jezeli będzie pani Małgosia
      (także prowadzi Izrael, Egipt) to zdecydowanie polecam.
      • Gość: PRZEMO Re: Jordanię z RT polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:08
        ZGADZAM SIE
      • Gość: dorota Re: Jordanię z RT polecam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:43
        Też byłam Z Rainbow w Joradani! Też polecam!!! Pani Małgosia trochę fantastka
        ale jako pilot sie sprawdza super.
        • Gość: gocha Re: Jordanię z RT polecam! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.06, 14:05
          Ja bylam na objazdowkach i na imprezach pobytowych. Biuro zawsze wywiazywalo
          sie na medal. Rezydenci i piloci tez. Na lekkie opoznienia samolotow nie maja
          wplywu, wiec nie mozna miec o to do nich pretensji.
          I nie zgadzam sie co do braku znizek. Wystarczy otworzyc katalog i przeczytac
          co biuro oferuje stalym klientom tzw.Teczowym Podroznikom /m.in do 10% znizki
          od cen katalogowych/.
          gocha
          • Gość: gość JWP Re: Jordanię z RT polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 21:16
            Gocha,a może byłaś z Rainbow na objeżdzie Hiszpanii.Chcę pojechać z nimi w 07
            r. i poszukuję opinii o tej wycieczce(organizacja,piloci,hotele,hotel na
            pobycie).Będę wdzięczna za odpowiedż.Pozdrawiam.
            • Gość: Marianna Re: Jordanię z RT polecam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 22:24
              też mnie interesuje Hiszpania w 2007r objazd i pobyt z tym biurem proszę o
              opinię
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka