Gość: OLA IP: *.abo.wanadoo.fr 04.02.03, 13:12 czy ktos byl w Malediwy lub na Mauritiusie gdzie lepiej jechac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrena Re: Malediwy czy Mauritius IP: 217.153.45.* 04.02.03, 15:07 Proponuję jednak Seszele (nieopodal Mauritiusa). Poza tym każdy ma inne preferencje i potrzeby. Jeżeli nie byłaś ani na Malediwach, ani na Mauritiusie, to w tym roku jedź na Malediwy, a następnym razem wybierz się na Mauritius. Powodzenia Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfisti Re: Malediwy czy Mauritius IP: *.adsl.hansenet.de 04.02.03, 15:47 Po Twoim IP widze ze Piszesz z Francji. Na Twoim miejscu nie zastanawialbym sie nad Mauritiusem (dla mnie byl zbyt zurbanizowany i za drogi) Jezeli juz to polecam Ci o wiele ladniejszy i bardziej dziki Reunion. Reunion ma jeszcze te zalety ze jest departamentem zamorskim Francji a przez to podobnie jak Martynika, Gwadelupa i Gujana / Cayenne czescia skladowa Unii Europejskiej. Odpadaja wiec klopoty wizowe, specjalne ubezpieczenia itd. Wiec jezeli mialbym cokolwiek doradzac to Zastanow sie moze nad Reunionem lub Seszelami / Malediwami. pozdrowienia ciao Alfisti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Malediwy czy Mauritius IP: proxy / 62.29.248.* 04.02.03, 18:57 Polecam Mauritius bo Malediwy sa typowo do lezenia, ale faktycznie najfajniejszy jest reunion - mozesz tanio dostac pobyt lub sam przelot na aukcji w nouvelles frontieres (sa co wtorek)- dzisiaj lot poszedl za 630€ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Malediwy czy Mauritius IP: *.abo.wanadoo.fr 05.02.03, 13:23 Ale slyszalam ze na Malediwach nie ma co robic, ale podobno piekne miejsce, palmy, na Mauritiusie nie ma podopno takich pieknych widokow. OLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Malediwy czy Mauritius IP: proxy / 62.29.248.* 05.02.03, 14:30 Na Mauritiusie masz wszedzie rafy koralowe - mozesz przez caly dzien plywac z maska, nie trzeba wcale nurkowac, jak ci sie znudzi to mozesz polazic po gorach czy polach trzciny cukrowej albo pojechac na inna plaze. Wieczorem mozesz isc do knajpy na kolacje. A na Malediwach jestes skazana na jedna plaze i jeden hotel.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Malediwy czy Mauritius IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 16:04 Cześć, Mauritius jest wspaniały! Zwiedzasz codziennie cioś innego, mimo że teoretycznie wyspe możesz przejechać wokół w jeden dzień. Masz piekny park ze zwierzętami i ptakam. Tamtejsze wioski, piękną stolicę, ciekawe wybrzeże. Na tydzień pobytu jest super. Ja byłam w lipcu, więc troche padało, ale luty jest wymarzony na pobyt tam. Miedzylądowanie na Seszelach!. W czasie jednej wycieczki zaliczsz dwa państwa. Udanych wakacji! ( ale w Dubaju jest lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Malediwy czy Mauritius IP: 193.131.67.* 07.02.03, 16:44 Nie bylam na Malediwach wiec trudno mi powiedziec. Jesli chcesz sie odciac od swiata i poleniuchowac podziwiajac piekne widoki to pewno bylby to dobry wybor. Bylam natomiast na Mauritiusie i jestem bardzo z pobytu zadowolona. Nie prawda, ze jest strasznie drogo. Ja na miescu organizowalam sobie zakwaterowanie za grosze. Wybor apartamentow jest duzy bo 90 procent turystow przyjezdza do wlasnie bardzo drogich hoteli z biurami turystycznymi. Jedzenie codzienie w innych restauracjach na pewno nie dorowna kosztom wyzywienia w hotelu a da jedynie szanse na wieksze zroznicowanie. Przez okres 10 dni mozna kazdego dnia robic cos innego. Zwiedzanie wyspy, gory, przepiekne plaze i male wysepki na wschod od ladu, roznowordnosc atrakcji zwiazanych z woda (nurkowanie, podwodne spacery, lowienie ryb, plywanie z delfinami, podroze katamaranem na sasiednie wysepki, zakupy .... no i byczenie sie na plazy). Kolor oceanu jest przepiekny, widzialam juz kilka pieknych miejsc na tym swiecie, ale plaze Mauritiusa byly jedne z ladniejszych. Z praktycznych rad (widze ze piszesz z Francji) odradzam podroze Air France - maja bezposrednie loty. Polecam natomiast Air Mauritius - bezposredni lot z Paryza, wspaniala obsluga, lepsze wyposazenie samolotu, lepsze rozrywki i zetelnosc; niestety nie moge tego samego powiedziec o Air France. Milych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś