Dodaj do ulubionych

Malediwy czy Mauritius

IP: *.abo.wanadoo.fr 04.02.03, 13:12
czy ktos byl w Malediwy lub na Mauritiusie gdzie lepiej jechac
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: Malediwy czy Mauritius IP: 217.153.45.* 04.02.03, 15:07
      Proponuję jednak Seszele (nieopodal Mauritiusa). Poza tym każdy ma inne
      preferencje i potrzeby. Jeżeli nie byłaś ani na Malediwach, ani na Mauritiusie,
      to w tym roku jedź na Malediwy, a następnym razem wybierz się na Mauritius.
      Powodzenia
      Syrena
    • Gość: Alfisti Re: Malediwy czy Mauritius IP: *.adsl.hansenet.de 04.02.03, 15:47
      Po Twoim IP widze ze Piszesz z Francji. Na Twoim miejscu nie zastanawialbym sie
      nad Mauritiusem (dla mnie byl zbyt zurbanizowany i za drogi) Jezeli juz to
      polecam Ci o wiele ladniejszy i bardziej dziki Reunion. Reunion ma jeszcze te
      zalety ze jest departamentem zamorskim Francji a przez to podobnie jak
      Martynika, Gwadelupa i Gujana / Cayenne czescia skladowa Unii Europejskiej.
      Odpadaja wiec klopoty wizowe, specjalne ubezpieczenia itd. Wiec jezeli mialbym
      cokolwiek doradzac to Zastanow sie moze nad Reunionem lub Seszelami /
      Malediwami.
      pozdrowienia ciao Alfisti
    • Gość: Marzena Re: Malediwy czy Mauritius IP: proxy / 62.29.248.* 04.02.03, 18:57
      Polecam Mauritius bo Malediwy sa typowo do lezenia, ale faktycznie
      najfajniejszy jest reunion - mozesz tanio dostac pobyt lub sam przelot na
      aukcji w nouvelles frontieres (sa co wtorek)- dzisiaj lot poszedl za 630€
      • Gość: OLA Re: Malediwy czy Mauritius IP: *.abo.wanadoo.fr 05.02.03, 13:23
        Ale slyszalam ze na Malediwach nie ma co robic, ale podobno piekne miejsce,
        palmy, na Mauritiusie nie ma podopno takich pieknych widokow.

OLA
        • Gość: Marzena Re: Malediwy czy Mauritius IP: proxy / 62.29.248.* 05.02.03, 14:30
          Na Mauritiusie masz wszedzie rafy koralowe - mozesz przez caly dzien plywac z
          maska, nie trzeba wcale nurkowac, jak ci sie znudzi to mozesz polazic po gorach
          czy polach trzciny cukrowej albo pojechac na inna plaze. Wieczorem mozesz isc
          do knajpy na kolacje. A na Malediwach jestes skazana na jedna plaze i jeden
          hotel....
    • Gość: Iza Re: Malediwy czy Mauritius IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 16:04
      Cześć,
      Mauritius jest wspaniały! Zwiedzasz codziennie cioś innego, mimo że
      teoretycznie wyspe możesz przejechać wokół w jeden dzień. Masz piekny park ze
      zwierzętami i ptakam. Tamtejsze wioski, piękną stolicę, ciekawe wybrzeże.
      Na tydzień pobytu jest super. Ja byłam w lipcu, więc troche padało, ale luty
      jest wymarzony na pobyt tam. Miedzylądowanie na Seszelach!. W czasie jednej
      wycieczki zaliczsz dwa państwa. Udanych wakacji! ( ale w Dubaju jest lepiej)
    • Gość: Anka Re: Malediwy czy Mauritius IP: 193.131.67.* 07.02.03, 16:44
      Nie bylam na Malediwach wiec trudno mi powiedziec. Jesli chcesz sie odciac od
      swiata i poleniuchowac podziwiajac piekne widoki to pewno bylby to dobry wybor.
      Bylam natomiast na Mauritiusie i jestem bardzo z pobytu zadowolona. Nie prawda,
      ze jest strasznie drogo. Ja na miescu organizowalam sobie zakwaterowanie za
      grosze. Wybor apartamentow jest duzy bo 90 procent turystow przyjezdza do
      wlasnie bardzo drogich hoteli z biurami turystycznymi. Jedzenie codzienie w
      innych restauracjach na pewno nie dorowna kosztom wyzywienia w hotelu a da
      jedynie szanse na wieksze zroznicowanie. Przez okres 10 dni mozna kazdego dnia
      robic cos innego. Zwiedzanie wyspy, gory, przepiekne plaze i male wysepki na
      wschod od ladu, roznowordnosc atrakcji zwiazanych z woda (nurkowanie, podwodne
      spacery, lowienie ryb, plywanie z delfinami, podroze katamaranem na sasiednie
      wysepki, zakupy .... no i byczenie sie na plazy). Kolor oceanu jest przepiekny,
      widzialam juz kilka pieknych miejsc na tym swiecie, ale plaze Mauritiusa byly
      jedne z ladniejszych.
      Z praktycznych rad (widze ze piszesz z Francji) odradzam podroze Air France -
      maja bezposrednie loty. Polecam natomiast Air Mauritius - bezposredni lot z
      Paryza, wspaniala obsluga, lepsze wyposazenie samolotu, lepsze rozrywki i
      zetelnosc; niestety nie moge tego samego powiedziec o Air France.
      Milych wakacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka