Dodaj do ulubionych

Majorka z Ecco Holiday

IP: *.c158.petrotel.pl 13.08.06, 21:48
Na początku września wybieram się na Majorkę z Ecco Holiday i proszę o opinię
na temat tego biura.Z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • kakofoniks opinia 13.08.06, 22:09
      moim zdaniem jak najbardziej negatywan, zreszta przeszukaj to forum jak i
      grecje, a znajdziesz mnowstwo niepochlebnych opinii

1. biuro nie jest zrzeszone co jzu powinno dac do myslenia - biuro po prostu
      robi przekrety a nie bedac zrzeszonym unika nagannej opini wydanej przez np. PIT
      ktora ktos moglby znalezc
      2. biuro robi przekrety - wykupujac wakacje w danym terminie w danym hotelu
      wcale nie jst powiedziane ze wylecisz w danym terminie ani ze trafisz do hotelu
      za ktory zaplacilas - przeszukaj forum
      3. licz sie z tym iz biuro uwaza robactwo za rzecz normalna w cieplych
      klimatach, tak wiec nie zdziw sie jesli odkryjesz w swoim pokoju rodzine
      karaluchow lub innych robakow, brzmi niewiarygodnie?? no to przeczytaj odpwoiedz
      biura na moja reklamacje czarno na bialym ze karaluchy sa rzecza powszechna w
      cieplym klimacie i nie stanowia podstawy do reklamacji
      www.kakofoniks.friko.pl/eccoholiday.html
    • Gość: Miranda Re: Majorka z Ecco Holiday IP: 217.153.244.* 14.08.06, 11:18
      Bylam 2 lata temu z tym biurem na Majorce -rejon El Arenal Playa de Palma.
      Wczśniej widziałam hotel i okolice w Podrózach tv. Hotel Condor (obok hotelu
      Luxor) był kameralny bbbczysty jedzonko bardzo dobre i fantastyczna promenada
      wzdłuż wybrzeża. Biuro wywiązało sie ze swoich zobowiązan choc czarter w drodze
      powrotnej był opóźniony o 2 godz ale to normalne że loty czarterowe mają niższy
      priorytet i mogą być opóźnienia. Ja sobie bardzo chwale pobyt na Majorce z tym
      biurem rezydentka była sympatyczna bb uczynna ale wiadomo zawsze może wyjść
      jakieś "ale" i to z każdym biurem. Pozdrawiam i życze udanego urlopu odezwij
      sie jak wrócisz napisz jak było - zazdroszcze Ci tej Majorki :))
      • Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c243.petrotel.pl 14.08.06, 20:46
        Dziękuję Mirando za pocieszenie bo tyle się tu naczytałam o Ecco złych
        opinii.Też wybieram się do El Arenal i licze na udany wypoczynek. Po powrocie
        napewno się odezwę.Pozdrawiam:)
    • Gość: kakofoniks Re: Majorka z Ecco Holiday IP: 83.175.202.* 14.08.06, 19:28
      a ja bym znalazl biuro zrzeszone w pit przynajmniej jako taka gwwarancja uslug
      • Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c243.petrotel.pl 14.08.06, 20:40
        Już sama nie wiem co mam zrobić. Oni mają dosyć korzystne oferty. A jak coś to
        jakie biuro polecasz?????? bo jeszcze się na 100% nie zdecydowałam czy z nimi
        pojadę.
        • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka z Ecco Holiday 15.08.06, 22:06
          Hej

Tego roku byłem w Arenal na Majorce z Scan Holiday, ponad 680 zdjęć z całej
          wyspy - www.majorka.kondi.pl (zapraszam).

Od siebie mogę polecić SH, jestem zadowolony, a czarter "do" wystartował co do
          minuty. W drodze powrotnej, opóżnienie 3-minutowe w Palmie, hihi. Na pasie
          startowym pilot poinformował, że stoimy w korku, przed nami 4 samoloty, start za
          3 minuty i fruuu.

Pozdrawiam
          Kondi | Moje podróże - www.podroze.kondi.pl (PL) |
          www.travelphoto-gallery.com (EN) | www.tanie-noclegi.info.pl
          (TANIE NOCLEGI)
          • Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 16.08.06, 00:02
            Już dawno byłam na Twojej stronie i obejrzałam wszystkie fotki z Majorki, są
            super.Też planujemy wynająć samochód i zwiedzić wyspę na własną rękę. Mam
            nadzieję że będę miała równie udane wakacje jak Ty. Pozdrawiam:)))
      • Gość: Ewa Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.icpnet.pl 14.08.06, 22:05
        A co daje fakt, że biuro jest w Polskiej Izbie Turystyki??? Nic. Każde biuro
        może być członkiem, wystarczy, że rekomenduje je kilka innych biur i płaci
        składki. To wszystko. Żadne biuro nie da Ci 100% gwarancji, że wszystko będzie
        tak, jak wykupiłeś. To jest zawsze w warunkach uczestnictwa, ponieważ nie możesz
        zagwarantować, że samolot się nie spóźni, hotel przez czystą złośliwość odmówi w
        ostatniej chwili przyjęcia potwierdzonych rezerwacji (takie rzeczy się zdarzają,
        wiem, bo pracuję w dużym i znaczącym biurze podróży). Ważniejsze jest to, czy
        jako organizator biuro ma polisę OC. To jest obowiązek dla wszystkich
        touroperatorów. I to jest najważniejsze, bo jak coś się stanie z biurem, to to
        jest zabezpieczeniem, że będziesz miał jak wrócić do Polski. A co do Ecco, to
        owszem, mają sporo zmian, ale też mają baaaardzo szeroką ofertę i trudno, żeby
        cały sezon minął bez problemów. Tak jak w każdym biurze.
        • kakofoniks Re: Majorka z Ecco Holiday 15.08.06, 10:26
          na poczatek pare slow wyjasnienia. nie zgodze sie ze przynaleznosc do PIT nic
          nie daje... to tak jak z ISO teoretycznei jest to tylko papierek ale wybierajac
          firme posiadajaca taki certyfikat mozesz spodziewac sie mniej niespodzianek i
          dotrzymania umowy. Jest to swojego rodzaju gwarancja jakosci, i jesli biuro ja
          straci mowiloby to samo za sibie. Ecco natommiast nie dba o to i sie nie dziwie,
          bo straciloby baaaardzo szybko

No coz jesli twierdzisz ze biuro nie potrafi zorganizowac wiekszej ilosci
          wycieczek to znaczy tylko ze potwierdzasz moje slowa ze nie jest to powazne biuro...

OC - racja warto zwrocic uwage.

Jakie biuro polecam - to jest baaardzo dobre pytanie. W sumie zawsze robie tak
          ze najpierw przechodze sie po biurach podrozy zbieram oferty w domu odrzucam te
          mniej interesujace zostaje mi kilka i ide wyberac najlepsza. W sumie warto sie
          jeszcze spytac czy biuro przynalezy do izby turystyki (mozna to nawet sprawdzic
          w internecie), dokladnie przeczytaj umowe!!! wiekszosc biur w polsce nadal
          stosuje zakazane punkty w umowach :/ i sprawdz na forum co ludzie sadzo o tym
          biurze. Przy czym mniej mi chodzi tu o opinie w stylu rezydentka byla do d...
          bo niestety dobrych rezydentow czy przewodniko spotkalem podczas swoich podrozy
          zaledwie kilka razy - dobrych mam na mysli dysponujacych wiedza, wladajacym
          miejscowym jezykiem, znajacym miejsca gdzie warto udac sie cos przekasic aaa i
          umiejacych opowiadac jak rowniez pomoc czy zalagodzic konflikty.

Ale poszukalbym na forum hotelu do ktorego chcesz jechac, urzyj tez google do
          [przeszukania wpisz "nazwe_hotelu +forum" moze nie byc to forum wyborczej ale
          powinnas znalezc jakies opinie to da ci wyobrazenie gdzie sie wybierasz....
          • Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 15.08.06, 14:15
            Chyba jednak zdecyduję się na inne biuro (Travel Time). Mają w ofercie te same
            hotele, cena trochę większa ale biuro ma lepszą opinię. Pozdrawiam i dziękuję
            za rady:))))
          • Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 15.08.06, 14:23
            Acha, jeszcze jedno. Byłam na twojej stronie, fotki super szczególnie te z
            Krety.Chyba się tam wybiorę ale za rok:))Pozdrawiam.
    • Gość: a. wyjazd z Ecco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:53
      Ciekawe kiedy człowiekowi o nicku kakofoniks znudzi się wreszcie wałkowanie po
      raz enty tematu jakże nieudanego wyjazdu z Ecco Holiday. Miał człowiek pecha i
      od bardzo dawna domaga się współczucia i chyba poklasku. Pojawia się w każdym
      wątku dot. Ecco Holiday i wypisuje te same nudne, przewałkowane tysiąc razy
      teksty o karaluchach itd. Jedź sobie człowieku z innym biurem i daj sobie
      spokój. Rzesza zadowolonych klientów Ecco Holidy rośnie z każdym sezonem a to
      forum jak zauważyłam służy głównie do krytyki biur podróży. Trudno znaleźć
      miejsce do uzyskania naprawdę sprawdzonych informacji dot. wyjazdu, chyba, że
      ktoś lubi czytać takie teksty jakie serwuje kakofoniks który najwyraźniej miał
      pecha. Jeżdżę z Ecco Holiday od początku jego istnienia na rynku i nigdy nie
      miałam problemu.
    • Gość: aaa Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.server.ntli.net 15.08.06, 22:02
      Meg, kiedy lecisz? Na początku września również będę w El Arenal, hotel
      Alejandria. Kto wie, może się zobaczymy :)
      • Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 16.08.06, 00:11
        3 lub 10 września, jeszcze nie wiem czekam jak ceny spadną hahaha.Zastanawiam
        się nad tym hotelem więc kto wie??????Pozdrawiam:)
        • kakofoniks do meg 16.08.06, 16:28
          zycze milego urlopu, obecnie przebywam w hiszpanii wiec na dobra sprawe nie
          musze sie niegdzie ruszac ;)
          • Gość: Kacha Re: do meg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:24
            Do kokocoś tam: A jutro palzem na mapie będziesz na Krymie, potem na Ibizie,
            potem na Rodosie. A jak cie palec zaboli stuknij się w głowę i przestań
            wszędzie pisać te beznadziejne konentarze!!!
            • Gość: meg do Kachy IP: *.c155.petrotel.pl 18.08.06, 20:05
              Po pierwsze naucz się poprawnie pisać po polsku a po drugie nie musisz czytać
              moich komentarzy
              • kakofoniks do Kachy 19.08.06, 09:28
                na krymie juz bylem, ale ibiza hmmm musze to przemyslec :D
    • Gość: Kaśka Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.fransmaas.pl 21.08.06, 15:29
      16.08 wróciłam z Majorki (El Arenal). Byłam z Ecco Holiday - hotel Torre
      Azul***.
      Nie powiem żeby oferta zgadzała się z rzeczywistością, ale nie każdemu można
      dogodzić- zależy w jakim celu się wybieramy. Ja nastawiłam się na imprezowanie
      ( z tego słynie podobno ta część Majorki). Faktycznie można poimprezować, ale
      nie w tej części miasta. Do fajniejszych klubów trzeba było dojeżdżać taksówką
      lub iść 30minut na piechotę ( w ofercie napisali,że hotel jest w centrum i
      wszędzie jest blisko- nie prawda). Na plażę też wędrówka, ale wszystko do
      zniesienia. Hotel super, pokoje super, ale okolica nieciekawa.Na przeciwko
      motel, typu "Pod zdechłą ostrygą" :)itd.
      JEżeli chodzi o wylot, to wszystko odbyło się zgodnie z planem.Na Majorkę
      latają hiszpańskie linie lotnicze LTS- nie ma się czego obawiać.
      W sumie wakacje udane, ale na drugi raz zastanowię się czy z nimi jeszcze
      polecę.Tak jak już wspomniałam to zależy na co się nastawiamy.Jeżeli chodzi o
      imprezy, to ta część miasta do "kitu".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka