Gość: meg IP: *.c158.petrotel.pl 13.08.06, 21:48 Na początku września wybieram się na Majorkę z Ecco Holiday i proszę o opinię na temat tego biura.Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kakofoniks opinia 13.08.06, 22:09 moim zdaniem jak najbardziej negatywan, zreszta przeszukaj to forum jak i grecje, a znajdziesz mnowstwo niepochlebnych opinii 1. biuro nie jest zrzeszone co jzu powinno dac do myslenia - biuro po prostu robi przekrety a nie bedac zrzeszonym unika nagannej opini wydanej przez np. PIT ktora ktos moglby znalezc 2. biuro robi przekrety - wykupujac wakacje w danym terminie w danym hotelu wcale nie jst powiedziane ze wylecisz w danym terminie ani ze trafisz do hotelu za ktory zaplacilas - przeszukaj forum 3. licz sie z tym iz biuro uwaza robactwo za rzecz normalna w cieplych klimatach, tak wiec nie zdziw sie jesli odkryjesz w swoim pokoju rodzine karaluchow lub innych robakow, brzmi niewiarygodnie?? no to przeczytaj odpwoiedz biura na moja reklamacje czarno na bialym ze karaluchy sa rzecza powszechna w cieplym klimacie i nie stanowia podstawy do reklamacji www.kakofoniks.friko.pl/eccoholiday.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miranda Re: Majorka z Ecco Holiday IP: 217.153.244.* 14.08.06, 11:18 Bylam 2 lata temu z tym biurem na Majorce -rejon El Arenal Playa de Palma. Wczśniej widziałam hotel i okolice w Podrózach tv. Hotel Condor (obok hotelu Luxor) był kameralny bbbczysty jedzonko bardzo dobre i fantastyczna promenada wzdłuż wybrzeża. Biuro wywiązało sie ze swoich zobowiązan choc czarter w drodze powrotnej był opóźniony o 2 godz ale to normalne że loty czarterowe mają niższy priorytet i mogą być opóźnienia. Ja sobie bardzo chwale pobyt na Majorce z tym biurem rezydentka była sympatyczna bb uczynna ale wiadomo zawsze może wyjść jakieś "ale" i to z każdym biurem. Pozdrawiam i życze udanego urlopu odezwij sie jak wrócisz napisz jak było - zazdroszcze Ci tej Majorki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c243.petrotel.pl 14.08.06, 20:46 Dziękuję Mirando za pocieszenie bo tyle się tu naczytałam o Ecco złych opinii.Też wybieram się do El Arenal i licze na udany wypoczynek. Po powrocie napewno się odezwę.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: Majorka z Ecco Holiday IP: 83.175.202.* 14.08.06, 19:28 a ja bym znalazl biuro zrzeszone w pit przynajmniej jako taka gwwarancja uslug Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c243.petrotel.pl 14.08.06, 20:40 Już sama nie wiem co mam zrobić. Oni mają dosyć korzystne oferty. A jak coś to jakie biuro polecasz?????? bo jeszcze się na 100% nie zdecydowałam czy z nimi pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
www.podroze.kondi.pl Re: Majorka z Ecco Holiday 15.08.06, 22:06 Hej Tego roku byłem w Arenal na Majorce z Scan Holiday, ponad 680 zdjęć z całej wyspy - www.majorka.kondi.pl (zapraszam). Od siebie mogę polecić SH, jestem zadowolony, a czarter "do" wystartował co do minuty. W drodze powrotnej, opóżnienie 3-minutowe w Palmie, hihi. Na pasie startowym pilot poinformował, że stoimy w korku, przed nami 4 samoloty, start za 3 minuty i fruuu. Pozdrawiam Kondi | Moje podróże - www.podroze.kondi.pl (PL) | www.travelphoto-gallery.com (EN) | www.tanie-noclegi.info.pl (TANIE NOCLEGI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 16.08.06, 00:02 Już dawno byłam na Twojej stronie i obejrzałam wszystkie fotki z Majorki, są super.Też planujemy wynająć samochód i zwiedzić wyspę na własną rękę. Mam nadzieję że będę miała równie udane wakacje jak Ty. Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.icpnet.pl 14.08.06, 22:05 A co daje fakt, że biuro jest w Polskiej Izbie Turystyki??? Nic. Każde biuro może być członkiem, wystarczy, że rekomenduje je kilka innych biur i płaci składki. To wszystko. Żadne biuro nie da Ci 100% gwarancji, że wszystko będzie tak, jak wykupiłeś. To jest zawsze w warunkach uczestnictwa, ponieważ nie możesz zagwarantować, że samolot się nie spóźni, hotel przez czystą złośliwość odmówi w ostatniej chwili przyjęcia potwierdzonych rezerwacji (takie rzeczy się zdarzają, wiem, bo pracuję w dużym i znaczącym biurze podróży). Ważniejsze jest to, czy jako organizator biuro ma polisę OC. To jest obowiązek dla wszystkich touroperatorów. I to jest najważniejsze, bo jak coś się stanie z biurem, to to jest zabezpieczeniem, że będziesz miał jak wrócić do Polski. A co do Ecco, to owszem, mają sporo zmian, ale też mają baaaardzo szeroką ofertę i trudno, żeby cały sezon minął bez problemów. Tak jak w każdym biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: Majorka z Ecco Holiday 15.08.06, 10:26 na poczatek pare slow wyjasnienia. nie zgodze sie ze przynaleznosc do PIT nic nie daje... to tak jak z ISO teoretycznei jest to tylko papierek ale wybierajac firme posiadajaca taki certyfikat mozesz spodziewac sie mniej niespodzianek i dotrzymania umowy. Jest to swojego rodzaju gwarancja jakosci, i jesli biuro ja straci mowiloby to samo za sibie. Ecco natommiast nie dba o to i sie nie dziwie, bo straciloby baaaardzo szybko No coz jesli twierdzisz ze biuro nie potrafi zorganizowac wiekszej ilosci wycieczek to znaczy tylko ze potwierdzasz moje slowa ze nie jest to powazne biuro... OC - racja warto zwrocic uwage. Jakie biuro polecam - to jest baaardzo dobre pytanie. W sumie zawsze robie tak ze najpierw przechodze sie po biurach podrozy zbieram oferty w domu odrzucam te mniej interesujace zostaje mi kilka i ide wyberac najlepsza. W sumie warto sie jeszcze spytac czy biuro przynalezy do izby turystyki (mozna to nawet sprawdzic w internecie), dokladnie przeczytaj umowe!!! wiekszosc biur w polsce nadal stosuje zakazane punkty w umowach :/ i sprawdz na forum co ludzie sadzo o tym biurze. Przy czym mniej mi chodzi tu o opinie w stylu rezydentka byla do d... bo niestety dobrych rezydentow czy przewodniko spotkalem podczas swoich podrozy zaledwie kilka razy - dobrych mam na mysli dysponujacych wiedza, wladajacym miejscowym jezykiem, znajacym miejsca gdzie warto udac sie cos przekasic aaa i umiejacych opowiadac jak rowniez pomoc czy zalagodzic konflikty. Ale poszukalbym na forum hotelu do ktorego chcesz jechac, urzyj tez google do [przeszukania wpisz "nazwe_hotelu +forum" moze nie byc to forum wyborczej ale powinnas znalezc jakies opinie to da ci wyobrazenie gdzie sie wybierasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 15.08.06, 14:15 Chyba jednak zdecyduję się na inne biuro (Travel Time). Mają w ofercie te same hotele, cena trochę większa ale biuro ma lepszą opinię. Pozdrawiam i dziękuję za rady:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 15.08.06, 14:23 Acha, jeszcze jedno. Byłam na twojej stronie, fotki super szczególnie te z Krety.Chyba się tam wybiorę ale za rok:))Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. wyjazd z Ecco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:53 Ciekawe kiedy człowiekowi o nicku kakofoniks znudzi się wreszcie wałkowanie po raz enty tematu jakże nieudanego wyjazdu z Ecco Holiday. Miał człowiek pecha i od bardzo dawna domaga się współczucia i chyba poklasku. Pojawia się w każdym wątku dot. Ecco Holiday i wypisuje te same nudne, przewałkowane tysiąc razy teksty o karaluchach itd. Jedź sobie człowieku z innym biurem i daj sobie spokój. Rzesza zadowolonych klientów Ecco Holidy rośnie z każdym sezonem a to forum jak zauważyłam służy głównie do krytyki biur podróży. Trudno znaleźć miejsce do uzyskania naprawdę sprawdzonych informacji dot. wyjazdu, chyba, że ktoś lubi czytać takie teksty jakie serwuje kakofoniks który najwyraźniej miał pecha. Jeżdżę z Ecco Holiday od początku jego istnienia na rynku i nigdy nie miałam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.server.ntli.net 15.08.06, 22:02 Meg, kiedy lecisz? Na początku września również będę w El Arenal, hotel Alejandria. Kto wie, może się zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.c240.petrotel.pl 16.08.06, 00:11 3 lub 10 września, jeszcze nie wiem czekam jak ceny spadną hahaha.Zastanawiam się nad tym hotelem więc kto wie??????Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks do meg 16.08.06, 16:28 zycze milego urlopu, obecnie przebywam w hiszpanii wiec na dobra sprawe nie musze sie niegdzie ruszac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: do meg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:24 Do kokocoś tam: A jutro palzem na mapie będziesz na Krymie, potem na Ibizie, potem na Rodosie. A jak cie palec zaboli stuknij się w głowę i przestań wszędzie pisać te beznadziejne konentarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg do Kachy IP: *.c155.petrotel.pl 18.08.06, 20:05 Po pierwsze naucz się poprawnie pisać po polsku a po drugie nie musisz czytać moich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks do Kachy 19.08.06, 09:28 na krymie juz bylem, ale ibiza hmmm musze to przemyslec :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Majorka z Ecco Holiday IP: *.fransmaas.pl 21.08.06, 15:29 16.08 wróciłam z Majorki (El Arenal). Byłam z Ecco Holiday - hotel Torre Azul***. Nie powiem żeby oferta zgadzała się z rzeczywistością, ale nie każdemu można dogodzić- zależy w jakim celu się wybieramy. Ja nastawiłam się na imprezowanie ( z tego słynie podobno ta część Majorki). Faktycznie można poimprezować, ale nie w tej części miasta. Do fajniejszych klubów trzeba było dojeżdżać taksówką lub iść 30minut na piechotę ( w ofercie napisali,że hotel jest w centrum i wszędzie jest blisko- nie prawda). Na plażę też wędrówka, ale wszystko do zniesienia. Hotel super, pokoje super, ale okolica nieciekawa.Na przeciwko motel, typu "Pod zdechłą ostrygą" :)itd. JEżeli chodzi o wylot, to wszystko odbyło się zgodnie z planem.Na Majorkę latają hiszpańskie linie lotnicze LTS- nie ma się czego obawiać. W sumie wakacje udane, ale na drugi raz zastanowię się czy z nimi jeszcze polecę.Tak jak już wspomniałam to zależy na co się nastawiamy.Jeżeli chodzi o imprezy, to ta część miasta do "kitu". Odpowiedz Link Zgłoś