IP: *.toya.net.pl 04.11.06, 09:58
Czy druga połowa marca to dobry termin na wycieczkę do Chin? Jaka jest wtedy pogoda?
Które biuro ma najciekawszą ofertę? Myślałam o CTPoland. Czy ktoś z Was podróżował z nimi?
Czekam na opinie,rady,relacje.
:-)
A.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ali Re: Chiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 12:47
      Jedź z Sigmą, tylko dopytaj się który z terminów będzie pilotować p.Dorota.
      Rewelacyjna pilotka.
    • Gość: wuef Re: Chiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:36
      troche za wczesnie, przeloz na kwiecien. nie jedz na przelomie kwietnia i maja,
      bo chinczycy wtedy maja duzo wolnego i chyba wszyscy wyjezdzaja na wycieczki,
      bo wszedzie jest przeogromny tlok
    • ela15 Re: Chiny 04.11.06, 15:30
      CT Poland polecam,maja roznorodne trasy,prawie wszystko w cenie,bardzo dobra
      organizacje.Zorientuj sie jednak odnosnie pilotow poniewaz sa na roznym poziomie
      i mozna trafic na takiego,ktory czyta w autobusie z przewodnika ogolnie dostepnego.
    • Gość: Krysia Re: Chiny z CT Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:41
      Byłam na trasie prezydenckiej (polecam!) i byłam zachwycona. Wycieczkę
      prowadziła Pani Małgosia, która studiowała w Chinach i poza programem (w czasie
      wolnym, np. nawet późnymi wieczorami) pokazała nam wiele ciekawych rzeczy.
      Organizacja była świetna, jedzenie, hotele też. A ile wrażeń! Wszyscy, nawet
      ci, co zwiedzili już pół świata, byli bardzo zadowoleni; często słychac było
      gromkie "oooooooooo!!!!!! ". Koleżanka, której poleciłam CT Poland była z nimi
      na duższej trasie z Tybetem i też była bardzo zadowolona. Dodam, że
      włascicielką biura jest Chinka, a Pani Małgosia chyba nadal tam pracuje (parę
      miesięcy temu rozmawiałysmy na temat wycieczki do Tybetu).
      Życzę udanej wycieczki!
      • megan67 Re: Chiny z CT Poland 05.11.06, 12:00

WSZYSTKO NA TEMAT CHIN- PLEEASEEE!!!!!
        biura,trasy,itd..
      • Gość: A. Re: Chiny z CT Poland IP: *.toya.net.pl 05.11.06, 12:17
        :) a co widzieliście poza programem? i czy są szanse na to by zobaczyć pandy i posąg Buddy w Leshan?
        i czy są osoby podrózujące w pojedynkę?
    • Gość: Kaja Re: Chiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:05
      Ja byłam z Sigmą na początku października. Na pewno jest to skromniejsza opcja
      od CT Poland, które w związku z tym jest dużo droższe ale jeżeli dysponuje się
      odpowiednimi finansami, na pewnie warto. Trzonem imprezy jest dobry pilot i
      akurat w przypadku Sigmy warto się poinformować kto pojedzie. Niestety nam
      trafił się niejaki Artur Gmur, który nie tylko był mało kompetentny (nawet się
      nie przedstawił), zdarzało mu się czytać i poprzez słabą znajomość angielskiego
      (tłumaczenie przewodnika, bo sam od siebie niewiele powiedział), wprowadzał w
      błąd. Ogólnie kiepska jego organizacja i nie uprzedzanie turystów o wielu
      sytuacjach do przewidzenia, (mimo podobno wieloletniego stażu i wielu pobytów w
      tym kraju), stwarzały sytuacje mega konfliktowe. Na szczęście same Chiny jakoś
      to zrekompensowały. Co do terminu, to w październiku nie ma już mega słońca ale
      gorąc może być bardzo oblepiający szczególnie w Pekinie. Jest to już pora
      deszczowa ale szczęśliwie deszcz był tylko 1-2 dni więc do wytrzymania. Dla mnie
      bardzo dobra pogoda
      • Gość: A. Re: Chiny IP: *.toya.net.pl 13.11.06, 06:53
        podnoszę wątek.
    • Gość: urszula Re: Chiny IP: *.p.lodz.pl 14.11.06, 13:08
      też mam zamiar jechać w tym terminie, może mogę się dołaczyć?
      ursula@gazeta.pl pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka