Dodaj do ulubionych

Mediterraneum

20.11.06, 15:06
Czy uczestniczył ktoś w 13 dniowej wycieczce objazdowo-pobytowej Zwiedzanie
Włoch plus wypoczynek na Capri i w Zatoce Neapolitańskiej? Proszę o
informacje o tej wycieczce i ogólnie o swoim doświadczeniu z biurem
Mediterraneum.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wanda Re: Mediterraneum IP: *.slowianin.pl 03.12.06, 15:44
      Ja byłam z tym biurem.PORAZKA.Program niby fajny,ale byliśmy traktowani przez
      cudownego pana Maćka jak pielgrzymi,którzy nic nie widzą nic nie słyszą,a jeden
      cel:papiez.
      Teraz powaznie,wyjątkowe zlodziejstwo.Mimi,że miałam wykupioną obiadokolacje,to
      musiałam płacić dodatkowo,bo pan Maciuś załatił u Chińczyka.
      Miałam pisac skarge,ale odpuściłam.Na pewno nie pojadę z tymi naciągaczmi.
      • Gość: Roma Re: Mediterraneum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 13:46
        Popieram opinię z poprzedniego listu. Zadnej troski o wygodę i dobre
        samopoczucie klienta. Należy zrealizować program który jest tak napięty ze
        uczestnicy padają. Może właściciel biura przejedzie się raz wyznaczoną trasą i
        sam oceni w jaki sposób ją zmodernizować. Hotele jedne z gorszych jakie
        widziałam w swoich wielu już podróżach po Europie.Serwowane obiadokolacje
        przypominały posiłki w kiepskich stołówkach i oczywiście często były zimne bo
        pilot chcąc zrealizować program przyjeżdzał spożniony do hoteli. Do dzisiaj nie
        wiem jak wyglądało rozliczenie za wstępy bo pilot zbierał euro nie informując
        nas w jaki sposób je wydaje.Jest to rzeczywiście pielgrzymka i każdy kto chce
        zobaczyć zabytki świeckie Włoch niech szuka innego biura. Odradzam
        Mediterranum!!!
        • dolejarz Re: Mediterraneum 26.12.06, 21:35
          • itek_79 Re: Mediterraneum 15.01.07, 19:53
            Ja byłam z tym biurem na ok. 13-dniowej objazdówce. 1 dzień krótki spacer po Wiedniu- okazał się godzinnym przebiegnięciem samemu od ringu do katedry. Capri- tia... wycieczka łodkami (śliczne krajobrazy) -cała godzina i druga godzina albo na plażę albo na szybkie zwiedzanie z jedzeniem (niestety, każda minuta liczyła się jeżeli chodzi o jedzenie: śniadanie przed 7 rano, obiadokolacja ok.21- w dzień ani minuty, by gdzieś pójść i coś zjeść). Ogólnie- przebiegłam- dosłownie!- wszystkie święte miejsca Włoch (np. kilkugodzinna podróż autokarem, by w ciągu pół godziny zobaczyć Loreto-to było wręcz sadystyczne), świeckich Włoch prawie nie poznałam (bo trzeba było zrealizować program!). Przez półtorej godziny byliśmy na plaży (hehe, tylko dlatego, że audiencja papieska się nie odbyła)- to było jedyne 1,5 spokojnej godziny bez naszej okropnej przewodniczki. Ogólnie- nigdy przenigdy już nigdzie z tym biurem. I jeszcze awantury o dobry autokar we Wrocławiu (podstawiony dopiero po 8 godzinach). Nigdy nigdy więcej Mediterraneum i programu Donatello.
            • Gość: arnie Re: Mediterraneum IP: *.icpnet.pl 15.01.07, 22:56
              Byłem z nimi b.dawno temu na objazdówce po Włoszech i Francji,galop niesamowity-
              np.10 min na katedrę z Białego Marmuru w Mediolanie na góre i na dół,poza tym
              był koszmar jeśi chodzi o pokoje,przydzielali jak leci,np spalismy po 4 facetów
              w pokoju-a miałem wykupioną dwójkę,małżeństwo młode które wykupiło specjalnie
              apartament dostało coś na kształt nory z przewodnikiem w sąsiedztwie za
              tekturową ścianą.Wiem jak to brzmi ale tak było.Jako,że w tamtych czasach nie
              było to dla mnie takie ważne nie tragizowałem-ale teraz bym chyba zaczął gryźć-
              tak jak inni na tej wycieczce-były zebrania,straszenie itd.Poza tym ten
              przewodnik jak pamiętam był beznadziejny=odłączałem się zupełnie od wycieczki i
              zwiedzałem na własną rękę.
              To bylo dawno temu ok 7 lat temu ale było

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka