Dodaj do ulubionych

Triada czy Itaka???

IP: 193.138.110.* 01.06.07, 13:03
Będę wdzięczna za wszelkie opinie na temat powyższych biur podrozy.Mam zamiar
wybrac się z jednym z tych biur na wczasy, pazdziernik , listopad, z oferty
last minute....w gre wchodza: Cypr, Wyspy Kanaryjskie, bądź Egipt....
Wiem ze takich pytan jest pewnie pełno na tym forum, ale i tak bede wdzieczna
za wszelkie rady , porady, opinie itp :)
Dzieki wielkie z gory :)
Obserwuj wątek
    • ivanesku Re: Triada czy Itaka??? 01.06.07, 13:56
      Witam,
      Dwa lata pod rząd byłem na wakacjach z Triadą. Ja jestem zadowolony z usług
      tego biura.
      Pierwszy wyjazd dwa lata temu Tunezja + Libia.
      Objazdówka w Libii męcząca ale bardzo udana, profesjonalnie przygotowana,
      świetny przewodnik Pan Jacek (ogromna wiedza a na dodatek umiejętność
      przekazywania tej wiedzy). Część wypoczynkowa też bez zarzutu. Hotel Jockey Lub
      prezentował się nawet lepiej na żywo niż w katalogu.
      Jeszcze wykupiłem 2 dniową wycieczkę fakultatywną na Saharę. Bardzo fajna
      polecam.
      Rezydentów nie oglądałem za często bo nie było takiej potrzeby.
      Narzekań na rezydentów, hotel i objazdówkę specjalnie nie było.
      Oczywiście zawsze znajdzie się jakiś marudny nieszczęśnik któremu nic nie
      pasuje ale to jest standard (pamiętam że jeden narzekał że na pustyni jest mu
      za gorąco, kazałem mu napisać reklamacje do Triady to się uspokoił).

Rok temu wyjazd z Triadą do Egiptu.
      Hotel Desert Rose bardzo fajny i jeden fakultat do Luxoru również udany.

Podsumowując polecam Triadę, słyszałem o niej wiele negatywnych opinii ale ja
      nie mam takich doświadczeń.
      Moim zdaniem należy samemu wybrać hotel po zapoznaniu się z opiniami osób które
      w tych hotelach były, ogólnie poczytać o kraju do którego się wybiera i o
      fakultatach które się chce wykupić.
      Po takim przygotowaniu prawie nic nie jest w stanie zaskoczyć.

W tym roku chciałem również jechać z Triadą do Turcji ale nie mieli fajnego
      hotelu i jadę z Itaką 13 czerwca. Mam nadzieje że nie namieszają ;)

Pozdrawiam
    • Gość: Magda Re: Triada czy Itaka??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.07, 15:00
      witam-byłam cztery razy na wakacjach z itaką było super-nic dodać nic
      ująć.Polecam
      • Gość: Robert Re: Triada czy Itaka??? IP: *.aster.pl 02.06.07, 16:52
        TRIADA!!!!!!!Itaka mniejsza i przez to bardziej wywrotowa....(bezpieczeństwo).Z
        TRIADY moja rodzina i znajomi jeżdżą od dawna i są zadowoleni,ponadto ceny dużo
        lepsze niż w Itace.
        Udanych wakacji.
        • voyager747 Re: Triada czy Itaka??? 02.06.07, 18:47
          Zdecydowanie polecam Itakę.Jak dotąd dwa wyjazdy były ok, teraz jadę trzeci raz
          z nimi.
          • Gość: lolitka26 Re: Triada czy Itaka??? IP: 193.138.110.* 04.06.07, 14:00
            Dziekuje Wam bardzo za wszystkie opinie....:)
            W takim razie wakacje spedzam z Itaką....:)
    • pietnacha40 Re: Triada czy Itaka??? 04.06.07, 19:42
      Itaka,z Triadą też byłam,ale zdecydowanie Itaka.
      • Gość: gras Re: Triada czy Itaka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 01:47
        Syrenka czy Mercedes

Triada czy Itaka
        • Gość: Bart Re: Triada czy Itaka??? IP: 212.160.236.* 05.06.07, 12:41
          Gość portalu: gras napisał(a):

> Syrenka czy Mercedes
          >
          > Triada czy Itaka

Trochę pojechałeś gras ;)
          Te dwa biura są akurat porównywalne. Cenowo wypadają podobnie, nie wiem jak z
          obsługą.

Możesz tak powiedzieć porównując Necermana lub ScanHoliday do Triady czy Itaki.

Dwa razy byłem z Triadą na wczasach a w tym roku jadę z Itaką. Przedział cenowy
          jest podobny co do obsługi to przekonam się na miejscu. Do Triady nie miałem
          zastrzeżeń mam nadzieje, że podobnie będzie z Itaką.
          • Gość: gras Re: bart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 01:29
            korzystałem z usług TRIADY I ITAKI, a także Rainbow TOURS,Open
            Travel,ALmaturu,Neckermana ,Lekiera ,Orbisu i z tych biur moim skromnym zdaniem
            TRIADA BYŁA NAJGORSZA,dodam jeszcze tylko że w większości były to wycieczki
            objazdowe
            • Gość: bart Re: bart IP: 212.160.236.* 06.06.07, 14:13
              Ja byłem z Triadą na objazdówce Tunezja + Libią, bezproblemowo. Hotel sam
              wybrałem czytając opinie forumowiczów i też nie byłem zaskoczony, rezydenta
              oglądałem tylko kiedy musiałem (lotnisko lub wyjazd na obiazdówkę) resztę sam
              załatwiałem.
              Drugi raz z Triadą byłem w Egipcie. Taka sama sytuacja. Hotel sam wybieram, nie
              sugeruje się katalogiem tylko opiniami forumowiczów i byłem zadowolony.
              Rezydenta tylko raz widziałem na lotnisku nie było potrzeby więcej go oglądać.

W tym roku jadę z Itaką.

I mam pytanie do gras-a jaka będzie różnica dla mnie czy pojadę z Triada czy z
              Itaką??
              Rezydenta nie mam zamiaru oglądać bo oni tylko nadają się do naciągania na
              droższe fakultaty.

Różnica między Neckermanem, TUI a Triadą czy Itaką na pewno jest. Na starcie
              lepsze pokoje dostajesz, ale wystarczy dać w łapę recepcjoniście i masz to samo.
              Jeśli chodzi o objazdówki to mogę się zgodzić że inne biura organizują je
              lepiej ale jeśli chodzi o pobyt to w zasadzie co za różnica??
              • Gość: GRAS Re: bart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 03:10
                sam sobie odpowiedziałeś na pytanie-w itace nie trzeba nikomu za nic dawać w
                łapę
                • Gość: bart Re: bart IP: *.cable.wsm.wielun.pl 07.06.07, 16:48
                  Przepraszam gras, ale ja nie jestem tak bardzo naiwny. Itak i Triada są na tym samym poziomie cenowym więc biorą najtańsze pokoje w hotelach i jeśli sam nie załatwisz sobie lepszego pokoju to dostaniesz go w jakiś krzakach.
                  Jeśli chesz mi wmówić że Itaka jest lepsza, to podaj mi konkrety, bo z Twoich wypowidzi kompletnie nic nie wynika. Jeśli jeździłeś z Triadą i Itaką to powiedz czemu Itaka jest lepsza od Triady i proszę o konkrety a nie odpowiedź "bo lepsza i już". Chyba stać Cię na coś więcej (więcej konkretów jeśli można prosić).
                  Jadę teraz z Itaką, dokładnie 13 czerwca do Turcji i chce wiedzieć czemu jest lepsza od Triady.
                  Z tego co wiem to w ostatni dzień mam opuścić pokój o 10 a do 23:40 mam wylot i będę cały dzień na walizkach, Triada mi czegoś takiego nie zaserwowała jeszcze.
                  • Gość: gras Re: bart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 04:21
                    masz rację jeżdziłem z ,itaką i z triadą i gdybyś uważnie czytał to co piszę to
                    doczytał byś że w większości były to objazdówki.czemu itaka lepsza od
                    triady,ano chociażby dlatego że pilotki nie pokazują gdzie jest kasa do
                    zwiedzanego obiektu każąc kupić bilety a same urywają się na miasto,tak było w
                    grecji,albo dlatego że rezydentkę w hotelu na krecie widziałem tylko raz-kiedy
                    sprzedawała wycieczki,lub dlatego że pilotka we włoszech znała tylko język
                    polski,itd.
                    • Gość: bart Re: bart IP: 212.160.236.* 08.06.07, 10:55
                      Naprawdę czytam uważnie to co piszesz, ale proszę o to samo. W żadnym miejscu
                      mojego posta nie poddawałem w wątpliwość tego że jeździsz na objazdówki z
                      Triadą i Itaką. Więc nie rozumiem zarzutu o „nieuważnym czytaniu”.
                      Co do wycieczek objazdowych i fakultatów to z Triadą byłem na objazdówce
                      Tunezja + Libia, na fakultacie „2 dniowa sahara”, w Egipcie w Luksorze oraz
                      załatwiane przez nich nurkowanie w morzu czerwonym.
                      Na objazdówce nie było żadnych problemów pilot bardzo kompetentny o dużej
                      wiedzy historycznej (na zawsze pozostanie mi w pamięci jego mowa Apulejusza na
                      ruinach pięknego miasta w Trypolitani Sabratha). Znał bardzo dobrze kulturę i
                      obyczaje Libii, mówił co możemy robić a czego się wystrzegać. Nie było
                      dodatkowych opłat za wstępy do zwiedzanych obiektów.
                      Wycieczka fakultatywna na Saharę to też była bardzo udana. Nasz pilot był
                      rodowitym Tunezyjczykiem który studiował w Katowicach. Wielkie poczucie humoru
                      i wiedza o własnym kraju. Dodatkowo w nocy na pustyni sam dla grupki turystów
                      zorganizował zabawę do późnych godzin nocnych bez dodatkowych opłat. Bawiliśmy
                      się do późnej nocy z naszym przewodnikiem i właścicielem hotelu bo potrafiliśmy
                      znaleźć z nimi wspólny język a nie łaziliśmy i marudziliśmy jak reszta Polaków.
                      Wycieczka fakultatywna do Luksoru była średnio udana z powodu pilota. Był nim
                      Egipcjanin mówiący po polsku który wykazywał średnie zainteresowanie swoimi
                      podopiecznymi. Na miejscu podpięliśmy się pod inną grupę zwiedzających i nie
                      było problemu. Trzeba sobie radzić a jeśli się tylko narzeka to psuje się
                      wakacje sobie i innym.
                      Nurkowanie bardzo dobrze zorganizowane przez firmę współpracującą z Triadą.

Ani razu mi się nie zdarzyło żebym musiał płacić za wstęp do jakiegoś obiektu
                      który był w planie zwiedzania. Jeśli chciałem zobaczyć coś dodatkowo to moja
                      sprawa i ja za to płace.

Zarzutu o to, że widziałeś rezydentkę tylko raz jak sprzedawała wycieczki też
                      nie rozumiem?
                      Rezydentka ma wyznaczone godziny spotkań w danym hotelu i przynajmniej moi
                      rezydenci pojawiali się zawsze kiedy były wyznaczone dni spotkań.
                      Jeśli chodzi o sprzedawanie wycieczek fakultatywnych przez rezydentów to chyba
                      normalne że to robią. To ich praca, mają jak najwięcej zarobić dla firmy, to
                      tak jakby zarzucać sprzedawcy że chce sprzedać produkt swojej firmy.
                      Widziałeś rezydentkę tylko raz, a po co ją więcej oglądać??
                      To nie jest przedszkolanka która ma prowadzić Cię przez 2 tygodnie za rączkę.
                      Jeśli sam nie potrafisz załatwić swoich problemów to proponuje wyjazd na grzyby
                      albo jagody. Tam powinno obejść się bez większych problemów.
                      • Gość: gras Re: bart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 01:31
                        TY uważasz że triada to wspaniałe biuro,a ja że z triadą nawet na grzyby nie
                        można wyjechać,bo pewnie na pustynię by nas wywieżli,ale zdaje się że dla
                        Ciebie to żaden problem,pewnie za drobną opłatą załatwił byś sobie kosz
                        grzybów, a JA narzekałbym że na pustyni nie ma grzybów i jagód, i taka moim
                        zdaniem jest różnica między nami ,oraz międz triadą i itaką
    • michangello [...] 09.06.07, 12:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka