kamyk4 09.09.07, 22:25 Jade do Lwowa i juz wiem ze bede musiala nakarmic grupe ok 60 osob. Prosze jakis namiar. Bede bardzo wdzieczna a grupa nieglodna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
backpacker1 Re: Knajpa dla grupy we Lwowie 10.09.07, 16:11 czesc ostatnio jadlem w barze mlecznym ( bar tylko z nazwy). Przyjmny lokal, 2xWC, czysto. Dwudanioay obiad z napojem ok. 20 hrywien. Lokalizacja- od Pomnika Mickiewicza idziesz do Palacu kultury - taki ladny bialy palacyk; restauracja jest po tej samej stronie co palacyk; 200 m od mickiewicza; aha pamietam ze trzeba bylo przejsc pod rusztowaniem: powodzenia;) sorry za pisownie ale stukam z arabvskiej klawiatury; jacek Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: Knajpa dla grupy we Lwowie 10.09.07, 22:00 Ul. Kopernika, od pomnika Mickiewicza po lewej stronie - przypomina wystrojem stołówkę zakładową, ale obiady dobre, ok. 20 hr. Ew. restauracje na Wałach Hetmańskich (ob. Prospekt Swobody), ale tu już znacznie drożej. Pozdr. 13 Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk4 Re: Knajpa dla grupy we Lwowie 10.09.07, 22:18 Dzieki panowie. A jakies dobre rady dotyczace granicy ukrainskiej? Bo mnie tam zawodzi wszystko a zwlaszcza zdrowy rozsadek:) Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: granica ukraińska 11.09.07, 16:00 Witaj, polecam Medykę-Szehinie 23-3 w nocy. Ostatnio po raz pierwszy nie zdążyłem nawet wypisać listy na formularzu jazdy - nikogo przed nami!!! Mam nadzieję, że nie jedziesz do Lwowa na 1 dzień - podwójne oczekiwanie w ciągu 24 h może faktycznie osłabić. A poza tym - spokój, spokój i... jeszcze raz spokój. Wyżej uszu nie podskoczysz. Na wschód od Bugu trzeba nastawić się na nieco inne standardy. Szybkiego przejazdu 13 Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk4 Re: granica ukraińska 13.09.07, 11:49 Gorzej!! Biuro mi zafundowalo 4 razy taka przyjemnosc. Robimy Lwow w dwa dni ale spimy po stronie polskiej. Nieznosze tej granicy, nie przepadam za Lwowem a do tego mam same negatywne wspomnienia dotyczace ludzi we Lwowie. Wime, wiem bedzie super:) i mam zachowac spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: granica ukraińska 18.09.07, 00:07 Witaj RADOSNA TWÓRCZOŚCI POLSKICH BIUR PODRÓŻY!!! Profesjonalizm (a raczej jego brak) Twojego zleceniodawcy powala na kolana albo jeszcze niżej. Toż noclegi we Lwowie (albo i pod Lwowem) wcale nie są droższe niż w Polsce. Wyjazd do Lwowa z noclegami w Polsce - to jest to! Tajoj! Ostatnio realizowałem podobny, genialny program, ale na naszej zach. granicy - noclegi w Zgorzelcu i przez 4 dni wypady do Drezna, Miśni i Lipska - ten ostatni to nic, że autostrada, ale tam 3,5 h, a z powrotem 3 h. Przekraczanie granicy nieporównanie szybsze, ale ostatniego dnia (Königstein, a stamtąd ponad 500 km do kraju) czekaliśmy w Ludwigsdorfie 1 h 20 min. W efekcie bieg po twierdzy Königstein i powrót bez przerwy na obiad, bo rzecz jasna, w ramach oszczędności był tylko jeden kierowca. Oczywiście czas prowadzenia autobusu i tak został przekroczony. Współczuję Tobie. Ja uwielbiam Lwów i w ogóle Kresy, na Ukrainę jeżdżę chętnie, nawet na Krym autobusem (20 h ze Lwowa), ale pilotowania wycieczki z tak ułożonym programem bym się nie podjął. Ale już dawno stwierdziłem, że jestem w sytuacji na tyle komfortowej, że nie muszę przyjmować wszelkich zleceń. Aha - uważaj, by twoi "znudzeni" turyści nie robili zdjęć na terenie przejścia granicznego. W najlepszym razie kończy się to prześwietleniem filmu bądź kasowaniem zdjęć w cyfrówkach. SIŁY SPOKOJU życzy 13 Odpowiedz Link Zgłoś