Dodaj do ulubionych

Gortyna z Big Blue

05.08.03, 09:07
Witam wszystkich
zastanawiam się nad wyjazdem do hotelu Gortyna w Scalecie z biura Big Blue
czy ktoś tam był - jesli tak to prosze o radę czy warto
zjechaliście totalnie hotel Alkion i dzięki Wam za to mnie w biurze bardzo go
polecano, ale dzięki Wam na pewno się nie dam namówić
hotel Gortyna też jest w Scalecie jak Alkion - więc może warunki sa tak samo
podłe

czekam na jakieś wieści
pozdrawiam wszystkich
Kamila
Obserwuj wątek
    • Gość: PiotrDl Re: Gortyna z Big Blue IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 11:04
      Bylem z Big Blue w Gortynie w zeszlym roku. Nie byla to katastrofa, nie bylo to
      jednak nic nadzwyczajnego. Musisz wziac pod uwage, ze hotel jest przy dosc
      ruchliwej ulicy, przez którą trzeba przejść idąc na plaże. Poza tym hotel ma
      naprawde maly basen (zdjecia w katalogach maja stworzyc zupelnie inne wrazenie)
      wlasnie od strony tej ulicy, wiec lezac na basenie masz wrazenie, ze samochody
      jezdza tuz za glowa. Pokoje i obsluga na poziomie w miare adekwatnym do
      gwiazdek i ceny (przynajmniej zeszlorocznych).
    • kamelcia Re: Gortyna z Big Blue 05.08.03, 11:45
      wielkie dzięki za odzew
      zarówno w ofercie bnig Blue jak i Scan Holiday jest ten hotel - ale widzę, ze
      nic fajnego
      będę szukać dalej choć nie mam za dużo czasu - chcę wyjechać 28 sierpnia

może macie jakiś namiar na fajny hotel w okolicach Chanii

pozdrawiam
      Kamila
      • Gość: asia Re: Gortyna z Big Blue IP: *.nrockv01.md.comcast.net 05.08.03, 21:10
        bylam w zeszlym roku w hotelu Mirtilos w Kissamos kolo Chanii. Bylo bardzo
        fajnie-pokoje spoko, obsluga b.mila, duzy basen (jak na maly rodzinny hotel,
        oczywiscie).Niedaleko do plazy. Piaszczysto-kamienistej, a nie skalistej, jak
        mozna przeczytac w przewodniku Pascala ;-).Niestety, ani tego hotelu, ani
        hotelu Peli z tej samej miejscowosci (Kissamos-Kasteli) nie ma w tym roku w
        ofercie Big Blue. A do Balos Beach, czy cos takiego nie jedz pod zadnym
        pozorem!!!Gdybys te hotele znalazla w innym biurze to jedz.Pozdrawiam i milego
        wypoczynku na Krecie - jest piekna i warto tam jechac.
        • Gość: rybka Re: Gortyna z Big Blue IP: *.classcom.pl / 192.168.204.* 05.08.03, 22:16
          Polecam hotel Canea Mare w miejscowosci Agia Marina - ok. 12 km od Chania. Male
          miasteczko, wlasciwie "ulicówka", ale ogromnie sympatyczne. Hotel b. mily, z
          basenem w ogrodzie. Plaza bez rewelacji, miejscami żwir i kamienie przy brzegu
          (nie ma porownania z Riwierą Olimpijska), ale na Krecie tak juz jest.
          Atmosfera b. mila, moc sklepików i tawern, oczywiscie to wchodzi w gre, jak sie
          ma pieniądze. Radze wziąc do hotelu czajnik bezprzewodowy, żeby móc sobie
          przygotowywac cos ciepłego niezależnie od kuchni. W hotelu mozna wynając
          lodówkę - w ub. roku 2 euro za dobę, ale warto. Dobrze prosić o pokoj od strony
          bocznej uliczki, bo nie dociera tam halas z glownej drogi. Duzo pieknych
          kwiatów, hotel spokojny. Chania prześliczna. Pozdrowienia. Aha, ten hotel jest
          w ofercie biura Eurotur, nie wiem czyjej jeszcze.
    • kamelcia Re: Gortyna z Big Blue 06.08.03, 09:02
      mam pytanko do Asi - napisałaś, że nie warto jechać do hotelu Balos Beach - czy
      przypadkiem nie chodziło Ci o Dedalos Beach - bo właśnie w innym wątku o ten
      hotel pytałam
      dlaczego nie warto - ten hotel jest w ofercie scana

byłabym wdzięczna gdybyś napisała coś o tym hotelu

zastanawiam sie tez ewentualnie nad hotelem Efeteria w Kissamos - może coś o
      nim wiesz
      pozdrawiam i czekam na wieści
      Kama
      • Gość: asia Re: Gortyna z Big Blue IP: *.nrockv01.md.comcast.net 07.08.03, 02:42
        Hej.
        Niestety, nie moge ci juz za wiele pomoc. Balos to hotel niby w Kissamos, ale
        na zadupiu z wrakiem na plazy naprawde skalistej. Hotelu Efeteria nie znam.
        A Kissamos jest fajne pod innym wzgledem- to nie jest typowa ulicowka - zycie
        toczy sie niezaleznie od turystow.

pozdrawiam.
        p.s. polecam tez korfu z euroturem - trafilam na przyjemne apartamenty.
        Aha, i nie daj sie tym niby zawiedzionym biurem big blue!!!Ja placilam 1200 zl
        w pelni sezonu w zeszlym roku za 2 tyg bez zadnego wyzyw na
        krecie i to byly dobrze wydane pieniadze.
        pozdro.
        asia
        • kamelcia Re: Gortyna z Big Blue 07.08.03, 09:02
          dziękuję za pocieszenie
          chyba jednak zdecyduję się na to Biug Blue i jakiś hotel w Kissamos
          pocieszam sie tym, że będę jeździć po wyspie a nie siedzieć w hotelu

w każdym razie dzięki za wiadomość
          pozdrawiam
          Kama
          • Gość: asia Jeszcze o Kissamos na Krecie IP: *.nrockv01.md.comcast.net 08.08.03, 17:42
            Jeszcze jedna rada. Wez hotel W KISSAMOS a nie 2 km OD KISSAMOS itp.
            W Kissamos jet dworzec autobusowy z prawdziwego zdarzenia, wiec wszedzie sie
            mozesz dostac.
            Aha, z K. do Chanii jest 50 km w linii prostej, ale wiAdomo, ze jedzie sie
            dluzej - GRECJA ;-)
            Pozdro.
            as
    • Gość: robert Re: Gortyna z Big Blue IP: 80.249.5.* 06.08.03, 09:07
      Byłem tam w maju, nie wiem jak w innych hotelach ale ten nie należy do
      najlepszych. Chyba, że będzie miało się szczęście znaleźć w nowszej częśći tam
      jest ok/niestety Polaków tam kwaterują na samym końcu zaraz po Niemcach
      wschodnich, francuzach i całej reszty-tu poznałem nasze miejsce w świecie/.
      Starsza cżęść hotelu szkoda się rozpisywać -zatęchłe nory zaspermione
      koce,brudne łazienki. Co noc przeraźliwy jazgot z głośników. Bardzo fajny
      barman-był w Polsce. Plaża jest nienajlepsz żwirowa, dno kamieniste, i rura
      odprowadzająca ścieki z hotelu lepszej klasy. Ja coś złapałem, jakiegoś wirusa
      i brałem anybiotyki przez 2-tygodnieJedzenie jest do przyjęcia żadna rewelacja
      ogólnie ok, ale lepiej korzystać z tawern-śa przy plaży jakieś 1km jest
      niedrogo i miło-polecam ośmiornice z grila. Do retymonu daleko autobusem ponad
      0,5h cena ok 2euro. Samo miast ok plaża cudowna, cudowne uliczki-jedzenie w
      tawernach znacznie droższe. Ogólnie podsumowująć hotel to standard Big Blee
      niska cena b. niski standard wszystko zależy od szczęścia. To biuro ogólnie nie
      ma dobrych hoteli nawet all ekslusiw i nie ma na co liczyć. Ja miałem z tym
      biurem małą przygodę i jestem szczęśliwy że wróciłem cały i o czasie na długo
      jednak odechciało mi się wyjazdów z polskimi biurami.
      Powodzenia Robert
      • Gość: Barni Re: Gortyna z Big Blue IP: 212.14.15.* 06.08.03, 11:16
        Czytajac teraz wasze opinie pewnie bym tam nie pojechal. Ale bylem tam juz w
        maju i tak to opisalem :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6011061&a=6012230

Oraz opis osoby ktora tez tam byla dwa tygodnie pozniej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6277461&a=6277461

Ogolnie nie jest to rewelacja ale za te pieniadze ktore ja wydalem warto
    • Gość: Ilona Re: Gortyna z Big Blue IP: 213.30.75.* 08.08.03, 17:27
      Scaleta to mina wielka jak i calee Big Blue. Bylam i mnie przekwatweowali w
      syficzne miejsce. Generalnie kup najtansza oferte jwesli chcesz leciec z nimi
      bo i tak zawsze trafiasz do hotelu innego ni<z wykupilas. Robia ludzi w konia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka