Dodaj do ulubionych

Opinie o biurze damptour z cieszyna

• anjolka77 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 04.07.11, 13:51
      Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak można swoje pieniądze i organizację wakacji za granicą powierzyć jakiemuś mało znanemu lub w ogóle nie znanemu organizatorowi. Ja bym się bała. Lecąc z dziećmi, z cała rodziną, muszę mieć pewność, że bezpiecznie dolecę, spędzę pobyt na miejscu i wrócę do domu. Dlatego jak już latam to raczej z biurami bardziej znanymi, tui, Alfastar czy triadą. Zawsze to pewniej, a wcale nie oznacza, że drożej!
      • Gość: Robert1974 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 13:28
        Nie polecam tych dużych biur TUI, ITAKA, TRIADA czy inne gdyż są to ogromne biura i w każdej chwili mogą splajtować, bo mają za dużo hoteli do zapłaty. Małe biura lepiej sobie radzą gdyż mają mało miejsc do obsadzenia. DAMPTOUR Polecam gdyż jest od 1991r i zawsze wszystko się zgadza, a jeżeli ktoś rezygnuje to zawsze zwracają całość a nie tak jak te duże firmy które żądają 40% albo i więcej za rezygnację. POLECAM
    • Gość: krzysiek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 17:37
      Wróciłem z Chorwacji W Lipcu 2011 mieszkaliśmy z rodziną w willi Sax w DRWENIKU jeśli chcieliście by państwo coś bliżej dowiedzieć proszę o kontakt na maila postaram się obiektywnie jako turysta odpowiedzieć na pytania
      • Gość: roger59 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 77.252.83.* 12.07.11, 14:43
        Jedziemy z tym biurem 23.07. do Drvenika Villa Sax proszę o informacje jak wyglądają pokoje,jak wyżywienie i ogólnie jakie odczucia.
      • Gość: krzysiek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.leon.com.pl 13.01.12, 19:29
        dzień dobry wybieram się z 11letnim dzieckiem do villi sax ,czytam opinie i nie wiem już co mam myśleć bo jedni chwalą drudzy odradzają .bardzo bym prosiła o napisanie paru słów jak tam jest ,jakie warunki ,jedzenie i obsługa .wiadomo że za taką cene nie można się spodziewać luksusów ale czy są w miare normalne warunki .dziękuje jeśli pan odpisze .iwona
      • Gość: basia10@onet.eu Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.syrion.pl 20.06.12, 10:51
        Witam my też wybieramy się do willi sax nie wymagamy luksusów ale żeby było czysto i w miarę przyzwoicie słyszeliśmy że pokoje od strony gór sa ciemne
        czy to prawda a jedzenie w miarę jest tam jakaś piekarnia winnica a cenowo za wszelkie info z góry dziękuję
    • Gość: TURYSTKA Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 09:17
      Właśnie wróciłam z Chorwacji z wczasów zorganizowanych przez biuro Damptour. Odpoczęłam i jestem zadowolona z pobytu, głównie ze względu na pogodę i widoki. [b]Absolutnie nie polecam tego biura.Ich oferta zatrzymała się na latach 70-tych ubiegłego wieku. Pokoje mnie bardzo rozczarowały, oraz bardzo rozczarowało mnie wyżywienie. Noclegi były w Wilii Gojun - pokoje lata 70-te, standard niezbyt wysoki, niektóre pokoje wręcz okropne. Wyżywienie: śniadania - produkty przywiezione przez biuro z tanich marketów polskich typu Biedronka, codziennie to samo, wybór żaden. Obiady niby domowe, ale były dni, kiedy były po prostu niezjadliwe. Miejscowość bardzo ładnie położona, można odpocząć. Natomiast biuro Damptour chyba nie zauważyło, że czasy się trochę zmieniły i standardem jest już coś innego niż jeszcze 20 lat temu.
      • Gość: turysci Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.11, 14:52
        Wróciliśmy z wakacji w Drveniku w połowie lipca.Miejscowość rzeczywiście urocza. Co do Villi Gojun to zgadzam sie z opinią, że czas tam stanął dobre 40 lat temu. Pokoje sa makabryczne, nie wspominajac łazienek. Jest brudno i śmierdzi. Ręczniki wyglądają jak szmaty do podłogi, a jedyną współczesną rzeczą jest klimatyzator w pokoju. Standard taniego schroniska młodzieżowego. Menu również pozostawia wiele do życzenia - śniadania ciągle te same i z polskich produktów. Obiadokolacje bez możliwości wyboru z menu (w innych Villach istnieje możliwość wyboru z 3 opcji tj. miesny, jarski lub rybny). Jest to problem jeśli jedziemy z dziećmi, bo nie wiadomo czego spodziewać się wieczorem, gdyż menu nie jest nigdzie publikowane. Za te pieniądze spokojnie można jechać w inne miejsce, o wiele wyższym standardzie. Byliśmy wcześniej już 2 razy w Chorwacji, ale z BP z Opola - polecam! Taniej i przede wszystkim kapitalne pensjonaty z rewelacyjnym wyżywieniem. Miejscowość Drvenik polecam, villi gojun natomiast proszę unikać, bo za te pieniądze to jest "lekka" przesada. mamy porównanie z innymi miejscowościami i villami w Chorwacji i propozycja damptouru jest zdecydowanie nieatrakcyjna. Juz wiecej nie skorzystam z usług tego cieszynskiego biura. NIE POLECAM!
    • Gość: mała Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:13
      Właśnie wróciłam z Ulcinj .Kiedy dojechaliśmy po 25 godzinach jazdy okazało się że nie mamy opłaconych pokoi w hotelu "Olimpic" zaproponowano nam "nory" w hotelu obok.Po prostu to się nie mieści w głowie. Ekipa jednak nasza była nie ugięta i biuro podróży wysłało nam faksem pismo o zwrocie 40%,byliśmy tak zmęczeni że przystaliśmy na to , niektórzy chcieli wracać z powrotem.Czy nam zwrócą to się okaże.W folderze miał być basen i był ,ale bez wody.Dopiero po naszych interwencjach nalali.Rezydent beznadziejny ,starszy pan.Zorganizował nam wycieczkę gdzie Albańczyk był przewodnikiem\gadał 15 minut w swoim języku a pan Marek tłumaczył w dwóch zdaniach\Miasto brudne i śmierdzące tam gdzie mieści się hotel "Olimpic" do centrum 5 km za taxi trzeba płacić 5 euro w jedną stronę. Mogę jedynie pochwalić kierowców, profesjonaliści.Biuro katastrofalne, zobaczymy czy zwrócą nam pieniążki.Nie polecam najgorszemu wrogowi tego biura, a trochę już jeżdżę po świecie.
      • anit64 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 30.08.11, 21:41
        Widze, ze w ciagu ostatnich 3 lat Damptur sie nie zmienilo. Bylismy z nimi 3 lata temu w Drveniku na tzw. dlugim majowym weekendzie. Zakwaterowano nas w tzw willi (nazwy nie pamietam), w ktorej straszyly brudne pokoje nie sprzatane od poprzedniego sezonu letniego, obskurne lazienki bez cieplej wody, w niektorych lazienkach byly indywidualne podgrzewacze wody ale my nie mielismy, stolowke na dole willi prowadzily dwie Czeszki, sniadania marne a obiadokolacje marniejsze. Jedyny plus to pilot i jednoczesnie przewodnik, rodowity Serb z Bosni mieszkajacy w Polsce od lat, stanowiacy dla nas kopalnie wiedzy o Chorwacji i innych krajach dawnej Jugoslawii. zabral nas do Bosni, zwiedzilismy Mostar, Medzugorie i inne miejsca gdzie turysci nie zagladaja. Na poczatku zwiedzalismy Plitwickie jeziora, po zakonczeniu zwiedzania czekalismy jeszcze 3 godziny na parkingu bo czas pracy kierowcow nie pozwalal na wczesniejszy wyjazd bo jak sie okazalo biuro wyslalo kierowcow ktorzy 2 godziny przed naszym wyjazdem z Cieszyna wrocili z innej wycieczki. Odradzam Damptura!!!!!
        • Gość: Paweł Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 15:26
          Biuro nie wysyła kierowców tylko przewoźnik który jest wynajęty. Damptour nie ma swoich autokarów tylko wynajmują od firmy Arnica i to ta firma jest odpowiedzialna za kierowców.
      • Gość: Est Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 15:54
        Hotel Olipic to nie jest oferta Damptour tylko Biuro podróży Easytour nie mylcie tych dwóch firm!!!
        • Gość: Matis Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.135.178.76.static.kolnet.eu 17.08.13, 20:28
          Oszukują ludzi!
          Po przyjeździe do Albanii,okazało się że mamy zamieszkać w zupełnie innym hotelu niż mieliśmy w umowie! Nie byłoby to może takie wkurzające,gdyby nie to,że żarcie ( jedzeniem tego nazwać nie można ) było tam tak fatalne,że wszyscy chorowali do końca pobytu.
          Wykupiliśmy pobyt w hotelu Akropoli,gdzie miała być kuchnia śródziemnomorska.Natomiast w Marinie,gdzie nas ulokowano,na obiad podawano: 1 danie-miseczka pomidorówki. 2 danie-5 frytek+kotet sojowy. Deser: 2 kosteczki arbuza.Czy to jest kuchnia śródziemnomorska !!?
          Żeby chociaż to było świeże.Bo po kilku dniach takiego karceru czuć było,że zupę wzbogacają zmielone szczątki obiadu dnia poprzedniego.Poza tym naprawdę czuć było,że tłuszcz nie jest pierwszej świeżości.Odstęp między daniami wynosił jakieś 20 do 30 minut.
          Wiem,że w Akropoli mieli o wiele lepsze jedzenie,bo byłem tam z ciekawości.
          Oszustwo,oszustwo i jeszcze raz oszustwo!
    • kanowski Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 03.09.11, 15:12
      Byłem z tego biura w Chorwacji w miejscowości Drvenik w końcówce sierpnia. Na początku szok, bo pełno ludzi na kamienistej plaży, zresztą bardzo małej. Nie zmieściliśmy się na nią i pierwsze godziny spędziliśmy na murku. Zadziwiający był też rezydent - niejaki pan Jacek, bo nie poznałem nazwiska, skupiony tylko na własnej osobie, opalaniu się i pływaniu. Nie dał telefonu do siebie w razie awaryjnej sytuacji, a gdy taka była był praktycznie nieosiągalny. Nie miał żadnej wiedzy o Chorwacji, czy miejscowości Drvenik, ale też o miejscach zwiedzanych. Np. o Mostarze w czasie wycieczki, dowiedzieliśmy się tylko tyle, że ma sporo mieszkańców. Za to świetnie znał się na alkoholach, ich cenach i koncentrował się na zbieraniu list chętnych na kupno alkoholu od właściciela willi. A na końcu był jeszcze chaos przy wyjeździe bo kompletnie nie panował nad tym. To jakieś nieporozumienie. Dzięki ci Jacku
    • Gość: a5 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssnet.pl 28.06.12, 18:11
      WILLA SAX-położenie super-blisko do morza-pokoje jasne i czyste.Byłem na turnusie w /17-27/czerwcu 2012. Jestem zadowolony z ceny i usług - oraz z transportu autobusem-wygodny - w 14 godzin z Chorwacji do Cieszyna a potem busikiem 1 godzina do Katowic-bardzo dobre rozwiązanie- BO NIE WSZYSCY MUSIELI JECHAĆ DO KATOWIC AUTOBUSEM. Autobus wygodny i szybki-co ma duże znaczenie przy takich odległościach.Wyżywienie wystarczające- śniadania na wysokim poziomie-w południe można sobie zrobić gorący kubek w kuchni-na każdym piętrze-kolacja z winem wystarczająca ale nie bogata .WSPANIAŁA POGODA.
      • Gość: iro sosnowiec Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 22:12
        zgadzam się z panem w stu procentach,jest naprawdę fajnie ,nie sugerujcie się ludzie paroma negatywnymi opiniami jednostek,którzy za 1300 zł chcieliby być króami życia.
    • Gość: duma Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 82.160.134.* 26.07.12, 18:03
      byliśmy w CHorwacji -drvenik -z dampturem lipiec 2012 r firma godna polecenia ,dobra kuchnia,przytulny hotelik sax,obsługa profesjonalna a pani Jagoda urocza ,miła ,dbała o gości i służyła radą .Pozdrawiam!
    • Gość: DUMA Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 82.160.134.* 31.07.12, 22:27
      byłam w CHORWACJI od5-16lipca polecam o ile nie pojedzie z wami pilot ,który 15,07.2012 o godz.19,15 wyjeżdzał autokarem z Drvenika , pisze tak ponieważ nie przywitał się, nie przedstawił sie i w ogóle nic nie powiedział przez cała droge do Polski ,myslę ,że ten pan nie był w pracy tylko na przejażczce. natomiast rezydentka tego turnusu zdała egzamin na PIECchodzi tu o pannę JAGODĘ ,POZDRAWIAM I POLECAM !!
      • Gość: janina Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 01.08.12, 08:23
        to cieszę się ,że opinie są pozytywne,bo była trochę niepewna co mnie czeka.
        Byłam w tamtym roku w Czarnogórze z tym biurem i ja nie narzekam.
        Dobrze ,że się nie pogorszyli.
        • Gość: jaho1 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.leon.com.pl 05.08.12, 16:10
          Byłem z nimi w tym roku w czarnogórze ulcijn hotel olimpic.Były to nasze drugie wakacje z damptourem i tym razem też było wszystko ok.Hotel zgodny z opisem,wyżywienie super.Trochę obawiałem się podróży,bo jechaliśmy z dzieckiem ale całkiem niepotrzebnie.podróż tam 26godz. z powrotem 24godz.,super autokar.postoje co 3 godz.a jeden postój dłuższy na obiad w słowacjii.
      • Gość: odpowiedzieć Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 20:57
        O to widzę, że woli Pani pilota, który o 1 w nocy budzi Panią, żeby powiedzieć 'ta granica jest bardzo interesująca'. Ja osobiście wolałabym Pana, który się nie odzywa przez całą podróż niż który gada, budzi nas w nocy i liczy czy wszyscy są po 3 razy, bo taki trafił mi się gdy jechałam do Chorwacji 10 sierpnia. Dziwne, że jechałam później, a Pani Jagoda egzaminu nie zdała bo zapytana o cokolwiek odpowiadała, że jest to 8 km, a było to 10 minut od Drvenika. Pozdrawiam
        • Gość: kilometry Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 195.150.71.* 11.11.13, 15:59
          a 8 kilometrów to ile to jest minut w takim razie bo nie wiem?
    • Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetia.net.pl 11.07.13, 23:31
      byłem z nimi na wakacjach w 2012r firma solidna
    • Gość: Shuriken Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.135.178.76.static.kolnet.eu 17.08.13, 20:09
      Zdecydowanie nie polecam,wręcz odradzam.Normą jest że w kierowany ofertą folderu wukupisz sobie wczasy w jednym hotelu,a po przyjeździe na miejsce zameldują,sorry-zamelinują Cię zupełnie w innym,przeważnie o gorszym standardzie i na 200% gorszym jedzeniu.Zresztą jedzenie kupują jak najtańsze w Polsce,a do kraju wczasów przywożą je hurtowo na cały sezon.Przekonałem się osobiście w tym roku.Jeśli masz pieniądze do wyrzucenia w błoto i czas do stracenia-nie czekaj,tylko wykup wczasy w biurze Damptour z Cieszyna.
      • Gość: Bobby Autokary śmierci IP: *.135.178.76.static.kolnet.eu 24.07.14, 11:34
        Jechaliśmy z tego biura,zeszłego roku na wakacje.
        Nigdy więcej.Autokar,który podstawiono delikatnie mówiąc-pozostawiał wiele do życzenia.
        Takiego gruchota nie widziałem w życiu.Dymiło się z silnika,hałas jak z kombajnu.Zepsuł się już w Cieszynie,a jechaliśmy z Bielska.
        Samo biuro to faktycznie porażka.
      • Gość: radek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 46.235.124.* 06.09.14, 15:06
        Każdy ma prawo do wlasnej opinii ja jestem na tak dla tego biura, byłem ze znajomymi w czerwcu na wyspie RAB za fajne pieniądze, standard adekwatny do ceny oferty, miło, sympatycznie, wszyscy zadowolenie, teraz korzystam z faktu, iz zostało troche urlopu planuje skorzystac z ich oferty ponownie na ostatni turnus 19 września na wyspie RAB , nawet jak pogoda nie dopisze to wiem ze miejsce i warunki są ok. a cena 500 zł za 7 nocy i przejazd autokarem to prawie za darmo.
      • Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.15, 21:01
        Zdecydowanie odradzam Damptour z Cieszyna. Dokonaliśmy rezerwację u pośrednika. Noclegi miały być w Willi Stancic. Telefonicznie pani potwierdzała, że pokoje mają łazienkę, klimę i balkon. Po powrocie do domu szukaliśmy o tej Willi informacji. Jedno zdjęcie (pokój rodem z komunizmu i nic więcej). Zero informacji o tej willi. Wykonaliśmy osobiście telefon do biura - potwierdzili: pokoje z łazienką, balkonem i klimą. Zadzwoniliśmy do pośrednika, żeby w umowie te trzy rzeczy były zapisane, żeby nie było niespodzianek. Co usłyszeliśmy? Że już nie mają wolnych miejsc i umowa jest nieważna!!! Na szczęście pośrednik jeszcze nie wysłał im pieniędzy (wpłaciliśmy w piątek, interweniowaliśmy w poniedziałek) i odzyskaliśmy całą kwotę. Jakim cudem takie biuro istnieje jeszcze na rynku?
      • Gość: turystka-Chorwacja Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.146.78.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.15, 12:40
        Równiez nie polecam.zakwaterowanie w innym hotelu jak w ofercie,jedzenie monotonne i niedobre.Pokoje brudne i zarobaczone.Nie polecam strata pieniędzy
        • Gość: turysta Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.15, 17:48
          Chyba cos się komus pokrecilo. Wróciliśmy niedawno i nie mozna nic złego napisac. Transport bez zarzutu, jedzenie domowe codziennie inny obiad, zakwaterowanie w willi Radojka w porządku
          Trochę wymaga odświeżenia ale to już szczegół.
        • Gość: Chyba jakaś pomyłk Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.skranetcan.pl 02.10.15, 18:46
          Zanin coś napiszesz określ miejsce i hotel bo nie wiadome czego to dotyczy wróciłam z Chorwacji Rab -Lopar wszystko ok. włącznie z pogodą .
    • Gość: Katia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.play-internet.pl 15.07.22, 16:23
      Byliśmy z t biurem w Czarnogórze o mogę pecic to biuro transport bez zarxuu tylko nie można było zakupić kawy w autokarze bo zepsuła się Maszyn ale tak na plus ogólnie organizacja i ppbyy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka