darianto 10.04.08, 15:08 Poszukujemy pilota do Czech w terminie 01.05-04.05.08. kontakt: 0-12 4312817 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnie1982 Re: Pilot do Czech 10.04.08, 17:28 Dokad, jakie biuro...Prawdzwy pilot nie interesuje sie takim byle jakim ogloszeniem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonemaki1 Re: Pilot do Czech 10.04.08, 21:01 Telefon kierunkowy - Kraków. Wrzuć cały numer, Kraków, Biuro Podróży do wyszukiwarki i masz jak na dłoni! To "bida biuro" - nie biorą przewodników lokalnych i potem mają problem z pilotami w długi weekend. Tak było poprzednio z Budapesztem. Skutki są nieprzewidywalne - dla pilota też (inne mnie nie interesują zresztą). Takich omijam z daleka - tobie i innym też to doradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
rysy_pl Re: Pilot do Czech 10.04.08, 21:55 Mają,mają.I bedą mieli.Piloci są coraz bardziej świadomi że oprowadzanie po miastach i szlakach wytypowanych w ustawie należy do przewodników miejscowych.Wystarczy poczytać w ustawie OBOWIĄZKI PILOTA.Nie chcą wykonywać roboty za dwóch,pracodawca w takim przypadku i tak nie wynagrodzi odpowiednio pilota,zatrzyma dla siebie te "osczędnosci"Nie o to tez chodzi,Chodzi o rzetelne ,uczciwe podejście do sprawy. Ostatni pozytywny przykład-tydzień temu-wycieczka trójmiasto-kameralne biuro,uczciwie traktujące swoich klientów zamówiło przewodnika. Zapłaciło mu 700 zł za wykonaną pracę.Wszyscy byli zadowoleni,biuro,turyści,pilot.Szkoda ze nie każde biuro jest w stanie wysłupać te paręset złotych aby impreza była dopracowana a klient zadowolony.Będą szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie1982 Re: Pilot do Czech 11.04.08, 15:53 Wiesz tutaj chodzi o cos innego.Skoro biuro szuka pracownika, to jego obowiazkiem jest podac nazwe biura, nazwisko z kim sie kontaktowac... Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: Pilot do Czech 11.04.08, 18:03 Wiesz - podali telefon i jeżeli chcesz u nich pracować, to następny ruch należy do ciebie! Ja tu nie widzę nienormalności. Ja uważam, że wcześniej powinni mieć na oku "rezerwę kadrową", a nie dopiero gdy zbliża się szczyt wyjazdów. Takich biur jest dużo - wystarczy poczytać forum Dobra Turystyka rubryka praca długi weekend. Myślę, że mądrzej robią biura, które w jakiś sposób "wiążą" pilota do siebie np. dając mu czasem atrakcyjną ofertę ale "jak będziesz pilnie potrzebny - to jedziesz dla nas...!". Ja tak jadę w weekend majowy, chociaż załatwiałem na początku marca. Teraz są bardzo ciekawe oferty innych biur, ale ja od tego samego biura będę miał więcej ofert niż ta majowa - więc mnie "uwiązali". Ja mam pracę, a biuro nie musi szukać w ostatniej chwili. No, ale każdy jakoś tam po swojemu myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclaw1975 Re: Pilot do Czech 11.04.08, 20:12 Uczciwe biuro nie ma nic do ukrycia i do razu podaje swoje namiary, także nie trzeba się o to upominać. Z moich doświadczeń wynika, że tego typu oferty, gdzie podaje się tylko jakiś nr tel., albo mail nic nie mówiący nikomu, są to oferty gdzie np. nie ma zarezerwowanego przewodnika miejscowego, itp. W każdym razie najczęściej są to oferty, ktorymi po prostu nie warto się interesować! Odpowiedz Link Zgłoś
rysy_pl Re: Pilot do Czech 11.04.08, 20:43 Dobrze będzie jak w Twoim przypadku nie skończy się na majowym weekendzie.Jak niżej ktoś napisał:biuro uczciwe podaje namiary,nie boi się ze piloci z którymi współpracowali napiszą Z NIMI NIE JEDŻ Odpowiedz Link Zgłoś
agnie1982 Re: Pilot do Czech 11.04.08, 23:11 A ja mam weekend majowy zajety od lutego i sie tym nie przechwalam. Twoja sprawa jesli popierasz nieuczciwe biura... Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: Pilot do Czech 12.04.08, 14:42 agnie1982 napisała: > A ja mam weekend majowy zajety od lutego i sie tym nie przechwalam. > Twoja sprawa jesli popierasz nieuczciwe biura... To tak jak w reklamie z Fąflem: "a właśnie że się przechwalasz..." Napisałem o marcu w zupełnie innym aspekcie - nie po to by się przechwalać! A druga sprawa, to skąd wniosek, że popieram nieuczciwe biura? Napisałem, że nie widzę nic nienormalnego w tym, że biuro podaje tylko numer telefonu po którym go można bez trudu zidentyfikować wyszukiwarką internetową - co wykazał "Czerwone Maki". Co innego, gdyby podali jakiś tel. kom., albo adres poczty elektron. ... . A nawet skrytykowałem to biuro, że powinni mieć "rezerwę kadrową". Żeby było jasne: ja nie z nimi jeżdżę!!! Odpowiedz Link Zgłoś