elmo.ja 29.05.08, 03:24 które biuro ma w swojej ofercie wyceiczki na islandie, takie powiedzmy tygodniowe zwiedzanie (bo przeciez nie plazowanie), zna ktoś, był z biurem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elmo.ja Re: islandia? 29.05.08, 03:26 albo czy ktos slyszal o biurze traveligo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: islandia? IP: 155.140.133.* 29.05.08, 08:41 jade w lipcu na tramping z Horyzontami, po powrocie opowiem; wycieczki maja Logos Tour i Logos Travel, ale strasznie drogie a Traveligo to chyba nie jest biuro tylko agent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grel Re: islandia? IP: *.kwsa.pl 29.05.08, 13:24 www.islandia.org.pl/podroznik/index.html tanio ale w siermięrznych warunkach jadę 18. 07 i też napiszę jak było Odpowiedz Link Zgłoś
kris4444 [...] 29.05.08, 15:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: islandia? 14.06.08, 01:02 a to z jakimi sie trzeba mniej wiecej liczyc kosztami? 5tys zl za dwa tygodnie, powiedzmy ze nie w skrajnie pierwotnych warunkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: islandia? 14.06.08, 01:04 bede czekal wiec na relacje :) a mnie w sumie nie przeszkadzaja agenci, jezeli wszystko bedzie ok, a tego mi nawet biuro nie jest w stanie zapewnic na 100%, to czemu nie agent, w koncu to ta sama cena i mam jeszcze pytanie ciekawostke :) tzn wiem ze islandia jest tym doswiadczalnym krajem ktory testuje naped wodorowy, tzn ze jakbym tam dostal sie z wlasnym 4*4 to nie bede mial gdzie zatankowac ropy? dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: islandia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 12:04 wodór ?? nawet nie słyszałem. ceny paliwa na dziś diesel 180 ISK = 5,05zł benzyna 165 ISK = 4,65zł Nigdzie nie mozna kupić LPG, no chyba że w butlach do grila i to za duuze pieniądze. Ogolnie dość paskudny kraj, ale ostatnio korona na pysk padła i skalniacy stracili troche swojej pychy stracili trochę pychy bo Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: islandia? 20.06.08, 00:20 to tylko ja slyszalem że islandia podpisala taki kilkuletni program badawczy-pilotazowy wlasnie na odejscie gospodarki od ropy, i zastąpienie jej np napedem wodorowym, chyba patronuje temu shell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: islandia? IP: *.telepolska.pl 30.07.08, 10:37 Jak chcesz wiedziec, jak to jest zwiedzać Islandie samochodem, to kliknij na ten blog. konkursflypl.blogspot.com/2008/07/zobacz-najnowsz-map-z-islandii.html Koles opisał cała podróż, w ramach kunkursu fly.pl, myśle ze sie przyda. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Alu, wróciłaś już? :) IP: 213.25.195.* 30.07.08, 12:18 Napisz, proszę, jak oceniasz organizację, pilota, hotele, itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Alu, napisz, jak było, proszę :) nt IP: 213.25.195.* 25.08.08, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Alu, napisz, jak było, proszę :) nt IP: 155.140.133.* 26.08.08, 08:55 wrocilam, wrocilam, bardzo zadowolona noclegi w schroniskach (pokoje 4-6 osobowe, wada - 2 lazienki na cale schronisko, mala kuchnia) lub domkach 2-3 osobowych z lazienka i aneksem kuchennym - super; objazd malym autokarem, pilot-na 4-, bardziej pilot niz przewodnik, niewiele opowiadal o Islandii, niezbyt wylewna osoba; grupa 20 osobowa, ludzie w wieku 30-60 lat, zaprawieni w podrozach, nienarzekajacy na niedogodnosci; za to Islandia boska - trafilismy na przecudowna pogode, tylko 1 dzien padalo, widoki wynagradzaly wszelkie niedogodnosci, wyjazd bardzo aktywny, codziennie kilkugodzinne wyprawy, 2 wejscia na wulkany, rejs na obserwacje wielorybow zakonczony sukcesem; ja jestem b.zadowolona i jeszcze kiedys z Horyzontami wyjade Odpowiedz Link Zgłoś
piotrp9 Re: islandia? 29.01.16, 23:11 Witam Planuję podróż na Islandię dwie osoby dorosłe i dwójka dzieci w wieku 10 i 13 lat. Proszę o wszelkie informacje jak dolecieć (najlepsze połączenie lotnicze) transport po Islandii , spanie , jedzenie itp. Za wszelkie podpowiedzi wielkie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś