Dodaj do ulubionych

Emiraty z Triada

IP: 217.153.206.* 24.06.08, 11:54
chciałabym w sierpniu pojechać do Zjednoczonych Emiratów Arabskich -
hotel Hotel Lou Lou’A Beach Resort
czy ktoś może był. Interesują mnie wszystkie informacje - warunki w
hotelu, wycieczki, klimat, jedzenie. Jadę z 3-letnim dzieckiem.
Będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: hrv Re: Emiraty z Triada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 14:47
      witam

24 czerwca wrocilem z dwu tygodniowego pobytu w tym hotelu gdzie byłem własnie z
      biurem Triada.
      teraz jestem w pracy więc zbytnio nie mam czasu na opowiadanie. napisz tu
      swojego maila to opisze wyjazd szczegółowo:)
      teraz napiszę tylko jedno - hotel świetny, triada - bardzo dobrze zorganizowana
      mimo iż byłem na ich pierwszym turnusie w tym kraju. jedyna rzecz nad która
      warto się zastanowić to pora roku..:) ale szczegóły to już w mailu.

pozdrawiam
      hrv

• annie2003 Re: Emiraty z Triada 30.06.08, 15:10
        napisz proszę - choć kilka zdań - tu na forum, bo planuję wyjazd tam
        w przyszłym roku i ciekawa jestem, jak Triada zadebiutowała z tym
        kierunkiem!
        • Gość: tuu Re: Emiraty z Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 19:02
          Wyjeżdżamy jutro do tego hotelu ,może napiszesz coś więcej ????
          • Gość: weronika Re: Emiraty z Triada IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 19:39
            Jak jutro jedziesz, to zobaczysz swoje Lou Lou Beach. Widać Gość nie
            czytał Cię jeszcze- w pracy pisał. W domu odpoczywa. Jutro
            zobaczymy. Spoko Tuu ... Do zobaczenia na Okęciu, odprawa o 14:35.
            Ale nie mogę nigdzie dopytać, czy będzie katering, czy mam brać swój
            salceson?No, nie wiem ...
    • Gość: Turysta Re: Emiraty z Triada IP: *.chello.pl 24.08.08, 11:48
      Triada to jest wielka pomylka w tym kraju nie polecam. W dodatku hotel lou lou
      jest 3* A nie jak triada twierdzi 4*. Poza tym rezydenci to chyba pojechali tam
      po 2 tygodniowym kursie na pilota. Bo kompletnie nic nie da sie z nimi załatwić.
      Główny rezydencki tam czyli Mareczek to wogle jest jakaś wielka kpina. A i
      przedlożenie doby hotelowej w tym hotelu jest tansze w recepci niz u Mareczka
      ktory ma super umowe dzieki czemu jak twierdzi jest u niego duzo taniej. CO jest
      jedna wielka bzdurą.
      • Gość: glici Hotel Lou Lou nie jest tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:37
        Triada rzeczywiście strzeliła sobie w stopę podpisując umowy z
        nieprawdziwą kategorią hotelu. Sprzedawcy (opierając się na
        katalogu) również wciskali ciemnotę o jakiś programach rozrywkowych
        (w okresie czerwiec-sierpień nie było żadnych rozrywek w hotelu).

Jednak porównując hotel Lou Lou choćby z sąsiednim Sharjah Beach to
        nie jest taki tragiczny. Trzy gwiazdki w Emiratach to o niebo lepiej
        niż u innych Arabów. W Lou Lou są różnorodne posiłki, zimna i ciepła
        woda w kranie przez całą dobę, lepsza ekipa sprzątająca (u mnie
        sprzątali nawet dwa razy dziennie - bez dodatkowych napiwków), woda
        w basenie chłodzona (basen ok. 29 st, morze 32-33 st, powietrze do
        45 st w cieniu). W pokojach jest bezpłatny sejf i można bezpłatnie
        korzystać z siłowni. Przy głównym basenie jest małe jacuzzi.
        Taniej kosztuje przedłużenie doby (150 dirchamów, czyli 100 zł za
        pokój), co ma znaczenie, bo wyloty do Polski są w nocy (głównie
        między 1 a 4), a wykwaterowanie w południe poprzedniego dnia.

Hotel jest w tej samej miejscowości co lotnisko (krótsze transfery).
        Ostatniego dnia nie przysługiwała nam kolacja, ale raz nie jedliśmy
        kolacji w hotelu. W recepcji bez problemu przepisali nam posiłek na
        ostatni dzień (w innych hotelach nie jest to oczywiste).

Z minusów jest brak balkonów we wszystkich pokojach, zamknięte na
        stałe okna, stosunkowo mały basen, okresowo zdarzają się
        nienadzwyczajne zapachy z klimatyzacji.

Co do rezydentów to Triada niestety ma słabą kadrę. Najczęściej są
        to przypadkowe młode osoby (studenci ??), którzy w większości
        przypadków nie dają sobie rady z rozwiązywaniem problemów. Dotyczy
        to wszystkich hoteli we wszytskich państwach i Lou Lou nie jest tu
        wyjątkiem.

• Gość: regina s. Re: Hotel Lou Lou nie jest tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:56
          a ja wrocilam wlasnie z objazdu z triada i jestem zadowolona.bylo
          super. hotel lou lou co prawda tylko widzialam przejazdem, ale wydal
          sie w porzadku.
          • elizabeth7 Re: Hotel Lou Lou nie jest tragiczny 27.08.08, 16:40
            Widzialam dzisiaj kilbase ktora miala "wizualne walory smakowe". W
            domu okazala sie troche ziolona od spodu :)))))))))))))))))))
            • neuro99 Re: Hotel Lou Lou nie jest tragiczny 27.08.08, 17:37
              abstrahując od tematu wątku..bo mnie coś zaintrygowało..
              znaczy kupiłaś tą kiełbasę i ona w domu okazała się zielona, czy od spodu się
              okazała? ..czyli nigdy nie kupiłaś nic dlatego ,że wyglądało atrakcyjnie?
              zazdroszczę ale też i współczuję ...

w poście było dość wyraźnie napisane,że wygląd zewnętrzny - w przelocie widziany
              i krótko oceniony ... więc skąd aż taki wybuch śmiechu? .
              • pietnacha40 Re: Hotel Lou Lou nie jest tragiczny 27.08.08, 18:56
                Mnie to też rozśmieszyło.Na jakiej podstawie hotel wydał się w
                porządku ? Miał ładną elewację i czyste okna ?
                • monika2203 Emiraty z Triadą 29.08.08, 13:32
                  Nie wiem, czy hotel Lou Lou jest tragiczny, bo widziałam go tylko z
                  zewnatrz. Tragiczna natomiast była Triada w Emiratach. Do tej pory
                  nadziwić się nie mogę... skąd Triada bierze tych ludzi na
                  rezydentów? Czegoś takiego nie widziałam, odkąd na wycieczki
                  jeżdżę... Czy w ten sposób Triada oszczędza? Pojąć nie mogę...
                  Rezydenci to PORAŻKA. Na 90% pytań oddpowiedź w ich wykonaniu pada
                  taka sama: "NIE WIEM". Najlepszym hitem była odpowiedź na pytanie,
                  kiedy w tym roku zaczyna się u nich ramadan. Odpowiedź brzmiała
                  mniej więcej tak: "Nie wiem. Oni ramadan ogłaszają tydzień przed
                  jego rozpoczęciem." Bez komentarza.
                  Fajny był też Oman.... Pani Madzia świetnie sobie to
                  zorganizowała... Opala się, czyta książki i pływa. Za - między
                  innymi - moje pieniądze tak oto fajnie spędzała sobie czas
                  beszczelnie przy tym twierdząc: "My cały czas jesteśmy w pracy!".
                  Cóż... "praca" najwyraźniej niejedno ma imię... Dziewczyna
                  skaleczyła się w wodzie - opatrywali Ją miejscowi, bo pani
                  rezydentka była w tym czasie zajęta pływaniem. Innej pani zrobiło
                  się na statku niedobrze - z zimną wodą biegli miejscowi, bo pani
                  rezydentka była zajęta lekturą. Miała bym może więcej
                  wyrozumiałości, gdyby czytała książkę o Emiratach... bo wiedzy ma
                  mniej niż zero. Niestety, książka była totalnie nie związana z
                  tematem Emiratów :( Przez cały dzień wycieczki nie powiedziała nam
                  ani jednego słowa o tym kraju!!!
                  To tylko przykłady. Mogę je mnożyć....
                  • neuro99 Re: Emiraty z Triadą 29.08.08, 19:06
                    Mam pytanie. Powiedz mi , proszę , co Twoim zdaniem należy do obowiązków rezydenta?
                    • koziorozka Re: Emiraty z Triadą 29.08.08, 19:16
                      neuro99 napisał:
                      >Powiedz mi , proszę , co Twoim zdaniem należy do obowiązków rezydenta?
                      - Pojęcie rezydenta nie zostało zdefiniowane w ustawie o usługach turystycznych.
                      Może warto założyć nowy watek na ten temat, bo tutaj jest off?
                  • eperfect Re: Emiraty z Triadą 29.08.08, 19:14
                    Monika2203, to skandaliczne co opisujesz.

Czy złożyłaś skargę w biurze ze szczegółowym opisem tej wycieczki?
                    Polecam też wysłać po jednej kopii pisma imiennie do członków
                    zarządu (nazwiska na ich stronie internetowej), reklamacje są
                    rozpatrywane taśmowo przez szeregowych pracowników niższego
                    szczebla, "koledzy kolegów".
                    Czasami odnoszę wrażenie, że zarząd tej spółki nie wie jakiej
                    jakosci produktami dysponuje.

Przeglądałam tę ofertę i nawet się nad nią zastanawiałam,
                    przecież to wycieczka objazdowa! Pilot nie może wykazać się takim
                    brakiem profesjonalizmu czy wręcz niewykonywaniem swoich obowiązków.
                    W świetle tego co piszesz już wiem, że nie skorzystam z tej oferty.

Jeżeli Triada nie potrafi wreszcie wyeliminować takich pseudopilotów
                    to może zrobi to rynek.

• Gość: glici To nie chodzi o objazd po Omanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 20:21
                      Tu chyba chodzi nie objazdówkę, tylko wycieczki fakultatywne w
                      Emiratach. Jedna z wycieczek to tzw. Oman, czyli rejs stakiem wzdłuż
                      wybrzeża z podziwianiem "fiordów" w omańskiej enklawie Musandam. Na
                      tę wycieczkę jeżdzą rezydenci z Emiratów.

Natomiast na objeździe są polscy piloci, którzy dodatkowo mają stałe
                      i obowiązkowe towarzystwo lokalnego przewodnika. Tak, że piloci na
                      objeździe starają się przekazywać różne informacje. Oczywiście
                      różnie można trafić, bo w każdym autobusie jest pilot. Podobno był
                      jeden "turnus" z tyloma chętnymi, że jechały cztery autobusy.
                      Podejrzewam, że Triada nie ma czterech dobrych pilotów ze
                      znajomością Omanu, tym bardziej, ze ten kierunek obstawia dopiero od
                      czerwca tego roku.
                    • ob.serwator_1 Fakultet bez pilota! 29.08.08, 20:37
                      Nasza grupa ( 5 Jeeppów )jadąc na fakultet w Omanie Na pystynię
                      Wahiba Sands i nad górskie jeziorko-strumień Wadi Bani Khalid nie
                      miała wcale pilota! Odległość grubo ponad 100 km w jedną stronę,
                      szaleństwa jeepami po olbrzymich wydmach kąpiel w jeziorku, a my
                      bez polskojęzycznego opiekuna, niech by się coś stało! Kierowcy
                      Omańscy wysadzili nas z samochodów w górach pokazali palcem gdzie
                      iść nad wodę (około 10 min. drogi)a sami zostali w samochodach, bo
                      gorąco. Mieliśmy się w Muscacie spotkać z drugą grupą z innego
                      hotelu i tam miała być też pani pilot, o której wspomniano już
                      wyżej, ale do spotkania i wspólnego wyjazdu nie doszło z
                      niewiadomych przyczyn. W Emiratach rezydenci to wielkie
                      nieporozumienie! Młody człowiek w każdej sprawie odsyłał ludzi,
                      żeby sobie sami wszystko załatwiali, nie dopuszczając myśli, że
                      turysta nie ma obowiązku znać język, a on jest od tego żeby
                      pomagać. Widać nie powiedzieli mu tego na kursie. Natomiast nic nie
                      można zarzucić pilotowi panu Mirkowi.
                  • Gość: glici O terminie ramadanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:25
                    Informacja o nieznanym terminie ramadanu jest dość popularna i
                    powtarzana przez różne osoby (w Emiratach też się z tym spotkałem i
                    tu nie u p. Madzi). Wynika to prawdopodobnie z nieznajomości
                    kalendarza muzułmańskiego. Jest to kalendarz, w którym rok ma
                    dwanaście miesięcy księżycowych, a więc jest krótszy o kilka dni od
                    obowiązującego w Polsce kalendarza gregoriańskiego. Zatem co roku
                    ramadan wg naszej rachuby czasu przesuwa się o kilka dni do przodu
                    (w 2008 roku zaczyna się we wrześniu).

Być może wiele lat temu określenie z dużym wyprzedzeniem dokładnego
                    momentu nowiu (rozpoczęcia ramadanu) mogło nastręczać jakiś problem,
                    ale odczyłka mogła wynieść co najwyżej 1 dzień. Dzisiaj dość
                    skomplikowany ruch Księżyca jest z wielka dokładnością przewidywany
                    z wieloletnim wyprzedzeniem.

Podobny problem dotyczy Wielkanocy, która przypada w niedzielę po
                    pierwszej wiosennej pełni. Ruch Księżyca na nieboskłonie jest
                    stosunkowo szybki i aby nie było nieporozumień między różnymi
                    strefami czasowymi katolicy przyjęli zasadę, że obowiązuje moment
                    pełni według czasu lokalnego Jerozolimy.

Niestety muzułmamie nie mają jednej wytycznej dla całego świata i
                    różni wyznawcy islamu różnie interpretują zapisy o poście w Koranie.
                    Najbardziej popularne jest podejście, że każdy obserwuje niebo u
                    siebie. Gdy Księżyc znika (zaczyna się nów) trzeba już pościć.

• monika2203 Emiraty z Triadą 01.09.08, 22:51
                      eperfect,
                      Nie, nie złożyłam skargi w biurze, ale zastanawiam się nad tym. Obawiam się
                      właśnie rozpatrywania jej przez "kolegów kolegów".
                      Myślę, że różne osoby z Triady czytają fora internetowe, a opinie na nich
                      zamieszczane lekceważą. Dla mnie jedno jest jasne - nigdy więcej Triady w moim
                      życiu!

glici,
                      Masz rację, nie byłam na objazdówce, tylko na wycieczce fakultatywnej w Omanie.
                      Nie pisałam o pilocie, tylko o rezydentce.
                      Tekst o ramadanie to akurat nie dzieło p. Madzi, tylko innej pracownicy Triady o
                      nieznanym imieniu (nie przedstawiła się...). Myślę, że to nie tyle podstawowa
                      wiedza o Emiratach, co o krajach muzułmańskich w ogóle. Tym bardziej tekst
                      rozbroił mnie psychicznie.
                      A ramadan zaczyna się dzisiaj.

ob.serwator_1,
                      Słyszałam o przypadkach takich, jak Wasz na pustyni. Na różnych wycieczkach
                      fakultatywnych rezydentów nie było w ogóle!
                      I w pełni podzielam jeszcze jedno Twoje spostrzeżenie - rezydenci w Emiratach
                      nie dopuszczają myśli, że podpisując umowę z Triadą nie składa się deklaracji o
                      znajomości języka angielskiego. Nasi rezydenci też odsyłali nas, żebyśmy sobie
                      sami wszystko załatwiali. Bez znajomości języka angielskiego wyjazd ten w ogóle
                      byłby wielką porażką. Za wspaniały przykład może służyć stwierdzenie rezydenta,
                      że w przypadku, gdy ktoś zachoruje, to on nie jest potrzebny, możemy sobie sami
                      po lekarza dzwonić...
                      • Gość: glici Re: Emiraty z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 18:35
                        Niestety, masz rację co do poziomu rezydentów z Triady. Przyznaję,
                        że podczas kilku wyjazdów z Triadą nie spotkałem ani jednego
                        rezydenta, o którym bym mógł powiedzieć, że radził sobie z
                        problemami. Najczęściej patrząc na postępowanie rezydentów i ich
                        infantylne tłumaczenia brała mnie głównie litość.

Szczególnie żałosne były rozmowy między młodziutką osobą z zerowym
                        doświadczeniem a ludźmi, którzy nie tylko zwiedzili pół świata, ale
                        jeszcze byli biznesmenami z umiejętnością prowadzenia twardych
                        negocjacji.

Jednak równanie rezydentów z ziemią jest mało sensowne. Wina leży po
                        stronie biura, które w ramach oszczędności zatrudnia przypadkowe
                        osoby lub takie, które traktują swoje obowiązki nie jako pracę, ale
                        jako beztroskie wakacje.

Co do ramadanu dodam jeszcze, że nieznajomość terminu ramadanu jest
                        tym bardziej zdumiewająca, że wszyscy turyści Triady wraz z
                        rezydentami wracają za tydzień do Polski.
                        • Gość: Gość Re: Emiraty z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 08:10
                          Ludzie !!! Ale po co komu rezydent do szczęścia ??? Najważniejsi są piloci na
                          objazdówkach.
                          • Gość: gosć Re: Emiraty z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 16:13
                            rezydenci są niestety potrzebni - żeby zalatwić jakieś nagle sprawy, czy nawet
                            opowiedzieć o kraju, powiedzieć, gdzie co warto zobaczyć, albo nawet po to żeby
                            wykupić taką wycieczkę objazdową. aż się dziwię że ludzie miewają takie
                            "przygody" na wakacjach. mi to się nigdy nie zdarzyło, tylko ja jeżdże z TUI,
                            może dlatego
                          • Gość: glici Nie wiesz, to dam przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 16:59
                            Na jednym z pobytów okazało się, że wylot do Polski mocno się opóźni
                            (dopiero o 4 rano), a wykwaterowanie było zaplanowane na 12 w
                            południe. W hotelu nie było żadnych wolnych pokoi.

Dzięki naszej perswazji, rezydentka załatwiła kilkunastu osobom
                            zakwaterowanie w innym hotelu i dopiero stamtąd przetransferowano
                            nas na lotnisko.
    • Gość: Turysta 07-08 2008 Re: Emiraty z Triada IP: *.chello.pl 28.01.09, 23:55
      Odradzam podroz z Triada w tamte rejony - z tego co wiem to juz sie
      z tej wycieczki wycofali ale na wszelki wypadek. Hotel jest 3* a nie
      4* i to nie jest jego jedyna wada a wrecz moge pokusic sie o
      stwierdzenie ze ma same wady nie liczac wmiare dobrych posilkow. Po
      pierwsze polozenie - kolo publicznej plazy i co s z tym wiaze masa
      gapiow.. w oddali widac i czuc port. Po drugie ten hotel jest
      strasznie maly i brak w nim jakichkolwiek atrakcji [animacje
      wieczorne opisane w katalogu to chyba gorzki zart Triady], basen...
      maly, pokoje tuz przy parkingu itp itd. Opieka rezydenta wspaniala -
      mam na mysli pana mareczka - wypoczywal z corka w hotelu oddalonym o
      cale 200 m... za to kontakt z klientami zerowy a gdy juz sie spotkal
      z grupa to tylko utwierdzil mnie w przekonaniu ze jedyna mozliwoscia
      jest wytoczenie sprawy sadowej Triadzie [i tak tez sie stalo].
      Goraco namiawiam wszystkich uczestnikow owej wycieczki a zwlaszcza
      osoby ktore przylecialy pod koniec lipca opoznionym samolotem i w
      zwiazku z tym nie otrzymaly przedluzonego noclegu o pojscie w moje
      slady. Zadne pisma i reklamacje raczej nic nie dadza. Triada
      opamieta sie dopiero gdy bedzie wiedziala ze spotkanie w sadzie jest
      nieuniknione i wtedy idzie na ugode. A wygrac mozna nie tylko zwrot
      kosztow wycieczki/procesu, odszkodowanie za zmarnowany urlop czy
      zadoscuczynienie ale co wiecej mozna polepszyc swiadomosc praw
      uczstnikow takich wypraw jak i znaczaco podniesc standard uslug
      turystycznych w polsce. pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się