Gość: Lenior IP: 217.17.40.* 27.06.08, 09:46 Czy może ktoś z Was był w hotelu Bali Beach & Village i może coś o nim napisać ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Hotel Bali Beach & Village - Kreta z Itaką IP: *.gprs.plus.pl 27.06.08, 14:57 Byłem w zeszłym roku w lipcu. Hotel bez żadnych rewelacji. Pokoje przestronne i wyremontowane. Mała ilość miejsca w restauracji. Mankamentem są schody pomiedzy dwoma częściami hotelu. Jeżeli będziesz mieszkać powyżej ulicy to trzeba się nachodzić. W samej miejscowości jest trochę tawern. Plaża przy hotelu zatoczkowa, nie zaduża, z łągodnym zejściem do morza i bez fal. Proszę ewentualnie o konkretne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenior Re: Hotel Bali Beach & Village - Kreta z Itaką IP: 217.17.40.* 27.06.08, 21:43 Dzięki za info. Z jakim biurem podróży byłeś ? ja jadę z ITAKĄ A jak się ma sprawa z wyżywieniem (all inclisive), czy soki, napoje alk. są dostępne bez problemu? jaka jest obsługa? czy korzystałeś może z wycieczek fakultatywnych czy samemu jest taniej pojeździć po okolicy ? jest tam coś ciekawego do zwiedzania ? czy rezydent udziela jakiejś pomocy? Sporo pytań, coż jeszcze nie byłem na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Bali Beach & Village - Kreta z Itaką IP: *.gprs.plus.pl 30.06.08, 14:25 Również byłem z Itaką. Jeżeli chodzi o zwiedzanie wypożyczyłem samochód. Wycieczkę miałem jedną z uwagi na wczesną rezerwację. W mojej ocenie lepiej pożyczyć samochód, wychodzi taniej i można zwiedzać własnym tempem. Szczególnie przydaję się to w Knossos, tam najlepiej pojechać wcześnie, żeby uniknąć upałów, gdyż o 12 robi się nie do wytrzymania. Oprócz tego byłem w Rethymnonie i miejscowości Arkadi (ładny nie zamieszkały klasztor z ciekawą cerkwią, warto zobaczyć). Po drodze można zjeść obiad w wiejskiej tawernie. Tak więc podałem 3 miejsca do zwiedzania, które są w miarę blisko Bali. Ja nie lubię leżeć na plaży, wolę zwiedzać. Zabierz z sobą dobry przewodnik i samemu oceń atrakcje. Jeżeli chodzi o all inclusiv to średnie. Jedzenie powtarzalne w systemie tygodniowym. Napoje dostępne w 3 barach w różnych godzinach. Nie pamiętam szczegółów. Były jakieś soki - coś tam rozcieńczone wodą, napoje gazowane, kawa, herbata, miejscowe piwo i wino - taki cienkusz i kwasior. Dostępne były również miejscowe alkohole - brandy, whisky, wódka, raky - nie myliść z ouzo, tequila.Napoi nie brakowało. Obsługa w hotelu miła i uczynna. Czasami oczekiwało się na napoje jak pojawiła się kolejka. W hotelu byli polacy, niemcy, czesi ... Co rezydenta, to dla mnie jest on zbędny. Potrafię porozumieć się samemu, ale ludziom coś tam pomagał, miał chyba dyżur 2 razy w tygodniu. Jeżeli chodzi o zwiedzanie polecam wypożyczenie samochodu. Na mieście taniej niż u rezydenta, ale trzeba patrzeć na umowę i sprawdzać kwestie ubezpieczenia. Podróżowanie samochodem jest ciekawe, bo grecy jeżdżą tak, że może człowieka trafić. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz spróbuję odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: Hotel Bali Beach & Village - Kreta z Itaką 01.07.08, 11:25 wynajęcie auta z dostawą pod hotel na Krecie: www.autoway-polska.com/php/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAriusz Re: Hotel Bali Beach & Village - Kreta z Itaką IP: *.chello.pl 08.10.08, 19:06 Byłem tam z żoną w przedostatnim tygodniu września 2008. Sam hotel jest ok. Jedzenie strasznie monotonne. PRZESTRZEGAM PRZED KUPOWANIEM WYCIECZEK U REZYDENTÓW ITAKI. Rezydenci tej firmy tzn p. Marta, Ola, Kasia to DNO. Ich rola sprowadza się do dostarczenia turystów na miejsce i poinformowanie, że spotykamy się o danej godzinie. Moim zdaniem lepiej wypożyczyć samochód i zwiedzać na własną rękę. PRZYKŁAD. Wypożyczenie samochodu na dwa dni ok 60 Euro plus ok 20 Euro benzyna. Koszty te można rozłożyć na 4 osoby. W tym czasie można zwiedzić Chanię, Retymon, Knosos(choć moim zdaniem nie warto do Knosos jechać) oraz stolicę Krety-Heraklion. U rezydenta zapłacicie po 50 euro za każde z tych miast. Poza tym wycieczka Do Retymonu u rezydenta kosztuje 50 euro a można tam z Bali pojechać autobusem za niecałe 4 euro w jedną stronę. Rezydentka zawiezie was do Retymonu wysadzi w porcie i powie, że spotykacie się za 2-3 godziny. Moim zdaniem strata pieniędzy. jeśli choć trochę radzicie sobie z angielskim niemieckim lub rosyjskim dacie sobie radę bez tych beznadziejnych rezydentek. Tak samo z wycieczką do wąwozu Samaria u lokalnych organizatorów zapłacicie o ok 20 euro mniej niż u Itaki, Identyczna sytuacja z wyspą Santorini(przepiękne miejsce naprawdę warto zobaczyć) lepiej iść do lokalnych i tam kupić trzeba tylko uważać aby wycieczka u nich zapewniała transport do miasta IA. Itaka zdziera 130 Euro od osoby a rezydentka jadąc autokarem czyta jakiś przewodnik przez mikrofon po czym wysadza was w mieście Ia. Tam macie godzinę na zwiedzanie. Po IA przewozi was do Firy pokazuje mapę miasta na planie przy hotelu Atlantis i znika mówiąc, że zobaczymy się na promie wracającym na Kretę. Jeszcze raz Przestrzegam przed kupowaniem wycieczek tematycznych od Itaki. Odpowiedz Link Zgłoś