sestre 02.01.09, 15:49 witam, pytanie pewnie nie raz sie pojawiło na owtm forum, niemniej chciałąbym was zapytać jak wyglada wynagrodzenie pilota jesli chodzi o wahadło? Ile placa za dzien wyjazdu zagranice. Np. wlochy... Z gory dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwonemaki1 Re: zarobki pilota 02.01.09, 16:51 Tylko w kategoriach konkretu można odpowiedzieć na Twoje pytanie, więc przytaczam Ci konkret z ubiegłego sezonu (250 zł za wahadło) i mój komentarz do tej stawki. Oto on: "Re: dolomity czerwonemaki1 12.12.07, 19:52 Nie pilotowałem - i mój znajomy z Krakowa - też nie ! Podzielił się ze mną opinią o wahadłach w Dolomity w poprzednim sezonie. W piątek wieczorem wyjazd z Krakowa (po drodze inne polskie miasta), dowóz w Dolomity, pozbieranie powracających, powrót do Krakowa w niedzielę rano/przed południem. Jazda niemalże non stop, bez wypoczynku u celu i dwie noce w autokarze - za 250 zł. (netto czy brutto? - bez różnicy). Kolega stwierdził, że to dobre dla studenciaka, którego przypiliła chwilówka do spłaty. Ja koledze na to, że inteligentni studenci tysiaka na miesiąc wykręcą na kilka innych sposobów. Mogą do tego wszystkie 30 nocy w miesiącu spędzić w cieplutkim łóżeczku w o wiele lepszym towarzystwie niż kierowca, albo świetnie bawić się we wszystkie łikendowe noce w krakowskich klubach, dyskotekach czy pubach.... (To tylko moje i mojego kolegi opinie)." Koniec komentarza z grudnia 2007r. W tym sezonie nie interesowałem się stawkami za wyjazdy na narty, bo skończył mi się okres ważności uprawnień instruktorskich a nie mam czasu na ich odnowienie. Samych wahadeł też nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś