mmarabellka 30.01.09, 08:19 Witajcie! Jadę pierwszy raz do Egiptu i proszę o radę-co lepiej wybrać Hurgade czy Sharm el Sheikh? Gdzie jest fajniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaszczur Re: Hurgada czy Sharm? IP: *.toya.net.pl 30.01.09, 17:06 A co zamierzasz robić na wczasach - leżeć , zwiedzać czy nurkować ? Zwiedzanie i leżenie na plaży lepsze w Hurghadzie , nurkowanie w Sharmie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Hurgada czy Sharm? IP: *.tsi.tychy.pl 30.01.09, 22:41 Z Hughady lepiej zwiedzać wszystko to co nad Nilem,np od Asuanu po Kair,natomiast ze Shrmu piękne są wyprawy na Górę Mojżesza,do Petry w Jordanii,czy też do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Hurgada czy Sharm? IP: 79.191.92.* 02.02.09, 14:48 dokladnie zalezy wszystko od tego co zamierzasz tam robic. jesli potrzebujesz porady to pisz na gg4047917. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Hurgada czy Sharm? 02.02.09, 15:06 Sharm - ładniej, czyściej. W zeszłym roku byłam najpierw w Sharm, potem w Hurghadzie. Jeśli pojedziesz najpierw do Sharm, to Hurghada wyglądać będzie dla ciebie jak brudna, beznadziejna dziura - zawiedzisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dendruszek Re: Hurgada czy Sharm? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:02 popieram przedmówcę. Byłam najpierw w Sharmie, a potem w Hurghadzie i ta ostatnia wydala mi się potem nędzna, brudna, paskudna i odstręczająca. Co krok była jakaś budowa. Tzw. centrum tez fatalne. Polecam Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarabellka Re: Hurgada czy Sharm? 07.02.09, 10:39 Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi, wybrałam Sharm, lecę w najbliższy wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.siulka Re: Hurgada czy Sharm? 11.02.09, 09:08 Świetny wybór trzeba przyznać! już Ci zazdroszczę... sama byłam w Sharm El Sheikh z biurem Itaka tylko że to już prawie rok temu ale wspominam do dziś całą podróż, elegancki pięciogwiazdkowy hotel (Grand Plaza) z widoczkiem na wyspę Tiran ale co ja się będę tu rozpisywała, Egipt to dopiero zrobił na mnie wrażenie, cieplusieńka ale słona woda istny raj na nurkowanie, żeglarstwo i windsurfing, nic dodać nic ująć trzeba samemu się o tym przekonać bo żadne opowieści na nic się tu zdadzą! Przyjemnych wakacji w Sharm życzę Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Hurgada czy Sharm? 11.02.09, 16:41 Sharm -plastikowy takie disneyland dla turystów .... Hurghada brudna ,krzykliwa ,rozkopana ale naturalna tam poprostu mieszkają i żyją Egipcjanie w przeciwieństwie do Sharmu ! a nurkować ,snurkować polecam np. MARSA EL ALAM Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-r-i-o26 Re: Hurgada czy Sharm? 12.02.09, 09:29 napisz po prostu że egipt zwyczajnie nie przypadł ci do gustu a nie tak zniechęcasz innych! ja tam byłem w sharm i jakoś nie podzielam twojego zdania, wg mnie to bardzo fajnie miejsce na wakacje i absolutnie nie żałuję że je odwiedziłem. Zakwaterowany byłem w palmyra resort, też mogę go polecić bo nawet przez moment nie narzekałem a z natury jestem bardzo wybredny. Całość upatrzyłem sobie w b itaka no i ruszyłem w świat, to chyba na tyle moich opowieści. oczywiście czekamy na wrażenia z pobytu w egipcie Mmarabellka Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle a jak z Marsa al Alam? 12.02.09, 11:36 wyjazd na totalne lenistwo - bez fakultetów/zwiedzania, łażenia po bazarach tylko plażowanie i nurkowanie...jeśli warto, to jaki hotel polecacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas do tacomabelle 12.02.09, 16:55 tacomabelle napisała: > wyjazd na totalne lenistwo - bez fakultetów/zwiedzania, łażenia po > bazarach tylko plażowanie i nurkowanie...jeśli warto, to jaki hotel > polecacie??? Totalne lenistwo ? Makadi Bay Marsa Alam Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: do tacomabelle 12.02.09, 21:38 dzięki, tym bardziej utwierdzam się w decyzji co do Marsa al Alam ale jaki hotel??? i jakie biuro??? czasu jest jeszcze sporo bo nsatwiamy się na październik/listopad... Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: do tacomabelle 13.02.09, 18:02 tacomabelle napisała: > dzięki, tym bardziej utwierdzam się w decyzji co do Marsa al Alam > > ale jaki hotel??? i jakie biuro??? czasu jest jeszcze sporo bo > nsatwiamy się na październik/listopad... Hotel np.ten Solymar Abu Dabb tu masz fajny wątek o tym hotelu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=87599604&s=0 Alfa star itaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka_zapalona Re: do tacomabelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:51 na pewno lepszą ofertę ma Alfastar, wiem od znajomych że ciekawsze ceny mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Hurgada czy Sharm? 12.02.09, 16:47 m-a-r-i-o26 napisał: > napisz po prostu że egipt zwyczajnie nie przypadł ci do gustu a nie tak zniechę > casz innych! ja tam byłem w sharm i jakoś nie podzielam twojego zdania, wg mnie > to bardzo fajnie miejsce na wakacje i absolutnie nie żałuję że je odwiedziłem. > Zakwaterowany byłem w palmyra resort, też mogę go polecić bo nawet przez momen > t nie narzekałem a z natury jestem bardzo wybredny. Całość upatrzyłem sobie w b > itaka no i ruszyłem w świat, to chyba na tyle moich opowa aieści. > > oczywiście czekamy na wrażenia z pobytu w egipcie Mmarabellka Nie przypadł do gustu ? Ja tam byłem ja tam byłem już 9 razy :)) i znowu się wybieram....więc nie pisz takich bzdur uwielbiam Egipt jestem tam tam przynajmniej dwa razy do roku...... fakt Sharm nie jest miejscem za którym tęsknie w przeciwieństwie np. do Hurghady.... Mam pytanie Byłeś może w innych miastach w Egipcie że masz takie porównanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta gosc portalu Re: Hurgada czy Sharm? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 22:26 Pierwsze moje wyjazdy były do SSH i uwazałam,ze to cudowne miejsce jednak do czasu zanim nie poleciałam do Hurghady...Jednak ciezko doradzic gdzie Tobie bardziej sie spodoba.Trzeba pojechac tu i tu :) Odpowiedz Link Zgłoś
4justyna Re: Hurgada czy Sharm? 26.02.09, 09:50 a ja wręcz przeciwnie bo jakiś czas temu wróciłem z Sharm El Sheikh z Itaką i podsumowując mogę stwierdzić tylko jedno ---> było cudownie! zresztą Sharm jest doskonale rozwinięte pod względem rozrywki i udogodnień dla turystów jeśli chodzi o hotel to muszę tu wspomnieć o Grand Plaza z 5*, sąsiadującego z Parkiem Narodowym Nabq, z prywatną plażą, wyżywieniem w formie all inclusive z fajnym zapleczem rozrywkowo-sportowym, smacznym jedzonkiem co tu dużo mówić aż się do domu wracać nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech_pi Re: Hurgada czy Sharm? 17.02.09, 21:41 Byłem w Sharm we wrześniu 2008 w hotelu GrandPlaza. No napisz coś, gdzie i jak Ci było. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwit Re: Hurgada czy Sharm? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.09, 08:16 Ani Sharm ani Hurgada .Fajna jest zatoka Makadi Bai 30 km wdol od Hurgady lub Elgouna ok 30 km wgore.A jak koniecznie do Sharmu to zrabisty jest hotel Laguna Vista, bylem dziewiec razy w Egipcie i jezeli chodzi o sam hotel to ten jest najciekawszy (wybudowany w stylu indonezyjskim recepcja np wyglada jak palac z krainy tysiaca i jednej nocy). Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Hurgada czy Sharm? 14.02.09, 19:34 W Makadi jest świetny hotel Royal Azur (położony przy Domina Makadi ale o niebo lepszy). Z tym, że Makadi to tak na prawdę nic poza ciągiem hoteli - siedzieć na ich rozległych terenach i nie wychodzić - dla dwojga młodych ludzi chyba nieco nudno. Z drugiej strony zatrzymując się w Makadi można nawet przeżyć bliskość obleśnej Hurghady i wybrać się te 30 km na zakupy. Jednak ja nadal obstaję przy Sharm: czyściej, wszystko nowsze i bardziej zadbane, fajna promenada nad morzem w Naama Bay, świetnie dla lubiących popływaż z maską i rurką, super wybór sklepików, knajpek, dyskotek - w sam raz dla młodych ludzi. I ja polecałabym mieszkać w Naama lub gdzieś w pobliżu, jeśli lubicie łatwy dostęp do rozrywek; poza Naama jeśli wolicie ciszę i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umm Re: Hurgada czy Sharm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:18 mi hurghada sie podobala. moze dlatego, ze to pierwsze wrazenie i jeszcze nie bylismy w sharm. w kazdym razie podobalo sie nam w egipcie wystarczajaca zeby z alfa jeszcze raz pojechac- teraz do sharm , choc na razie to tylko plany. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_m Re: Hurgada czy Sharm? 26.02.09, 10:02 a dla osoby samotnie podróżującej, co będzie lepsze sharm czy hurghada? nie chcę cały czas siedzieć w hotleu, chciałabym pójśc na spacer, do knajpki, na zakupy. co będzie lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś