Dodaj do ulubionych

Ranking biur podróży

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:11
Proponuję taki temat, aby w jednym miejscu zgromadzić wszystkie informacje o
biurach podróży.
Wpisujecie tu biura, ich wady i zalety. Z którymi biurami warto podróżować, a
których warto unikać i dlaczego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:29
      Główna zaleta biur podróży - nie muszę korzystać z ich ofert.
      • Gość: Meg Re: Ranking biur podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:49
        No oczywiście, że nie musisz korzystać, ale są tacy którzy czasem chcą i lubią
        skorzystać z ofert takich biur
    • Gość: abc Re: Ranking biur podróży IP: 80.252.4.* 16.07.09, 12:32
      Temat oklepany. Poszukaj dobrze watków, bo było kilka.
      • Gość: Meg Re: Ranking biur podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:50
        Niestety nie działa wyszukiwarka więc nie mogłam sprawdzić poprzednich wątków!
        jeśli ktoś ma gdzieś pod ręką link do takowego może wkleić
    • Gość: kora Re: Ranking biur podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 13:01
      Ja proponuje biro Exim-Tours jako te dobre. W zeszlym roku zrobilam
      duzy maraton po biurach turystycznych w okresie wakacyjnym i wiem ze
      Exim jako jedyne nie mialo doplat paliwowych a ceny byly naprawde
      przystepne do dobrych hoteli w przeciwnienstwie do takich biur jak
      Rainbow czy Orbis Necermann. Polecam biuro Exim. rozmawialam na
      miejscu w biurze Exim z agentka i ona potwierdzila ze tak jako jedny
      z nielicznych nie maja doplat paliwowych
      • elzsko Re: Ranking biur podróży 16.07.09, 21:50
        tiaaa ... Exim świetne biuro
        w zeszłym roku w październiku mojemu koledze zmienili pobyt w Egipcie z 7 dni na 5
        informując o tym uczestników karteczką wsuniętą pod drzwi
        no.. biuro po prostu rewelacja :):):)
        • Gość: turystka Re: Ranking biur podróży EXIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 23:14
          A mnie zmienili... biuro na Four Seasons Holidays. U nich wykupiłam wczasy a na
          miejscu okazało się że moim organizatorem jest inne (w/w) biuro które nawet nie
          jest w rejestrze biur podróży... Ciekawe co się za tym kryje że nie chcieli się
          ujawnić u Hotelarza...
      • Gość: ania aa Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 23:00
        TUI tez nie mialo!!! i jest dobrze
    • kluchucha Re: Ranking biur podróży 16.07.09, 13:18
      a ja polecam ok-tours.
      od kilku lat dzieciaki z mojej rodziny jeżdżą z nimi na obozy i zawsze
      wracają zadowolone. to biuro wie, jak organizować czas za niewielką
      cenę.
      • an-ex Re: Ranking biur podróży 16.07.09, 21:57
        Ja polecam TUI.
      • Gość: marika Re: Ranking biur podróży IP: 91.145.139.* 22.07.09, 23:39
        a jeżdzą na obozy w Polsce, czy te zagraniczne? ja byłam w tym roku
        z ok-tours na obozie w Grecji [w Leptokarii], było genialnie!
        mieliśmy połączenie plażowania ze zwiedzaniem, super spędzone dwa
        tygodnie, również polecam :)
        • kluchucha Re: Ranking biur podróży 03.09.09, 11:28
          moje dzieciaki jeszcze trochę za młode na wyjazdy zagraniczne. jak na
          razie jeżdżą do Dąbek i co roku wracają stamtąd wybawione i zadowolone.
          w tym roku moja bratanica wróciła zakochana na śmierć, więc
          podejrzewam, że i za rok pojedzie znowu z ok-tours :)
    • Gość: Zbyszek Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:52
      Polecam bp Kopernik. Sprawdzone - zostawia na lodzie.
      • escada92 Re: Ranking biur podróży 19.07.09, 16:48
        Ja osobiście polecam TUI. Faktem jest, że wyecieczki są drogie, ale
        na pewno nie spotka cię taka sytuacja jak np. w biurze Kopernik
        Travel. Poza tym w TUI stosunek do klientów jest na wysokim poziomie.
        Pozdrawiam :-)
        • Gość: Kasia Re: Ranking biur podróży IP: *.radom.vectranet.pl 19.07.09, 17:05
          Zdecydowanie TUI, a zwłaszcza jak się podróżuje z dziećmi.
        • rychu_k Re: Ranking biur podróży 19.07.09, 17:34
          escada92 napisała:

> Ja osobiście polecam TUI. Faktem jest, że wyecieczki są drogie, ale
          > na pewno nie spotka cię taka sytuacja jak np. w biurze Kopernik
          > Travel. Poza tym w TUI stosunek do klientów jest na wysokim poziomie.
          > Pozdrawiam :-)
          Wątek nic nie zdziała, nie da się w prosty sposób ułożyć rankingu biur podróży, na powyższe pochwały wystarczy wpisać w wyszukiwarce TUI i mamy np. to: forum.gazeta.pl/forum/w,203,97522098,97522098,TUI_Polska_nigdy_wiecej_.html , podobnych tematów jest więcej jak i na TUI tak i na całą resztę, przykre ale prawdziwe ;/
    • Gość: qqq Re: Ranking biur podróży IP: *.ib.tcz.pl 19.07.09, 17:27
      co myślicie o Alfa Star?
      • Gość: juratt Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 10:30
        Lecę z nimi i życzę im jak najlepiej, hehe chcę mieć spokojny urlop. Lecę w
        sierpniu, a Ty?
        • kamyczek05 Re: Ranking biur podróży 23.07.09, 13:39
          ja z nimi juz bylam na rejsie po nilu, ale w maju wiec jakis czas temu, ciekawe
          co z tym biurem bedzie za rok na przyklad, nie?
    • Gość: zaq Re: Ranking biur podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 11:47
      i pewnie liczysz na to ze pracownicy biur nie będą tu się reklamować
      • Gość: marcin Re: Ranking biur podróży IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 12:28
        konkretnie i miarę możliwości obiektywnie :) korzystaliśmy z usług kilku biur i
        było następująco:

1. Alfa Star - kilka wyjazdów, jeden raz opis katalogowy hotelu sporo zawyżony,
        poza tym żadnych zastrzeżeń - na podstawie własnych doświadczeń mogę polecić;

2. Neckermann - chcieliśmy zobaczyć jak to jest na wakacjach z droższym
        organizatorem - za cenę o kilkadziesiąt procent wyższą niż "popularne" biura nie
        dostaliśmy niestety nic więcej - nie mam jednak żadnych zastrzeżeń - po prostu
        to samo tylko sporo drożej ;)

3. Itaka - biuro, które jak dotychczas oceniam najlepiej - byliśmy na jednym
        egzotycznym wyjeździe (hotel lepszy niż można by wnioskować po opisie w katalogu
        i po zapłaconej cenie); zarezerwowaliśmy kolejny wyjazd na najbliższą zimę -
        pojawiły się pewne rozbieżności dotyczące warunków oferty - nasza reklamacja
        złożona e-mailem została rozpatrzona pozytywnie w ciągu mniej niż godziny
        (uwzględniona, dostaliśmy sporą rekompensatę);

4. Selectours - byliśmy raz; szukaliśmy taniego wyjazdu - trafiła się "okazja",
        hotel all inc 4* w super cenie :) hotelowi było bardzo daleko do 4*, o all inc
        coś słyszeli, ale nie zrozumieli do końca o co w tym chodzi ;) opis katalogowy
        mocno przesadzony, ale cena adekwatna - dostaliśmy to za co zapłaciliśmy;

pozdrawiam
        • anga111 Re: Ranking biur podróży 06.08.09, 12:27
          Zgadzam się co do Itaki. Wszystko zgodne z opisem katalogowym. Zarówno wczasy
          jak i wycieczki objazdowe są organizowane bardzo profesjonalnie. Poza tym mają
          bardzo ciekawe i nieszablonowe wycieczki i dobrych pilotów, mocno zastanawiam
          się nad wycieczką "Azory i wieloryby". pozdrawiam
        • kamyczek05 Re: Ranking biur podróży 11.09.09, 12:50
          powinno byc ok i juz, kazdy lubi jakies biuro, sa tacy co ktorys nie lubia no i
          coz ;)
    • Gość: zuza Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 14:35
      4 razy byłam z Triadą, 2 razy z SUN&FUN, 2 razy z Itaką i drugi raz
      wybieram się z Eximem. Do żadnego z tych biur nie mam zastrzeżeń,
      wszystko zawsze było ok. Zdarzają się może ijakieś wpadki ale i
      pechowców też nie brakuje. Trochę optymizmu, bo jak się za dużo
      myśli,żeby się nie spieprzyło to na pewno się sprzeprzy. Pozdrawiam
      wszystkich
    • Gość: Madeleine Re: Ranking biur podróży IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 06.08.09, 17:18
      najbardziej lubie Rainbow Tours i Sigma Travel. Najmniej Triade.
      W srodku zaliczylam tez Itake i Logostour, oba w porzadku szczegolnie Logostour.
      Aha, my jezdzimy tylko na objazdowki, wiec do nich sie odnosze.
    • Gość: ewelinaB Re: Ranking biur podróży IP: 78.155.115.* 17.08.09, 20:51
      Jwśli kogoś interesują kierunki wschodnie- Ukraina. Litwa, Rosja - polecam biura
      WILEJKA z Łodzi i QUAND z Tomaszowa Lubelskiego.
      • 1skowronek Re: Ranking biur podróży 17.08.09, 21:53
        Z wilejki ciekawsze imprezy nie dochodzą do skutku, a te nieliczne które
        dochodzą są organizowane tragicznie pod każdym możliwym względem. Kto z nimi
        był, raczej drugi raz nie jedzie.
    • Gość: madlane Re: Ranking biur podróży IP: *.isp.tvkg.net 20.08.09, 20:44
      Polecam biuro Exim Tours. Profesjonalna obsługa, wszystko dobrze zorganizowane,
      nie było żadnych znaczących zmian. Byłam z nimi dwa razy. Rok temu w Tunezji. w
      tym roku w Egipcie. Byłam bardzo zadowolona. Polecam :)
      • Gość: krolowa Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 08:29
        Sky Club-porazka!!
        niby wersja All,ale tragedia.BYlam na Zakhyntos,po tyg.zaprzestalam
        zywic sie w hotelu,jak dla psa,obrzydliwosc.Alkohol ponizej
        sredniej,wodka 30%!!Kupowalam na miescie,wiec to co zaoszczedzilam
        na wycieczce z drozszego biura wydalam tam.
        Dla nizszej srediej takie wakacje,dla ich byl luksus..
        • glos_z_sali_obok Re: Ranking biur podróży 21.08.09, 21:44
          Biuro do bani bo wódka miała 30%? Dla twojej wiadomości - greckie wódki po
          prostu tyle mają. Na polskie ich nie stać.
    • Gość: antyunitur Re: Ranking biur podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:47
      Zeby tak ktoś o tym twoim uniturze słyszał . . .
    • iwona.b25 Re: Ranking biur podróży 03.09.09, 09:31
      Ważne żeby biuro wychodziło na przeciw oczekiwaniom klientów! Według mnie Itaka całkiem nieźle wypada na tym tle, mają sporo fajnych lastów i objazdówek, na bieżąco umieszczają też hity tygodnia z których można coś tam ciekawego wybrać, sprzedaż im rośnie więc o czymś to musi świadczyć
    • Gość: mariobelka Re: Ranking biur podróży IP: *.skierniewice.vectranet.pl 24.01.10, 21:09
      Ja polecam scan holiday. byłam w tamtym sezonie na wakacjach w Grecji (Rodos) i
      było bardzo fajnie. All inclusive, 7 dni, wszystko tak jak w ofercie, szybki
      transfer, miła obsługa, dobre jedzenie, nie żałowali i picia:) dzieci te się nie
      nudziły:)
    • Gość: ala Re: Ranking biur podróży IP: *.ists.pl 25.01.10, 19:47
      a czy ktoś korzystał może z biura: airstop.pl? Zastanawiam się bo mają
      tanie wycieczki na Karaiby, ale nie słyszałam o tym wcześniej...
    • Gość: giraffe Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 11:56
      Scan Holiday:
      -wszystko zgodnie z ofertą, bez ściem
      -oferty skrupulatnie i kompleksowo przygotowane pod kątem wyjazdów z dzieckiem
      (na tym mi akurat bardzo zależy)
      -stosunek jakość:cena wychodzi zdecydowanie na plus.
    • konshens Re: Ranking biur podróży 12.02.10, 14:57
      Ja podróżowałam już z Bon Voyage. Nie jest to stricte biuro podróży, ale firma
      turystyczna. Niemniej są na rynku 27 lat i to daje im duże doświadczenie. Mają w
      ofercie dużo egzotycznych krajów i same najlepsze hotele. Strona zachęca
      zdjęciami. Organizacyjnie wszytko się zgadza i myślę że nie mam powodów, żeby
      kogoś odwodzić od wyjazdu z nimi.
    • abosa Re: Ranking biur podróży 18.02.10, 08:47
      Nie ma idealnego; Ja kupouję imprezy od innej strony: najpierw
      miejsce, wybór konkretnego hotelu (najlepiej kilka opcji) a potem
      szukać biur, które mają go w swojej ofercie; Na koniec wystarczy
      porównać warunki finansowe (obliczając cenę końcową za całość).
      Uwaga, czasem ten sam hotel wygląda różnie w kilku organizatorów:
      różne koszty/ ich brak za klimatyzację, lodówkę, lepszą lokalizację
      pokoju itd. To też trzeba przekalkulować. Tak się złożyło, że my za
      każdym razem korzystamy z innego biura, dotąd byłam zadowolona :) W
      zachowaniu rozsądku przy wyborze organizatora pomaga wyszukiwarka
      forumowa;
      • Gość: Toma :) Re: Ranking biur podróży IP: *.centertel.pl 18.02.10, 20:51
        Zgadzam się, to jest bardzo dobry sposób. Sama też kiedys tak szukałam wycieczki
        i znalazłam. Okazała się ona być podróżą mojego życia - zakochałam się w Krecie
        i raz w roku chociaż na kilka dni staram się tam latać. Najczęściej w alfastarze
        wykupuję, bo uważam, że dobrego biura się nie zmienia. Tak czy siak jestem
        sercem za alfą.
        • voyager747 Re: Ranking biur podróży 18.02.10, 20:56
          taaaak :)
    • Gość: Kaja Re: Ranking biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 10:04
      a ja polecam takie biuro w którym jest wszystko .Np.Nasze-wczasy albo
      Telewczasy. oni tam maja wszystkich potentatów na rynku polskim , można porównac
      ceny tych samych hoteli i w jednym miejscu zobaczyc wszystkie oferty.
      • monia515 Re: Ranking biur podróży 03.08.10, 10:17
        www.oceniacz.pl/opinie/biura-podrozy
    • Gość: Wierka Re: Ranking biur podróży IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 23:00
      Nie mam zbyt dużego doświadczenia w wyjazdach z biurami podróży, ale ze swojej strony mogę polecić biuro Bee Free. Byłam z nimi 2x na wczasach, raz w Tunezji a w tym roku w Egipcie i zarówno za pierwszym jak i za drugim razem byłam bardzo zadowolona. Plusem tego biura jest bezsprzecznie to, że jest ono tanie, a w porówaniu do ceny ma bardzo wysoką jakość usług - komfortowe hotele, szybki transfer z i na lotnisko, rezydentki w porządku, opieka ze strony biura, komfortowe, klimatyzowane autokary itd.
    • Gość: czikas Re: Ranking biur podróży IP: *.182.242.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 21:04
      tak, ranking mówi dość sporo. ale nie ma tam wszystkich biur, ale to normalne.
      ja miałam okazję ostatnio jeździć z margotravel i byłam zadowolona. ale w rankingu są chyba same duże, a te bardziej lokalne już nie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka