Gość: Vilov IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.09, 12:32 Witam, wybieram sie z Itaka we wrzesniu do Chin, czy ktos juz był lub tez jedzie. Bardzo prosze o rady i informacje... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opolczyk Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.152.152.65.dsl.dynamic.eranet.pl 20.07.09, 20:44 bylem w 2008 roku na wejsciu smoka, pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilov Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.09, 10:49 Super! Wiem ze chyba najwiekszym minuesm jest posiadowka w Moskwie, moze jakos przezyje. Na co zwrócic uwage, tzn ile kasy na wstepy tyle co pisza czy wiecej i co z dodatkowych warto obejrzec aby sie nie naciac np to Show Akrobatyczne czy ta Opera podobno KOSZMAR :) Jakie były hotele i przejazdy kuszetkami. Pytam bo lece z dwiema osobami i to o ich leki i obawy sie martwie to ich pierwsza taka daleka podroz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.171.91.12.static.crowley.pl 21.07.09, 12:52 Byłam z nimi, wszystlko było super, przejazd kuszetką extra, firaneczki, poduszczki, kapcie, gorąca woda w termosie. Jak zwykle na takich wycieczkach trzeba tylko nie dać się wydymać pilotowi, na dodatkowe napiwki itp. (płać tylko to co jest w katalogu). Opera koszmar, ale jak sie juz tam jest, to czemu nie obejrzec, żeby wiedzieć i nie załować, że coś nas omineło. Chińczycy bardzo poprawni z uśmiechem, ale to służbowy usmiech. Raz jadłam cały posiłek (wszystkie były dodatkowo płatne), a tak to McDonald's. Jak mieliśmy pobyt trzydniowy, to wycieczki kupowałam w miescie trzy razy tańsze niz u pilota. Polecam wycieczkę rowerową z pilotem chińskim-poprowadzi ścieżynkami wśód pól ryżowych. Z pilotem większość po asfalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.171.91.12.static.crowley.pl 21.07.09, 12:55 Jeszcze dodam, że zafundowałam sobie wycieczkę balonem, o wschodzie słońca (niezapomniane wrażenia). A w Moskwie jest dużo sklepów na lotnisku, to czas szybko minał. I koniecznie trzeba iść raniutko, jak oni ćwiczą w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilov Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.09, 13:06 Ada, dzieki za info :) A na jakiej byłas imprezie z nimi? Skoro najwiekszym minsem jest to lotnisko da sie jakos przezyc :) Ojejejku tez bym chciala na jakies wycieczki i dodatkowe imprezy pojsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.07.09, 00:05 Już zapomniałam jak ta impreza się nazywała (oni chyba mają dwie wersje Chin), ale trwała 12 dni i kończyła się Hongkongu. Rezygnowałam z posiłków głównie dlatego, że to trwało bardzo długo i dzięki temu miałam np 2 godziny na polatanie luzem. Jest bezpiecznie, nawet w nocy, ale na złodziei trzeba wszędzie uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.07.09, 00:09 i jeszcze jedno, lepszych hoteli na nigdzie nie spotkałam. Wszędzie były czajniki, kubki i herbata. Kapcie, notes do zapisków + ołówek. Dużo ręczników, mydło, szampon, czepki, lodówka. I wszystko o czym tylko pomyślisz to tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilov Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.07.09, 08:02 W takim razie ja jade na ta druga, ktora konczy sie w Szanghaju :) Mysle ze i tak bedzie fajnie, moze nawet robaczkow sprobuje choc to ostatecznosc... Trzeba sie bedzie tylko spakowac jakos, jeden plus ze we wrzesniu podobno nadal jest cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: CHINY - Itaka - RADY!! 22.07.09, 11:23 Ja co prawda nie byłam z Itaką, ale chciałam tylko napisać, ze jak dla mnie pokaz akrobatów w Szanghaju był super!!! My to akurat mieliśmy w programie (a nie jako fakultet), więc cała grupa była i wszyscy, bez wyjątku byli zachyceni. Moim zdaniem warto to zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilov Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.09, 07:59 Moze sie skusze choc wolalabym zobaczyc cos innego. Co warto kupowac a czego nie i gdzie?? Czy za robienie zdjec sa oplaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.171.91.12.static.crowley.pl 23.07.09, 08:59 raczej się nie płaci, już nie pamiętam, ale na pewno nie płaci się ludziom, jak np w Indiach i Nepalu Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.28 Re: CHINY - Itaka - RADY!! 29.07.09, 10:58 wypatrzyłem właśnie fajnego lasta i wycieczkę o nazwie "wejście smoka" na stronie tego biura za lekko ponad 6tysięcy, leci ktoś może? bo mi się marzy przejazd do szanghaju i ujrzenie takich nowoczesnych chin z drapaczami chmur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: 82.177.46.* 29.07.09, 12:50 W ub roku tez bylem we wrzesniu z Itaka ale na Chinach saluskich i w ok Pekinu bylo cieplo ale w samym Pekinie smog a na samym poludniu to upaly , no ale Wejscie smoka tam nie leci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilov Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.09, 13:34 Ja we wrzesniu lece na wejscie smoka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilov Re: CHINY - Itaka - RADY!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.09, 11:15 Czy ktos moze wrocil z CHIN z Itaka? Wylatuje w niedziele i moze ktos moze opisze swoje wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś