Dodaj do ulubionych

Cudowny zapach wody Glitz&Glam

16.11.05, 16:01
Mam próbke tego zapachu i oczywiście musiałam wypróbować na sobie! Śliczny
zapach, wdodatku z malutkimi drobinkami i bardzo przystepna cena! Jest to
nowość katalogu 15- jeszcze tylko 3 tygodnie! Już sie nie moge doczekać! W
serii jest też zel nabłyszczający- super!

Bardzo fajny ten katalog 15 ale póki co cieszmy sie 14!

Pozdrawiam!!!

W katalogu 15 wszystkie łakocie do ciała są nadal w promocji!
Obserwuj wątek
    • martta_k Re: Cudowny zapach wody Glitz&Glam 16.11.05, 17:47
      pucholek napisała:
      bardzo przystepna cena!

a mozesz ja podac?smile
      thx
      • pucholek Re: Cudowny zapach wody Glitz&Glam 16.11.05, 18:04
        Nabłyszczająca woda Glitz&Glam.
        CK 34,90 cena standardowa 55,00
        za 30 ml

Nabłyszczający żel do ciała CK 19,90 standardowa 32,00
        za 250 ml
      • pucholek Chciałam zauwazyć że moje katalogi 15 na str 15 16.11.05, 18:06
        nie pachną, nawet kartka nie jest zmatowiona jak zawsze przy pachnących
        stronach, całe szczęście że zamówiłam próbki smile

• albicilla Re: Chciałam zauwazyć że moje katalogi 15 na str 16.11.05, 18:27
          Pachną , potrzyj opakowanie .
          • pucholek Nie pachną!!! 16.11.05, 18:33
            Nie wiem czemu, pocierałam i nic i to nie jeden ale wszystkie!!! Nie ma
            zmatowienia tak jak zawsze na buteleczce na stronie pachnącej!

Masz 15 katalogi??
            • magda-fl Re: Nie pachną!!! 16.11.05, 19:03
              U mnie też nie pachną sad
              • albicilla Re: Nie pachną!!! 16.11.05, 19:09
                Mam 15 katalogi
            • oooo Re: Nie pachną!!! 16.11.05, 22:19
              u mnie tez nieuncertain
              • oooo Re: Nie pachną!!! 16.11.05, 22:20
                nie dość, że pachnące strony pojawiają się tak żadko w katalogu, to do tego nie
                pachną wink
            • agniesiak_k Re: Nie pachną!!! 22.11.05, 09:07
              Moje katalogi tzn.ta strona tez nie pachnie..tylko na tych kartonikach trochę
              czuć..zawsze strona była az zmatowiona prawda?pocierałam chyba 1/3katalogów
              jakie zamówiłam i nic..mam jedną próbkę i te pachnące karteczki
    • kajasia222 Re: Cudowny zapach wody Glitz&Glam 16.11.05, 20:35
      Ja tez mam kilka 15 i w żadnym nie pachnie strona pachnąca ;/
      • albicilla Re: Cudowny zapach wody Glitz&Glam 16.11.05, 20:51
        Ja nie mówię o katalogach , tylko takich papierkowych próbkach - pachną słabo ,
        ale pachną.
        • pucholek Chodzi o katalogi!!! 16.11.05, 21:57
          Dlaczego nie pachną?? Nie o te próbki!

Nie uważacie że firma teraz powinna przesłać każdej konsultantce po 1 próbce
          (szklanej) tej wody, ja już napisałam meila na poczta@oriflame.com.pl z
          zapytaniem czemu nie pachną!
          • magda-fl Re: Chodzi o katalogi!!! 17.11.05, 11:15
            pucholek napisała:

> Dlaczego nie pachną?? Nie o te próbki!
            >
            > Nie uważacie że firma teraz powinna przesłać każdej konsultantce po 1 próbce
            > (szklanej) tej wody, ja już napisałam meila na poczta@oriflame.com.pl z
            > zapytaniem czemu nie pachną!
            O! Niezła myśl. Też do nich napiszę.
          • oooo Re: Chodzi o katalogi!!! 18.11.05, 22:11
            też napisałam i odpowiedzieli, że do katalogów będzie dołączana zaachowa
            strona? Tylko nie wiem kiedy będzie, skoro mam kilka katalogów i jakoś żadnej
            dodatkowej strony nie dostałamuncertain
            • agniesiak_k Re: Chodzi o katalogi!!! 22.11.05, 09:13
              oooo napisała:

> też napisałam i odpowiedzieli, że do katalogów będzie dołączana zaachowa
              > strona? Tylko nie wiem kiedy będzie, skoro mam kilka katalogów i jakoś żadnej
              > dodatkowej strony nie dostałamuncertain

może chodzi o te małe karteczki do pocierania?też ich nie dostałaś?one i tak
              słabo pachną..
              • oooo Re: Chodzi o katalogi!!! 22.11.05, 09:50
                nie, nie dostałamuncertain
    • asiek_asiekowaty Strona nie pachnie 18.11.05, 15:54
      ...a w filii nie maja jeszcze tej wody, wiec niestety nie moge sprawzic zapachu.
      • magda-fl Re: Strona nie pachnie 18.11.05, 15:57
        asiek_asiekowaty napisała:

> ...a w filii nie maja jeszcze tej wody, wiec niestety nie moge sprawzic zapachu
        > .
        A pytałaś może kiedy będą mieć?
        • albicilla Re: Strona nie pachnie 18.11.05, 19:49
          Przecież są próbki.
          • magda-fl Re: Strona nie pachnie 18.11.05, 20:02
            albicilla napisała:

> Przecież są próbki.
            Ale próbki kosztują, a jak się zamawia tylko dla siebie i liczy z każym groszem,
            to nawet czasem tych 2zł szkoda. A po pachnącej stronie można przynajmniej
            stwierdzić, jaki mniej więcej to zapach, z jakiej kategorii...
            • albicilla Re: Strona nie pachnie 19.11.05, 10:03
              Za próbki płacą wszyscy i zakładam ,że każdy chce mieć jak najniższe koszty
              własne.
              Natomiast już pisałam ,że odczucie zapachu jest odbiorem najbardziej
              subiektywnym z subiektywnych więc istnieje tez subiektywność opisu.

Piszcie pisma z wnioskami o zapachowe strony w katalogach , może poskutkują.

Magdo , powiedz ,co stoi na przeszkodzie abyś ten sam katalog, który Ty
              oglądasz, pokazała kilku koleżankom , albo kilku osobom i zebrała jakieś tam
              zamówienia , które pozowlą Tobie zarobić choćby na kosmetyki dla siebie??
              • asiek_asiekowaty Re: Strona nie pachnie 19.11.05, 10:39
                Ja mysle, ze Magda pokazuje, bo to zadne ryzyko, a moze akurat ktos sie
                zainteresuje. Ja tez pokazuj kolezankom, jedna zamowila wode Eclat (i juz te
                pare zl do przodu). Ale z tymi probkami jest tak, jak Magda mowi. Jakby
                dziewczyny chcialy powachac kazda wode w promocji, to wiesz, ile bym na probki
                wydala? Jesli ktoras bedzie faktycznie czyms zainteresowana, to nie ma
                problemu. Ale ja chcialabym powachac ta wode dla siebie, a to moge w filii.
                Wlasciwie zawsze moge skoczyc do filii przed zajeciami, popsikac sie 2
                zapachami i dac powachac dziewczynom. Widzisz, niektorzy mysla, ze probki sa za
                darmo. Ja zamowilam probke Glaciera, zeby powachal chlopak (podoba mu sie i
                kupi), tata, ale chciala tez kolezanka. Ale kolezance nie dam calj probki, zeby
                sobie zuzyla, tylko zeby mogla powachac zapach, woda ma byc prezentem
                gwiazdkowym, wiec racej nie da jej wachac osobie, dla ktorej to ma byc.
              • jolunia01 Re: Strona nie pachnie 19.11.05, 23:08
                albicilla napisała:

> Za próbki płacą wszyscy i zakładam ,że każdy chce mieć jak najniższe koszty
                > własne.

Fakt, płacą wszyscy, ale niestety bardzo drogo to wychodzi. Pomijam nawet
                zapachy, bo ostatecznie można "popaciać" klientkę i niech wącha, ale takie
                kremy czy podkłady to przecież muszę dać klientce - nieraz kilka, żeby sobie
                dobrała, a wtedy moja marża z trudem, o ile w ogóle, pokrywa koszt próbek. A
                pomadki? Nie ma próbek - jak wszyscy wiedzą - do Vision czy Miejskiego stylu,
                więc czasem kupię coś "na rybkę", o ile kolor WYDAJE mi się ciekawy, i używam
                jako próbki, ale to też źle wpływa na moje dochody.

> Natomiast już pisałam ,że odczucie zapachu jest odbiorem najbardziej
                > subiektywnym z subiektywnych więc istnieje tez subiektywność opisu.

Niemniej warto przynajmniej wiedzieć, jakiego rodzaju jest to zapach.
                >
                > Piszcie pisma z wnioskami o zapachowe strony w katalogach , może poskutkują.

Będziemy pisać, będziemy.
                • asiek_asiekowaty Re: Strona nie pachnie 20.11.05, 00:18
                  Jesli ktos ma pod reka filie, to zawsze moze tam zabrac klientke, zbey sobie
                  rpzetestowala, co chce albo wziac testery pomadek czy lakierow i zrobic sobie
                  taki probnik na kartce, zawsze to cos.
              • magda-fl Re: Strona nie pachnie 22.11.05, 20:08
                albicilla napisała:

> Magdo , powiedz ,co stoi na przeszkodzie abyś ten sam katalog, który Ty
                > oglądasz, pokazała kilku koleżankom , albo kilku osobom i zebrała jakieś tam
                > zamówienia , które pozowlą Tobie zarobić choćby na kosmetyki dla siebie??

Nic nie stoi na przeszkodzie... Ba! Pokazuję katalogi, ale mało kto zamawia.
                Jedni wolą Avon, inni mają już "swoją" konsultantkę (w rodzinie na przykład),
                jeszcze inni nic ciekawego dla siebie nie widzą. Także czasem zamawiam tylko dla
                siebie, czasem ze 3 kosmetyki dla kogoś, ale i tak kokosów z tego nie mam, bo
                wszystkim obniżam te 10%, a na rodzinie i najbliższych nie zarabiam wcale i
                sprzedaję im po kosztach. Więc koniec końców nie zarabiam prawie wcale. Ale
                przynajmniej dla siebie mam te parę groszy taniej.
    • miodla Re: Cudowny zapach wody Glitz&Glam 19.11.05, 11:09
      Przecież próbki możecie zamówić przez swoje sponsorki czy kogokolwiek w klasie
      biznes za 0,5 zł. Ja tak zawsze robię.
      • pucholek Re: Cudowny zapach wody Glitz&Glam 19.11.05, 12:33
        Ja pierwszy raz zamówiłam próbki u swojej sponsorki za 50 gr teraz juz bez
        problemu sama osiagam klase biznes i zamawiam wszystkie nowosci po 50 gr.
        A dodatkowo jak sie jest w klasie biznes przeciez 3 próbki dostaje sie gratis!

• asiek_asiekowaty Odnosnie probek 19.11.05, 12:52
      Skoro miala byc zapachowa strona, to wiele osob nie widzialo sensu, zeby
      jeszcvze probki zamawiac, ja z reszta moge powachac w filii (i jeszcze zelu
      nablyszczajacego ejstem bardzo ciekawa). A ogolnie co do probek - wielka
      szkoda, ze nie mozna ich kupic bezposrednio w filiach czy biurach. Dajmy na to,
      ze w tym katalogu zlozylam juz zamowienie. Po kilku dniach ktos mnie prosi o
      probke zapachu, ktory w tym katalogu jest w promocji. I jak ja tej osobie dam
      probke, skoro musialabym dopiero zlozyc zamowienie, zbey ja kupic? A jesli w
      tym katalogu nie skladam wiecej zamowien, to probki nie dostanie. Zawsze moge
      zamowic probke z zamowieniem z nastepnwgo katalogu, ale to juz nie bedzie
      sensu, bo ta woda juz nie bedzie w promocji... Jak na razie mysle, ze bede
      stopniowo nabywac probki co fajniejszych zapachow. Swoja droga, czy Wy
      rozdajecie probki klientom, czy macie ejdna probke, ktora wykorzystujacie
      kilkakrotnie, po prostu dajecie powachac klientce lub pomaziac sobie zapachem
      reke, ale probki jej nie dajecie i w ten sposob wiele klientow moze poznac
      zapach.
      • 1szylider Re: Odnosnie probek 20.11.05, 02:38

Witam!

W filiach nie maja probek?

Mozesz zamowic probki oddzielnie( za akcesoria nie placisz oplaty detalicznej)
        i na drugi dzien bedziesz je miala na miejscu do odbioru.

Teraz o metodyce uzywania probników.

Niektore firmy stosuja strony zapachowe w katalogach, co nie wydaje mi sie
        najszczęśliwszym pomyslem, bo wtedy zapach jest znieksztalcony zapachem farby.

Dlatego lepsze sa paski zapachowe, ktore oriflame wprowadził wlasnie dla tej
        wody. Czy mozna je nabyć samodzielnie nie wiem, bo dostalem jako dodatek do
        probek, ktore zamawialem.

Teraz tak najlpiej zrobic najpierw wywiad z klientka jakie zapachy ona
        preferuje.

I samodzielnie jej nalożyć na nadgarstek co najwyżej 3 zapachy z grupy
        preferowanych, bo ona musi poczuc na skorze.

Mamy tez specjalne paski zapachowe, ktore zanurzasz w probce i zostawiasz
        klientce.

I ostateczna metoda, to dąc jej próbke, ale pokaz jej jak nalezy się nia
        poslugiwać, aby nie wachala otwartej probki, bo jak wiemy nie jest to walsciwa
        metoda.

Ostatecznie probka kosztuje Cie jedynie 50gr gdy woda kilkadziesiat, a zysk
        masz rzedu 20 -30zł na sztuce, to chyba warto zaiwestowac w probki...

Z zapachami jest jeszcze jedna metoda. Oriflame ma naogół cale serie jak Eclat,
        Midsummer itp. Zachecasz klientke do zakupu tanszgo niz woda czy perfumy
        elementu serii, np balsamu, deozodrantu balsamu po goleniu...

A gdy sie przyzwyczai, to apetyt rosnie w miare jedzenia i kupi Ci droższe
        elementy kolekcji...

Klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
        Pozdrawiam i zapraszam! gg172 85 85
        • asiek_asiekowaty Re: Odnosnie probek 20.11.05, 13:53
          Mozna zamawiac probki samodzielnie? Musze to sprawdzic, to by bylo swietnie.
          Sprawdze wieczorem on-line, zobaczymy, czy do probek dopisza mi oplate
          detaliczna. Np. Eclat calkiem inaczej pachnie, jak sie go wacha w butelezce, a
          calkiem inaczej na skorze po jakims czasie. Troche sie przestraszylam, jak
          powachalam Eclat z serii swiatecznej, ktore zamowilam, bo czuc bylo jakas
          nutke, ktora mnie draznila (jakas drzewno-pudrowa, cos jakby drzewo sandalowe),
          dalam na reke - dalej czulam, ale po kilkunastu minutach ta nuta calkiem
          zniknela i zostal tylko cieply, zmyslowy zapach, ktory bardzo mi sie podoba
          (mojemu chlopakowi o dziwo rozniez, choc on woli swieze zapachy). Takze jesli
          ktos chce porzadnie dobrac zapach, to probka jest konieczna. Strony zapachowe
          jednak pomagaja, bo mozna ocenic, czy to jest grupa zapachowa, ktora nam
          odpowiada (czy swieze, czy slodkie, czy delikatne, czy ciezkie itd...). Ja dam
          szanse Giordani i Volare nastepnym razem w filii i wyprobuje na skorze, bo jak
          wachalam w buteleczce, to od razu je odrzucilam. No i musze wybadac, ktory
          zapach z serii zawierajacych talki do ciala najbardziej mi odpowiada, bo talk
          na wiosne czy lato musze sobie sprawic, a rpzy okazji oczywiscie perfumki... smile
          • 1szylider Re: Odnosnie probek 20.11.05, 16:40
            asiek_asiekowaty napisała:

> Mozna zamawiac probki samodzielnie? Musze to sprawdzic, to by bylo swietnie.
            > Sprawdze wieczorem on-line, zobaczymy, czy do probek dopisza mi oplate
            > detaliczna.
            +++Oczywiscie tak jest! Jasne,że sprawdź sama, bo to akurat latwe jest do
            potwierdzenia i tu ma sens praktkowanie na włąsnej skorze.., ups konciesmile))
            NB Klasa Biznes ma probki za 25% ceny. POgadaj ze sponsorem, moze dogadacie
            sie...

Np. Eclat calkiem inaczej pachnie, jak sie go wacha w butelezce, a
            > calkiem inaczej na skorze po jakims czasie.
            ++To jest norma! I ze wszystkimi perfumami będzie podobnie. I na kazdej skorze
            nieco inaczje. Dalej mi sie wydaje,ze rowniez nieco inaczej w kazdym produkcie,
            ale to moze zalezy od intensywnosci zpachu i interakcji z zpachem i chemia
            wlasna...

Troche sie przestraszylam, jak
            > powachalam Eclat z serii swiatecznej, ktore zamowilam, bo czuc bylo jakas
            > nutke, ktora mnie draznila (jakas drzewno-pudrowa, cos jakby drzewo
            sandalowe),
            >
            > dalam na reke - dalej czulam, ale po kilkunastu minutach ta nuta calkiem
            > zniknela i zostal tylko cieply, zmyslowy zapach, ktory bardzo mi sie podoba
            > (mojemu chlopakowi o dziwo rozniez, choc on woli swieze zapachy).

+++ To dla niego uzywaj np Midsummer albo Serene...

Takze jesli
            > ktos chce porzadnie dobrac zapach, to probka jest konieczna. Strony zapachowe
            > jednak pomagaja, bo mozna ocenic, czy to jest grupa zapachowa, ktora nam
            > odpowiada (czy swieze, czy slodkie, czy delikatne, czy ciezkie itd...).

+++Bardziej profesjonalne sa paski zapachowe, gdy z jakis powodów nie chcemy
            używać testera na skórze. Np damski zapch na mężczyźnie mogłby się bardzo
            dziwnie kojarzyć, nawet z jakąś "tolerancja", wiec faceci wolą tego unikać...

Ja dam
            > szanse Giordani i Volare nastepnym razem w filii i wyprobuje na skorze, bo
            jak
            > wachalam w buteleczce, to od razu je odrzucilam.

+++NO wacale sie nie dziwie, bo z butelki nie ąch sie nawet chemikaliówsmile))

No i musze wybadac, ktory
            > zapach z serii zawierajacych talki do ciala najbardziej mi odpowiada, bo talk
            > na wiosne czy lato musze sobie sprawic, a rpzy okazji oczywiscie
            perfumki... smile

+++Jak już pisalem wyzej moze sie zdarzyć zupełnie inny zapach będzie Cię
            zachwycał w prefumach, zelu kapielowym, balsamie, a inny w talku...
    • asiek_asiekowaty Sprawdzilam - zamawianie probek bez oplaty detalic 20.11.05, 23:11
      A to swietnie. smile W kazdym momencie moge zamowic probke, ktora jest mi
      potrzebna i podskoczyc 3 przystanki z uczelni. smile Nie musze czekac z tym, az
      bede cos zamawiac i kiedy mogloby byc za pozno. Super. smilesmilesmile
      • agniesiak_k Re: Sprawdzilam - zamawianie probek bez oplaty de 22.11.05, 09:23
        możesz jeszcze powiedzieć jak za to płacisz?bo na miejscu nie można prawda?
        gdybym np zamówiła pare próbek jakieś ulotki itp.za powiedzmy 8 zł to normalnie
        fakturka i przelewem na konto?czy równmież mam 2 tyg.?czy moge połączyć tą
        wpłątę z wpłątą za fakturkę z poprzedniego zamówienia?wybaczcie jestem zielona..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka