asiek_asiekowaty 10.12.05, 15:32 Czy ktos je ma? Jak sie sprawuja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janwed Re: Trzy pilniki 10.12.05, 22:46 Jeżeli chodzi Ci o polerki do płytek paznokci, to polecam. Po użyciu kolejno wszystkich trzech polerek paznokcie są gładkie i lśniące. Wyglądają jak pociągnięte lakierem bezbarwnym. A lakier do paznokci rozprowadza się idealnie. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: Trzy pilniki 10.12.05, 23:14 Mialam taki pinik kiedys, byl podzielony na 4 czesci, po 2 z kazdej strony: normalny pilnik scierajacy i 3 polerki. W tych jestem ciekawa jak rozumiec odzywianie numeru drugiego. Dziwne troche. Odpowiedz Link
janwed Re: Trzy pilniki 11.12.05, 09:01 Ja to rozumiem raczej jako poprawa kondycji paznokci, które są w złym stanie. Odpowiedz Link
chicarica Re: Trzy pilniki 11.12.05, 12:41 Poprawa chwilowa, dodajmy. Owszem, przez chwilę paznokieć wygląda lepiej, ale regularne stosowanie polerki ma wręcz odwrotny skutek - paznokieć robi się cieńszy i łatwiej się łamie. Sama używam, co prawda nie tego pilnika tylko innego, ale bądźmy szczerzy: "działanie odżywcze" to ściema. Na słabe paznokcie pomoże dobra dieta z dużą ilością wapnia, plus moczenie paznokci w ciepłej oliwie, a nie pilnik który je jeszcze osłabia. Odpowiedz Link
albicilla Re: Trzy pilniki 11.12.05, 13:14 Chciałam napisać tekst , ale Chicarica mnie ubiegła. Ostrzegę więc jeszcze raz - nie przesadzajcie z ilością polerowania - fakt paznokcie wówczas są równe i pięknie błyszczą , ale moja klientka wypolerowała sobie płytkę pzanokciową u 3 paznokci prawie do cieniutkiego miękkiego płatka. Cud ,że nie starła sobie ich zupełnie. Po tej informacji zastanawiałam się czego to ludzie nie potrafią. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: Trzy pilniki 11.12.05, 14:34 Kazdy pilnik (albo kazda czesc w czterodzielnych pilnikach tego typu) ma inne zadanie, pierwsza czesc chyba ma scierac i przez to wyrownywac plytke, a ta postatnia polerowac i nab;lyszczac. I wydaje mi sie, ze uzywanie samej polerki nic zlego nie robi, ja najczesciej jej uzywalam. Odpowiedz Link
fuegoo Re: Trzy pilniki 11.12.05, 19:00 ja slyszalam ze polerke nr 1, czyli tą do scierania powinno sie uzywac bardzo rzadko,najlepiej raz na miesiac (nie czesciej), nr 2 i 3 mozna o wiele czesciej Odpowiedz Link