Dodaj do ulubionych

Trzy pilniki

10.12.05, 15:32
Czy ktos je ma? Jak sie sprawuja?
Obserwuj wątek
    • janwed Re: Trzy pilniki 10.12.05, 22:46
      Jeżeli chodzi Ci o polerki do płytek paznokci, to polecam. Po użyciu kolejno wszystkich trzech polerek paznokcie są gładkie i lśniące. Wyglądają jak pociągnięte lakierem bezbarwnym. A lakier do paznokci rozprowadza się idealnie.

• asiek_asiekowaty Re: Trzy pilniki 10.12.05, 23:14
        Mialam taki pinik kiedys, byl podzielony na 4 czesci, po 2 z kazdej strony:
        normalny pilnik scierajacy i 3 polerki. W tych jestem ciekawa jak rozumiec
        odzywianie numeru drugiego. tongue_out Dziwne troche.
        • janwed Re: Trzy pilniki 11.12.05, 09:01
          Ja to rozumiem raczej jako poprawa kondycji paznokci, które są w złym stanie.

• chicarica Re: Trzy pilniki 11.12.05, 12:41
            Poprawa chwilowa, dodajmy. Owszem, przez chwilę paznokieć wygląda lepiej, ale
            regularne stosowanie polerki ma wręcz odwrotny skutek - paznokieć robi się
            cieńszy i łatwiej się łamie.
            Sama używam, co prawda nie tego pilnika tylko innego, ale bądźmy szczerzy:
            "działanie odżywcze" to ściema. Na słabe paznokcie pomoże dobra dieta z dużą
            ilością wapnia, plus moczenie paznokci w ciepłej oliwie, a nie pilnik który je
            jeszcze osłabia.
            • albicilla Re: Trzy pilniki 11.12.05, 13:14
              Chciałam napisać tekst , ale Chicarica mnie ubiegła.
              Ostrzegę więc jeszcze raz - nie przesadzajcie z ilością polerowania - fakt
              paznokcie wówczas są równe i pięknie błyszczą , ale moja klientka wypolerowała
              sobie płytkę pzanokciową u 3 paznokci prawie do cieniutkiego miękkiego płatka.
              Cud ,że nie starła sobie ich zupełnie.
              Po tej informacji zastanawiałam się czego to ludzie nie potrafią.
              • asiek_asiekowaty Re: Trzy pilniki 11.12.05, 14:34
                Kazdy pilnik (albo kazda czesc w czterodzielnych pilnikach tego typu) ma inne
                zadanie, pierwsza czesc chyba ma scierac i przez to wyrownywac plytke, a ta
                postatnia polerowac i nab;lyszczac. I wydaje mi sie, ze uzywanie samej polerki
                nic zlego nie robi, ja najczesciej jej uzywalam.
                • fuegoo Re: Trzy pilniki 11.12.05, 19:00
                  ja slyszalam ze polerke nr 1, czyli tą do scierania powinno sie uzywac bardzo
                  rzadko,najlepiej raz na miesiac (nie czesciej), nr 2 i 3 mozna o wiele
                  czesciejsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka