Gość: Martuszka IP: 62.233.204.* 16.01.04, 17:09 byłam właśnie na usg i mam wyniki jajnik prawy -pecherzyk 12 mm a lewy 11 mm a endometrium 4 mm .Czy to sa dobre wyniki .?jestem w 10 dc i brałam od 5 - 9dc. Clo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malaga Re: Co oznacza endometrium IP: 217.153.60.* 16.01.04, 17:19 endometrium - to jest błona śluzowa macicy Ja 10 d.c miałam bardzo podobne wyniki tez po CLO od 5-9 d.c.- przynajmniej jezeli chodzi o wielkosc pecherzykow najwieszy wtedy 12 mm - ponoc był to wynik w miarę dobry, nie pamietam ile mialam wtedy endometrium ale 14-tego dnia endometrium było chyba 9 mm (mam nadzieje ze nie pokreciłam), dzis kolejne USG - sprawdzajace czy pekł pecherzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: Co oznacza endometrium IP: 62.233.204.* 18.01.04, 19:45 Co ile dni trzeba robic monitoring i tak naprawde po co on jest ? Rozumiem ,ze po to sie robi aby wiedziec kiedy owulacja i kiedy powinno sie "przytulac",tak? Czy moze monitoring jest po to aby CLO kontrolowac wrazie czego skutki CLO (te uboczne).? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: Co oznacza endometrium IP: 217.153.60.* 19.01.04, 10:24 wlasciwie to lekarz powinien mowic co ile trzeba zjawiac sie na USG a pierwsze mozna zrobic okolo 9-10 d.c. - potem gdzies co 2 dni az do pekniecia pecherzyka - tak na prawde to zalezy jaki kto ma dlugi cykl a monitoring trzeba robic zarowno po to aby wiedziec kiedy mozna spodziewac sie owulacji, oraz aby obserwowac czy po CLO nie ja skutkow ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
avia29 Re: Co oznacza endometrium 18.01.04, 21:45 Trochę za cienkie chyba to Twoje endometrium...Lekarz nic nie mówił??? Niestety Clo upośledza wzrost endometrium,za to polepsza parametry i ilość pęcherzyków. Odpowiedz Link Zgłoś