Gość: beata IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.04, 21:13 Ile kosztuje badanie nasienia(plemniczków)i jaki lekarz musi wystawić skierowanie?No i jak wogóle to wygląda? od czego zacząc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marjar Re: BADANIE NASIENIA - ILE KOSZTUJE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:20 cześć,z mężem robiliśmy badanie nasienia prywatnie-60 zł,kompleksowo,zalecenie miałam od swojego ginekologa, mąż był sam w osobnym pokoju (tak chciał )) ) ale było bardzo szybko i sympatycznie. Na wyniki czekaliśmy 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alaska Re: BADANIE NASIENIA - ILE KOSZTUJE? IP: *.nsm.pl 03.02.04, 14:46 Mąż robił badanie bez skierowania i płacił 22 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: BADANIE NASIENIA - ILE KOSZTUJE? IP: 217.153.60.* 03.02.04, 16:17 W W-wie w Novum 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: BADANIE NASIENIA - ILE KOSZTUJE? IP: *.wszia.opole.pl / *.wszia.opole.pl 09.02.04, 08:32 Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi, koszt 50zl, ale trzeba sie umowic na konkretny dzien.Sympateyczny personel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grucha5 Re: BADANIE NASIENIA - ILE KOSZTUJE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 19:19 Myślę że to nic nadzwyczajnego dla osoby "normalnie" podchodzacej do spraw sexu .Osobiście robiłem takie badanie w Krakowie bodajże na Placu Szczepańskim (nazwy firmy nie pamiętam) . Zapisałem się trochę wcześniej gdyż badanie nasienia jest tam połączone z wizytą u lekarza - bada on facetów pobierznie i robi wywiad .Kosztuje ok 50 zł . W rejestracji pani poinformowała mnie żebym wstrzymał się od wytrysku trzy dni przed badaniem aby spremy była odpowiednia ilość . Mnie doktor pytał czy przechodziłem choroby wieku dzieciencego , czy palę , jak czesto współżyjemy z żoną , później ogladał jądra chyba pod katem żylaków powrózka nasiennego bo dość długo mnie tam macał .Następnie wręczył ni pojemniczek i kluczyk do jakiegoś kantorka gdzie miałem sobie zrobić dobrze i oddać mu zawartość słoiczka . Nim wszedłem do gabinetu myślałem że to nic przyjemnego ale miłe i luźne podejście lekarza który był gościem ok 40 lat spowodowalo że jakoś przykro tego nie wspominam . Z napełnieniem pojemniczka tez nie było tak źle zrobiłem to nawet dwa razy bo bałe się że po jedny, wytrysku może być za mało do badania (o czym mówiła pielęgniarka ) . Tym bardziej że ze wstrzemięźliością przed badaniem nie wytrzymałem i dzień wcześniej miałem stosunek z "koleżanką" (której przecież nie mogłem powiedzieć że robię to badanie dla żony ) Odpowiedz Link Zgłoś
agakra Re: BADANIE NASIENIA - ILE KOSZTUJE? 09.02.04, 19:28 nie lubie facetów, którzy zdradzają żony. to po co brałeś ślub? żeby ci skarpetki i gacie prała? ohyda. Mógłbyś sobie odpuścić takie przechwalanie Odpowiedz Link Zgłoś