Dodaj do ulubionych

Coaching dla płodności

18.02.10, 11:53
Powiesiłam na forum informację o warsztatach wspierających płodność i chcę się z Wami podzielić informacjami o warsztatach.

Właśnie skończyłyśmy poprzednią, czwartą już, edycję. Dziewczyny, które brały udział w naszych warsztatach dokonały na naszych oczach prawdziwych cudów!!!:
- dowiedziały się dokładnie co to dla nich znaczy, że "chcą dziecko",
- utworzyły sobie "plany awaryjne" na okoliczność ewentualnej nieudanej próby IVF,
- zmierzyły się z największymi lękami związanymi z sytuacją, w jakiej są np. że zajdą w ciążę, ale poronią lub zajdą w ciążę po czterdziestce i dziecko urodzi się chore i zajęły się tymi obawami,
- powynajdowały ograniczające przekonania i inne przeszkody wewnętrzne, które je blokowały,
- odnalazły w sobie przekonania, które będą pomagać im zajść w ciążę,
- pracowały z emocjami,
- nauczyły się mówić o swojej płodności i problemach z nią związanych,
- uczyły się jak to zrobić, żeby reagować ze spokojem na "kolejną kobietę z brzuchem" i znalazły najlepszą dla siebie odpowiedź na pytania "a kiedy wy w końcu będziecie mieć dziecko"
- przyglądały się wewnętrznemu obrazowi swojej płodności i uczyły się tę płodność "oswajać" i sprawiać, żeby dojrzewała (z wykorzystaniem filozofii chińskiej),
- nauczyły się relaksacyjnych ćwiczeń oddechowych,
- zajmowały się innymi niż dziecko obszarami swojego życia, po to aby przypomnieć sobie co lubią, co jest dla nich ważne, czego w życiu chcą oprócz dziecka,
- stworzyły konkretne plany działania na najbliższy okres w zakresie starań o dziecko i innych obszarów życia, itd.

Warsztaty to siedem tygodni, spotykamy się raz w tygodniu na 3 godziny. Te spotkania układają się w proces coachingowy prowadzący od analizy stanu obecnego, poprzez oczekiwania, cele aż po konkretny plan działania.

Mamy doświadczenie dużych efektów po tych warsztatach - dziewczyny zachodzą w ciążę, niektóre podejmują na spokojnie decyzję o adopcji, inne zmieniają styl życia, pracę. Generalnie dużo się dzieje smile a przy tym jest fajna atmosfera - często dużo śmiechu smile

Co sądzicie o takim coachingu? Co byłoby dla Was ważne na takich warsztatach. Napiszcie, bo ten program jest dla Was. Sama mam kłopoty z płodnością i przeszłam tę drogę, dlatego chcę jak najlepiej pomóc.

Obserwuj wątek
    • aldik2008 Re: Coaching dla płodności 11.04.10, 00:47
      Takie warsztaty to super pomysł.Sama chętnie skorzystałabym z takiej
      formy pomocy, gdyby nie odległość.
      • krolowasniezka Re: Coaching dla płodności 11.04.10, 07:46
        super pomysl! a czy sa jakies w okolicy Wroclawia
        • darunia69 Re: Coaching dla płodności 11.04.10, 12:12
          Super, tylko gdzie to sie odbywa?
          • anusiaczek87 Re: Coaching dla płodności 11.04.10, 12:21
            fajnie by było gdyby była też edycja dla par lub również dla
            Panów... przeczyna niepłodności nie zawsze tkwi w kobiecie, a faceci
            swoją niepłodność przeżywają równie mocno jak kobiety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka