Dodaj do ulubionych

proszę przeczytajcie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:42
Witam - mam powazny problem a mianowicie od dwóch miesięcy jestem stymulowana
CLO 1 tab. dziennie 5-9 dzień cyklu następnie przy pęcherzyku 20mm podawany
Pregnyl 10000 dzień pózniej insyminacja pecherzyk nie peka (prolaktyna 27,5 -
22d.c). Wcześniej 4 miesiące monitoringu jajników przez cay ten czas nie
pękajace pecherzyki zmieniające się w torbiel. Tego miesiaca wychodowalam
torbiel 60*60 mm -19 dzień cyklu.
Mój lekarz twierdzi ze mam sie tym nie przejmowac -sam się wchlonie, a
kuracje mam ko ntynuować i próbować IUI ponownie w tym cyklu.
Proszę o poradę - czy kontynuowac kuracje (obawiam się ze mogę mieć PCO-
czego lekaż nie stwierdzil)
Zupenie nie wiem co

dalej????
Obserwuj wątek
    • Gość: tekla Re: proszę przeczytajcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.02.04, 12:52
      Inseminacja raczej nie rozwiąże twoich problemów ale zmiana lekarza może pomóc.
      Pozdrowienia.
    • Gość: kasia Re: proszę przeczytajcie IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 29.02.04, 13:09
      Zgadzam sie z Tekla
      • Gość: ena Re: proszę przeczytajcie IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 15:19
        Ja miałam torbiela 6.3mm. i mój lekarz wręcz mi zabronił stosowania Clo,
        ponieważ podczas stymulacji Clo torbiel w ciągu miesiąca może zmienić swóją
        wielkość do wyglądu pięści i może przeżucić się na drugi jajnik, więc najpierw
        dał mi antybiotyk Doxsycyklinum 1 raz dziennie po obiedzie i czopki doodbytniczo
        ( też na D.. ale nie pamiętam) i to poskutkowała ,zmniejszył się do 1.9 i
        jeszcze przez 14 dni brałam antybiotyk i dziś jestem po otatniej tab.Clo(guza
        nie ma).Więc niewiem co twój ginekolog za bzdury gada i proponowałam bym zmianę
        na innego lekarza, szkoda twego zdrowia.Pa
    • Gość: dora Re: proszę przeczytajcie IP: *.chello.pl 29.02.04, 19:49
      mam wrażenie że leczy cie ten sam lekarz z którego ja juz zrezgnowałam ponad
      rok temu i bardzo się cieszę, radze ci to samo.
    • Gość: julka252 Re: proszę przeczytajcie IP: *.bankbps.wroclaw.pl / *.bankbps.wroclaw.pl 01.03.04, 08:40
      Serdecznie dzękuje za wszystkie wypowiedzi mam nadzieję że ta torbiel się
      wchłonie w tym cyklu- a jak na razie rosnie luteina nie pomaga niestety brałam
      8 tab. dziennie
      Pozdrawiam julka252
      • aleksandra3 Re: proszę przeczytajcie 01.03.04, 09:12
        Ja natomiast uważam, że masz za wysoką prl - powinna wynosić góra do 20!
        • Gość: nalo Re: proszę przeczytajcie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.03.04, 15:04
          Za wysoka prolaktyna moze byc przyczyna niepekania pecherzykow, bierzesz
          Bromergon albo inny lek na obnizenie prl?
    • Gość: julka252 Re: proszę przeczytajcie IP: *.bankbps.wroclaw.pl / *.bankbps.wroclaw.pl 03.03.04, 09:14
      Witam ponownie - bardzo dziękuję wam wszystkim za pomoc.
      Jasli chodzi o bromergon lekarz kaze mi brac od 1 d.c po 1/2 tab.Martwię się
      bo ta torbiel się nie wchłanie cały czas ma 60mm*60mm juz powinnam mieć @ od 4
      dni ale nie przychodzi jestem zmartwiona. Zastanawiam sie co będzie dalej????
      Pozdrawiam - julka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka