Dodaj do ulubionych

ERTROFEM - troche sie boję

IP: *.waw-kor.leased-e.ids.pl 05.03.04, 11:30
Ertrofen mitte przepisala mi lekarka z pomoca ktorej staram sie zajsc w
ciaze. W ulotce zalaczonej do leku przeczytalam ze lek ten stosuje sie tylko
w leczeniu objawow menopauzy i ma mozliwe dzialania uboczne, ktore troche
przeraziły mnie: rak endometrium itp.
Czy ktoras z was brala to lekarstwo? bo ja sie boje i chyba nie wezme.
Obserwuj wątek
    • Gość: Uluś Re: ERTROFEM - troche sie boję IP: *.net.Eggs.pl / *.Eggs.pl 05.03.04, 12:16
      Mnie ten lek przepisywano w cyklach stymulowanych na wzrost endomedrium i od
      niego ładnie rosło.
    • Gość: Kaja Re: ERTROFEM - troche sie boję IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 05.03.04, 13:28
      Cześć - ja też biorę ten lek na polepszenie endomerium, chociaż również miałam
      obawy przed jego stosowaniem, ale wczoraj (to jest mój pierwszy cykl z CLO)
      -11 d.c byłam na USG - pęcherzyk 14 mm, a endometrium 0,9 - jest dużo lepiej
      niż bez tabletek.
      Martwi mnie tylko że w poniedziałek mam iść na zastrzyk - pregnyl 5000j, nie
      wiem czy to jest konieczne przy stymulacji - może Wy wiecie ?
      Pozdrawiam
      • Gość: GONIA Re: ERTROFEM - troche sie boję IP: *.waw-kor.leased-e.ids.pl 05.03.04, 15:18
        Dzieki za odpowiedz.
        Pregnyl jest potrzebny jak pecherzyki same z siebie nie pekaja. Po pregnylu
        pecherzyk na ogol peka i mozna liczyc na sukces.Poza tym nie slyszalam by
        Pregnyl mial dzialania uboczne wiec nie masz czego sie bac.
      • agakra Re: ERTROFEM - troche sie boję 05.03.04, 21:47
        Gość portalu: Kaja napisał(a):

> Cześć - ja też biorę ten lek na polepszenie endomerium, chociaż również
        miałam
        > obawy przed jego stosowaniem, ale wczoraj (to jest mój pierwszy cykl z CLO)
        > -11 d.c byłam na USG - pęcherzyk 14 mm, a endometrium 0,9 - jest dużo lepiej
        > niż bez tabletek.
        > Martwi mnie tylko że w poniedziałek mam iść na zastrzyk - pregnyl 5000j, nie
        > wiem czy to jest konieczne przy stymulacji - może Wy wiecie ?
        > Pozdrawiam

konieczne, bo wtedy pęka pęcherzyk i może dojść do zapłodnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka