Dodaj do ulubionych

bromergon przy prl 2.12 ng/ml

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 18:28
miesiac temu mialam wynik prl 39.42 a ten najnowsy wynik to 2.12 ng/ml mam
jeszcze troche bromergonu wiec nie wiem czy nadal brac czy pomalu
odstawic??????????? lekarz kazal przerwac a co wy o tym
sadicie?????????????????
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: bromergon przy prl 2.12 ng/ml 11.03.04, 18:34
      trzeba będzie kontrolować PRL badaniem co m-ąc,możliwe,ze znowu skoczy,ja bym
      stopniowo odstawiła jeśli brałaś np.:2 dziennie czy 1 to przejść na 0,5 przez
      tydzień i potem odstawić ?
    • ewa.analityk1 Re: bromergon przy prl 2.12 ng/ml 12.03.04, 11:45
      ja przy tak niskim poziomie miałam zmniejszoną dawkę do 1/4 i zaszłam niedługo
      w ciążę smile ale pięknie ci spadła teraz czekam na super wieści

• maretina Re: bromergon przy prl 2.12 ng/ml 12.03.04, 11:49
        mi gin powiedzial, ze nawet jak spadnie to zmniejszyc dawke bromergonu a nie
        odstwiac do 7 lub 8tc. bo jezeli nagle skoczy w pierwszych tyg ciazy to mozna
        poronic.
        sama nie wiem jak to bedzie i czy juz choc troszke ta paskuda spadla, ale
        jestem dobrej mysli.
    • Gość: Kaja pomóżcie IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 12.03.04, 12:30
      Ja mam podobny problem, 1-szy wynik pokazał PRL ok. 22, dostałam bromergon
      2x1 tab. , po kolejnym badaniu ( tu nie wiem czy dobrze zrobiłam , bo zażyłam
      rano przed tym badaniem tabletkę)spadł do niepełnych 2, lakarka zaleciła
      zmniejszyć dawkę do 2x 0,5 tab. i tak też zrobiłam, ale nie zaleciła mi
      kolejnych badań. Myślicie , że powinnam sprawdzić znowu PRL, a jeśli tak to czy
      mam zarzywać rano bromergon przed czy po badaniu, żeby wynik był prawdziwy ???
      Czy ma znaczenie w którym dniu cyklu zrobie takie badanie ???
      Z góry dziękuję za pomoc.
      • Gość: Kaja Re: pomóżcie IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 15.03.04, 15:07
        Dziewczyny czekam na odpowiedź !!!
        Mam jeszcze jedno pytanie : W którym dniu po owulacji można zrobić HCG ?
        Dziękuję (z góry) za pomoc
        Pozdrawiam
        • Gość: Jesica Re: pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 16:25
          napisz swoje pytanie w nowym poscie nie w moim wtedy bedziesz miala wiekszy
          odzew. i wpisz przyciagajacy temat wtedy dziewczyny sie odezwa
          pozdrawiam
      • ewa.analityk1 Re: pomóżcie 15.03.04, 18:39
        przed badaniem nie zażywaj bromergonu, weźmiesz po. Rano idź na czczo i zrób
        wynik, ale tak w 5-6 dniu cyklu żeby w razie czego ciąża nie zafałszowała. Ale
        bardzo się cieszę, że coraz więcej lekarzy docenia problem prolaktyny i nawet
        przy górnych granicach normy daje bromergon.
        • Gość: Kaja do Ewy IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 16.03.04, 08:07
          Ewuniu bardzo Ci dziękuję za odpowiedź - jesteś najlepsza. Zrobię tak jak
          radzisz poczekam do kolejnego cyklu i powtórzę badania w 5 dniu.
          Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka