Dodaj do ulubionych

Dexamethason

12.08.10, 23:21
Staramy sie od ok dwóch lat. Po pół roku mąż zrobił badanie nasienia i wyszło bardzo słabo (750tys i 1%zywych po 3 godzinach i inne paramerty tez slabo). zaczal przyjmować leki przepisane przez lekarza w Novum i polepszyło sie dokładnie 10 razy. Dalej nie zachodziliśmy więc zmieniliśmy lekarza i ten zaczął nareszcie badać mnie ( jak do tej pory lekarz w Novum skupiał się wyłącznie na mężu wogóle nie zwracając na mnie uwagi). Miałam sprawdzenie drożności, USG i PCT. Wszystko wyszło ok tylko PCT- 0 plemników ruchomych. Lekarz zalecił terapię kondomową i sterdy przez 3 miesiące potem mamy się zgłosić i prawdopodobnie przyszykujemy sie do inseminacji. Mam tylko wątpliwości co do sterydów. Narazie bior 5 dni i nic sie nie dzieje ale zastanwiam się czy zły wynik PCT nie byl spowodowany właściwie złymi wynikami męża. Czy ktoś z was brał kiedyś Dexomethason- czy to ma sens? jak się po tym czułyście? czy jest to konieczne jesli jestesmy zdecydowani na inseminacjie?
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: Dexamethason 13.08.10, 07:49
      Ja brałam Dexamethazon. Czułam się po nim ok, ale apetyt miałam wilczy. Troszkę
      też niestety po nim przytyłam.
      • i_december Re: Dexamethason 13.08.10, 08:59
        Z jakiego powodu Tobie lekarz zapisał Dexamethazon? czytam na forum, że zapisują
        go na obniżenie testosteronu. U mnie jedyną przesłanką było podejrzenie wrogiego
        śluzu. Testosteronu nie badałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka