Dodaj do ulubionych

Nieregularny cykl a ciąża

IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.03.04, 14:13
Mam pytanie do dziewczyn które mają nieregularne cykle a starają się zajść w
ciążę, czy Wasz gin próbuje najpierw ustawić cykl tak żeby miesiączka
pojawiała się dość regularnie, czy wywołuje okres a potem monitoruje owulacje
itd. Ja mam bardzo rozchwiane cykle i moja lekarka (kolejna) stwierdziła że
najpierw będziemy regulować cykl przez ok 4 m-ce a potem starania o dziecko,
dodam że zanim do niej trafiłam minęło ok 8 m-cy starań o malucha, dla mnie 4
kolejne m-ce to b. dużo czasu chciałabym działać już.
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Nieregularny cykl a ciąża 23.03.04, 19:00
      najpierw to chyba trzeba znaleźć przyczynę tych nieregularności,poleczyc to i
      działać
      • Gość: bibu Re: Nieregularny cykl a ciąża IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.03.04, 19:52
        przyczynę znam, jak mówi gin to zbyt niski poziom E2, obecnie dostaję ten
        hormon w postaci Calidiolu, i miesiączka wróciła, bez innych dodatkowych leków,
        resztę hormonów mam w normie. Napisz konieznie co znaczy działać - jakie leki
        się podaje? Może trzeba wykonać jakieś badania?
        • urbanchaos Re: Nieregularny cykl a ciąża 23.03.04, 21:53
          jeśli znasz już przyczynę i leczysz się to to jest kwestia czasu,a działać
          trzeba w znaczeniu ty i partner wspólnie wink
          miałaś spr.przez USG owulację ?
          • Gość: bibu Re: Nieregularny cykl a ciąża IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.03.04, 22:12
            dzięki za podpowiedź - chodzi o działania z partnerem, nie wpadłąbym na to!! a
            tak na poważnie nie miałam sprawdzanej owulacji przez badanie USG nawet nie
            wiem w jakich dniach cyklu przy takiej nieregularności, właśnie tego mi brakuje
            u mojej gin braku wskazówek co dalej, muszę się zastanowić nad zmianą lekarza.
            • urbanchaos Re: Nieregularny cykl a ciąża 23.03.04, 22:28
              jeśli masz wyniki hormonów to ok
              teraz powinnaż rzeczywiście zmienić lekarza,moze zleci coś jeszcze do zbadania
              i USG pewni ci wyznaczy ok 12-15 dzień,moze zaleci podstymulowanie jajników i
              wtedy regularne USG i obserwacją czy coś ci rośnie-pęcherzyk na jajniku
              poza tym mozesz sama się poobserwować mierząc temp.ciała rano prze cały cykl i
              w miare jak masz samozaparcie obserw.śluzi szyjkę,ale prościej i drożej mozesz
              kupić urządzonko do spr.owulacji Persona-sa też tańsze-i tak może uda ci się
              tez wceleowac tylk najpierw lekarz niech spr.co u ciebie z tą owu !!!
              • Gość: edith Re: Nieregularny cykl a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 08:37
                Jeśli masz pco, to persona nie zadziała
    • ewa.analityk1 Re: Nieregularny cykl a ciąża 24.03.04, 07:26
      Zalecałabym jednak badanie hormonów koniecznie i monitoring, czy masz w ogóle
      owulację. Może przyczyna jest błaha typu prolaktyna lub bardziej skomplikowana,
      leczenie na czuja bardzo mi się nie podoba.
      • Gość: bibu Re: Nieregularny cykl a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 09:21
        dziękuję serdecznie za informacje, chyba dojrzałam do zmiany lekarza, bo w
        mojej sytuacji bez pomocy specjalisty raczej nie damy rady.
        • ewa.analityk1 Re: Nieregularny cykl a ciąża 24.03.04, 11:43
          jeżeli chcesz wypisz wszystkie swoje wyniki może dziewczyny coś zobaczą czego
          nie zauważyłaś
          • Gość: bibu Re: Nieregularny cykl a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:23
            moje wyniki:
            E2- 214 pmol.l;
            FSH 4.01 U/L;
            LH 5.64 U/L,
            Prolaktyna 196 mU/l.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka