Dodaj do ulubionych

czy decydować się na IUI?

14.03.11, 14:39
witam wszystkich,
nasze starania trwają 2,5 roku. Wyniki hormonów mam ok., oprócz PRG, który w drugiej części cyklu jest zawsze bardzo niski. Byłam stymulowana Clo i Femarą, potem Ovitrelle i ciągle nic sad W sobotę miałam HSG wynik też ok. Moja pani doktor podpowiedziała, żebyśmy zastanowili się nad IUI. Myslicie, że jest sens robić w przypadku problemów z owulką? Czy do IUI jest się jakoś "specjalnie" przygotowywanym, czy też zestaw Clo+ovitrelle. Wiem, że to pytanie do lekarza, ale oszołomiona po HSG zapomniałam zapytać. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: czy decydować się na IUI? 14.03.11, 14:58
      Przed IUI polecałabym laparoskopię. Może się okazać, że wówczas IUI będzie niepotrzebna.
      • mewa000 Re: czy decydować się na IUI? 14.03.11, 16:46
        Wg mnie, jeśli masz problem z drugą fazą, to IUI nic nie da.
        Jak długo trwa u Ciebie faza lutealna?
    • madzia23lubin Re: czy decydować się na IUI? 14.03.11, 20:07
      Ja też nie mam owulacji, cykle trwające min 40 dni.
      My zdecydowaliśmy się na IUI udała się za pierwszym razem, teraz przygotowujemy się do drugiej smile Więc ja bym próbowała.
    • zamyslona4 Re: czy decydować się na IUI? 15.03.11, 21:43
      cos szybko to IUI.... u mnie nie ma owu po CLO i najpierw lekarz zapisał zastrzyki na gonatropiny, a potem laparoskopie.
      jaki jest cel IUI przy braku owulacji? chyba to ma sens gdy druga strona ma problem lub jest owu i nic. tak mysle...
      • kingadpl Re: czy decydować się na IUI? 16.03.11, 21:01
        ja mialam 3 IUI na cyklu naturalnym, pozniej laparoskopie i teraz czekam na wynik 4 IUI tez naturalnie. lekarz stwierdzil ze po co cos naprawiac jak dobrze dziala. u nas niestety wina lezy po stronie meza, chociaz moze i po mojej tez, bo za duzo sie wszystkim stresuje. na szczescie nie musze za zadne IUI placic, ubezpieczyciel pokrywa... IVF i ICSI zreszta tez...
        • madzia23lubin Re: czy decydować się na IUI? 16.03.11, 21:20
          kingadpl napisała:

> ja mialam 3 IUI na cyklu naturalnym, pozniej laparoskopie i teraz czekam na wyn
          > ik 4 IUI tez naturalnie. lekarz stwierdzil ze po co cos naprawiac jak dobrze dz
          > iala. u nas niestety wina lezy po stronie meza, chociaz moze i po mojej tez, bo
          > za duzo sie wszystkim stresuje. na szczescie nie musze za zadne IUI placic, ub
          > ezpieczyciel pokrywa... IVF i ICSI zreszta tez...

ale skoro lekarz stwierdził, że dobrz wszystko działa to po co IUI no skoro dobrze to czemu nie udane, może trzeba właśnie pomóc naturze i zmienić coś aby się udało.
          • kingadpl Re: czy decydować się na IUI? 17.03.11, 19:03
            u mnie dziala wszystko ok, 'wina' lezy po stronie meza...
        • iza30_1979 Re: czy decydować się na IUI? 17.03.11, 19:27
          hej kingadpl
          na szczescie nie musze za zadne IUI placic, ub
          > ezpieczyciel pokrywa... IVF i ICSI zreszta tez...
          jakie masz ubezpieczenie w jakiej firmie
          ja mam w DSW AV-TOP i ztego co znalazlma to pokrywa ale pewnosci calkowitej nie mam
          • aasb Re: czy decydować się na IUI? 27.03.11, 20:04
            No to tylko Wam pozazdrościć w tej Holandii smile
            w Polsce niestety za wszystko musimy płacić same heh
            iza30_1979 napisała:

> hej kingadpl
            > na szczescie nie musze za zadne IUI placic, ub
            > > ezpieczyciel pokrywa... IVF i ICSI zreszta tez...
            > jakie masz ubezpieczenie w jakiej firmie
            > ja mam w DSW AV-TOP i ztego co znalazlma to pokrywa ale pewnosci calkowitej nie
            > mam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka