Dodaj do ulubionych

Jestem w ciąży!!!

03.05.04, 18:01
Udało się. Wreszcie jestem w ciąży. W czwartym tygodniu! W sobotę dwa
tygodnie temu zrobiłam test i wyszedł negatywny. Po tygodniu znowu i dwie
kreseczki. Rozpłakałam się z wrażenia. W poniedziałek byłam u lekarza
zrobiłam badania krwi i okazało się że jestem w ciąży. A w piątek zobaczyłam
fasolkę na USG. I mam zdjęcie.
Przez rok chodziłam do lekarza i kazała mi tylko mkierzyć temperaturę i nic z
tego nie wynikało a tymczasem dwa miesiące temu przeniosłam się do Invicty w
Gdańsku i od razu są efekty. Przez trzy dni od 5 - 7 dc brałam clo, owu
miałam dopiero w 19dc i dostałam zastrzyk pregnylu. Zaskutkowało!
Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na dwie kreseczki !
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 18:02
      gratulacjesmile
      kto jest Twoim lekarzem?smile
      • gusinka Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 18:09
        W czasie starań dr. Gniadek. Ale niedawno przestał przyjmować w leczeniu
        niepłodności i przepisałam się do Piątkowskiego. Chociaż ten już nie miał ze
        mną dużo pracy, bo gdy przyszłam do niego pierwszy raz już byłam w ciąży.
        Zresztą powiedział, że będzie się mną zajmował do 6 tygodnia ciąży a potem
        skieruje mnie do specjalistów od prowadzenia ciąży.
    • mutantowa Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 18:26
      och jak fajnie gratuluję MAMUSIUsmile
      Ja tez leczę się w Invikcie i też miałam ten zestaw co i ty tylko bez pregnylu,
      bo o dziwo pęcherzyk sam pękł, i czekam, niby jestem 8 dni po owu i teścik mi
      nie wyszedłsad ale mam cały czas nadzieję że się udało. Jajniki mnie kłują
      macica pobolewa, jak przy pierwszej ciążysmile
      A Ty miałaś jakieś dolegliwości, i jaj ci ten pierwszy teścik nie wyszedł,
      kiedy go robiłaśsmile
      Pozdrawiam Magda
      • gusinka Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 18:35
        Miałam trochę bóle tak jakbym miała dostać @. Pierwszy test zrobiłam 9 dni po
        owu ( ten negatywny), potem zaczęły boleć mnie piersi i w ogóle czułam się
        dziwnie. No ale skoro test wyszedł ujemnie byłam pewna, że nie jestem w ciązy i
        nawet wpadałam w paranoję, że że mam raka piersi, albo coś w tym stylu. Ciągle
        biegałam badać czy nie wyskakuje mie jakiś guzek. Dopiero po drugim teście
        wszystko się wyjaśniło.
        Życzę Ci powodzenia! Objawy masz całkiem, całkiem, teraz tylko odrobinkę
        cierpliwości.
        • mutantowa Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 18:48
          No też mam takie bule jak przed @, no zobaczymy, ale z tą cierpliwością to nie
          obiecujęsmile faktycznie może za wcześnie testa zrobiłamsmile
          Dzięki.
          A kiedy kolejny teścik zrobiłaś?? A ja też chodzę do doktora Piątkowskiego,
          fajny jestsmilebardzo go lubię.
          • gusinka Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 18:57
            Kolejny teścik zrobiłam tydzień później! Byłam taka zła po zrobieniu tego
            pierwszego, że powioedziałam sobie, że już w życiu żadnych testów! Ale
            wytrzymałam aż tydzień. Jak robiłam ten drugi to dwie kreski wyskoczyły
            momentalnie.
            Co do Piątkowsiego to też go lubię. Jest całkiem sympatyczny.
    • kattrin1 Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 20:40
      GRATULACJE PRZYSZŁA MAMUSIU!!!!!!!!!!!!
      A teraz wyślij prądki, wiruski i inne tym podobne dla nas...mnie...
      ja własnie się staram, by pojawił sie mały cud.!!Jeszcze raz gratuluję, dbaj o
      siebie i oczywiście o dzidzi!!!
      Pozdrowionka
      Kasia
      • gusinka Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 20:50
        Droga Kasiu! Przesyłam wiruski i mam nadzieję, że dojdą i już niedługo będziesz
        trzymała w ręku test z dwoma kreseczkami. Trzymam mocno kciuki!
        • kattrin1 Re: Jestem w ciąży!!! 03.05.04, 21:02
          Otrzymałam wiruski !!!!!!!!!
          za 10 dni mam nadzieję że się rozwiną i ...
          Dzięki smile)))))))))
          Pozdrawiam
          Kasia
        • Gość: nalo Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.04, 09:44
          Serdeczne gratulacje!!!!!!!!Dbaj o to soje Szczescie!
    • Gość: kasialu Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.mofnet.gov.pl 04.05.04, 07:13
      Wielkie gratulacje !!!!!!!!!!!!!
    • judyta10 Re: Jestem w ciąży!!! 04.05.04, 08:17
      Czesc. Gratuluje. Ja też mam nadzieje ,że moze się udało chociaż robiłam test
      wyszedł negatyeny ale chyba zawcześnie bo po 7 dniach ale nie mogłam wytrzymać
      mam jeszcze resztki nadzieji ze powtórka wyldzie pozytywnie ,dbaj
      osiebie .pozdrawiam
    • Gość: G.Loots Re: Jestem w ciąży!!! IP: 196.4.0.* 04.05.04, 09:35
      Gratuluje z calego serca.
      Dziekuje za nadzieje ktora mi dalas!!!!!!!!!
      Piekna wiadomosc!!!!!!!!
    • Gość: nawia 24 Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 13:33
      gratulacje !!!!napisz mi gosienko w jakich dniach mialas monitoring owulacji i
      czy bralas samo clo? i jeszcze mam jedno pytanie czy bierzesz teraz leki
      progesteron jak tak to napisz jakie. bardzo jestem ciekawa bo w nastepnym
      miesiacu tez czeka mnie stymulacja.pozdrawiam.
      • gusinka Re: Jestem w ciąży!!! 06.05.04, 19:06
        Przepraszam, że tak póżno odpowiadam. Przed zajściem w ciążę brałam tylko clo,
        a teraz biorę 1/4 tabletki bromergonu i 2* luteinę, no i rano letrox bo mam
        niedoczynność tarczycy.Pozdrowionka
    • Gość: nawia 24 Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 14:08
      gusinko napisz mi prosze jakie byly u ciebie problemy z zajsciem czy to byl
      brak owulacji?pisalas ze przez 3 dni bralas clo nie wiedzialam ze tak mozna
      chyba przewaznie bierze sie przez 5 dni.?w nastepnym cyklu zapytam sie lekarza
      czy u mnie tez taka opcja by mogla byc z przyjmowaniem leku.jeszce raz
      gratuluje i pozdrawiam.smile duzo zdrowka.
      • gusinka Re: Jestem w ciąży!!! 06.05.04, 19:11
        Jakieś sześć miesięcy temu gdy jeszcze chodziłam do innego lekarza brałam clo
        najpierw przez 5 dni po jednej tabletce a w następnym cylku po dwie tabletki i
        nic nie pomogło. A w Invicie tylko mnie za to opieprzyli, bo jak stweirdzili
        trzeba brać clo jak najmniej, ale skutecznie, tzn. kontrolować owu na usg.
    • Gość: ala Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.04, 14:13
      wielkie gratulacje !!!!!
      pozdrawiam
    • Gość: barbara79 Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 16:28
      GRATULACJE!!!
      DBAJ O WAS!!!
    • Gość: dobry duszek Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 00:18
      z pewnych powodów podciągam wątekwink))))
    • Gość: sylwia Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.wawpie.ext.ids.pl 05.05.04, 07:44
      Gratulacje Napisz jak się czujesz Ja jestem po 1 stymulacji clo Jeszcze 5 dni
      do miesiączki Czuję się dziwnie Głównie boli mnie brzuch i ten jajnik z którego
      miałam jajeczkowanie Interesują mnie objawy tak wczesnej ciązy
      • Gość: Jola Re: Jestem w ciąży!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 05.05.04, 07:57
        Cóż mogę powiedzieć??? Cieszę się BARDZO BARDZO BARDZO!!!!!!!! To naprawdę
        cudowne przeżycie. Teraz tylko co 3 tygodnie (bo tak najczęściej lekarz
        wyznacza wizyty), będziesz powolutku obserwowała, jak rozwija się Twoje
        dziecko, super. Tylko nie wpadaj w panikę, jeśli narazie będzie widać tylko
        pęcherzyk ciążowy, na tym etapie ciąża może być jeszcze niewidoczna. A później
        sukcesywnie, kroczek po kroczku, będziesz obserwować, jak pojawiają się rączki,
        nóżki, jak z małego misia (2 większe kuleczki : brzuszek i główka i 4 mniejsze:
        rączki i nóżki) będzie kształtował się mały człowieczek. Potem usłyszysz jego
        serduszko a na koniec, może tak jak ja wczoraj, dostaniesz zdjęcie usg z....
        wielkim siusiorkiem w roli głównej (albo cipcią). Tego serdecznie Ci życzę. Pa!
        • gusinka Re: Jestem w ciąży!!! 06.05.04, 19:14
          Bardzo fajna wizja. Już nie mogę się doczekać. Pozdrowienia dla Ciebie i
          siusiorka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka