Dodaj do ulubionych

Lactovaginal a ciąża

IP: *.citicorp.com 05.05.04, 10:01
Czy uzycie LACTOVAGINALU tuz przed przytulaniem moze miec jakis zly wplyw na
zarodek i ewentualna przyszla ciaze (tj. jezeli dojdzie do zaplodnienia)?
Bardzo prosze o informacje bo strasznie sie martwie a nie mam mozliwosci
kontaktu z lekarzem. Bede wdzieczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Lactovaginal a ciąża IP: *.radio.rzeszow.pl 05.05.04, 10:46
      co ty wogóle piszesz? Zastanów sie dziewczyno to jak zazywasz to sie nie tul a
      nie od razu przypuszczasz ze to ci zaszkodszi
    • maretina Re: Lactovaginal a ciąża 05.05.04, 10:53
      lactovaginal ma za zadanie utrzymac odpowiednie ph w pochwie, zatem
      na "chlopski" rozum ciazy szkodzic nie powinien, wiem, ze czasami kobiety w
      ciazy stosuja ten lek. natomiast nie mam pojecia czy wplywa on na zaplodnienie.
      czy jestes pewna, ze jestes ginekologicznie zdrowa? bo lactovaginal czesto
      stosuje sie po kuracji antybiotykowej, w takich sytuacjach przed ciazanalezy
      poczekac na cytologie i na kontrolna wizyte u lekarza. jesli wszystko ok, to
      mozna sie starac.
    • Gość: Aga Re: Lactovaginal a ciąża IP: *.icpnet.pl 05.05.04, 11:00
      Wedlug mnie nie moze zaszkodzic. W ulotce nie ma zadnych przeciwwskazan. W
      koncu Lacto ma za zadanie przywrocic normalna flore bakteryjna i 'dobry' kwasny
      odczyn - czyli ma sprawic, aby srodowisko pochwy bylo jak najbardziej
      przyjazne! (kobiecie, plemniczkom...) smile

Aga

• Gość: mona12 Re: Lactovaginal a ciąża IP: *.citicorp.com 05.05.04, 11:08
      Lactovaginal przyjmuje profilaktycznie (po przebytej grzybicy)-zalecenie
      ginekologa. Cytologie mialam robiona 2 tyg. temu - wynik bardzo dobry (gr.I). A
      z przytulaniem wyszlo bardzo nieplanowo - powiedzmy ze zawiodly srodki
      zapobiegawcze. Martwie sie poniewaz w nastepnym cyklu chcialam rozpoczac
      starania po lyzeczkowaniu, ktore mialam w grudniu. Nie wybaczylabym sobie gdyby
      znowu stalo sie cos niedobrego.
    • Gość: nawia 24 Re: Lactovaginal a ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:33
      ten lek przeciesz jest bardzo lagodny!! jezeli bylby naprawde zly to by pisalo
      przeciesz w ulotce ze nie powinno sie uzywac w ciazy,twoje panikowanie nie ma
      sensu jezeli wypijesz jogurt tez tak panikujesz?bo ten lek ma podobne dzialanie
      tylko zamiast do polkniecia stosuje go sie inaczej. wiec twoje zachowanie nie
      ma teraz sensu!
    • Gość: mona12 Re: Lactovaginal a ciąża IP: *.citicorp.com 05.05.04, 11:43
      Przeczytalam kilka razy informacje zarowno na ulotce jak i w internecie o tym
      leku i faktycznie zadnych przeciwskazan nigdzie nie znalazlam. Po prostu
      chcialam sie upewnic. Dziekuje serdecznie wszystkim za odp.
      • Gość: Kama Re: Lactovaginal a ciąża IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 05.05.04, 13:01
        Można go stosować w ciąży.
        To przecież tylko pałeczki kwasu mlekowego , które poprawiają florę bakteryjną
        w pochwie. Można go stosować nie tylko leczniczo , ale również profilaktycznie.
        Kama.
    • Gość: nizalka Re: Lactovaginal a ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 17:53
      mam mala uwage, lactoviginal to paleczki kwasu mlekowego, a wiec wytwarza
      kwasne srodowisko, ktore bardzo szkodzi chlopakom, wiec jesli zazywasz tuz
      przed przytulaniem to nie sadze, zeby sasiedztwo rozpuszczajacej sie ampulki
      bylo dla nich korzystne. oczywiscie ma je chronic sluz szyjkowy, ale jezeli
      jest go niezbyt wiele?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka