Dodaj do ulubionych

znowu prolaktyna_szukam endokrynologa!

IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 06.05.04, 22:00
Witajcie!Mam straszny problem.Po raz kolejny trafilam na niekompetentnego
lekarza-endokrynologa.Prosze,jezeli znacie jakiegos godnego zaufania we
Wroclawiu - napiszcie!Mialam bardzo wysoka prolaktyne (170.0 ng/ml)i po dwoch
tygodniach brania Bromergonu 2x1 tabl. spadla mi do 10.0 (czyli norma) i
lekarz powiedzial mi,ze jest wszystko ok, po miesiacu moglam brac juz tylko
jedna a potem pol na noc.Po kolejnym badaniu wogole mialam przestac,ale ...
wyszlo na nim,ze znowu mam podwyzszona - 58.0 ng/ml. Juz nie wiem co mam
myslec!! Musze sie udac do innego,ale nie wiem gdzie...Pomozcie!Martwie sie!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ikrol1 Re: znowu prolaktyna_szukam endokrynologa! 06.05.04, 22:18
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=11463363&a=11478537
      Mam nadzieję, że mi wybaczy, że polecam kogoś w jej imieniu. Ilona
      • Gość: kasiak Re: znowu prolaktyna_szukam endokrynologa! IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 07.05.04, 09:07
        Dziekuje bardzo. Zaraz zadzownie sie zarejestrowac!
        Pozdrawiam!
    • ewa.analityk1 Re: znowu prolaktyna_szukam endokrynologa! 07.05.04, 10:53
      dr Tupikowska jest świetna, ale bagatelizuje prolaktynę, jak chcesz wyleczyć
      prolaktynę idź do dr Jarosza ginekologa, ale jest w tym świetny tel. 339 90 36
      www.mediconcept.wroc.pl.
      Tupikowska jest za to świetna od tarczycy
      • ikrol1 Re: znowu prolaktyna_szukam endokrynologa! 07.05.04, 12:05
        Hmm. Ja tez leczę niedoczynność tarczycy. Prolaktyne mam w normie. Myślałam, że
        dr Tupikowska jest dobra do wszystkiego. Ilona
        • Gość: kasiak Re: znowu prolaktyna_szukam endokrynologa! IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 07.05.04, 15:55
          hej!no wlasnie.Tez sie spotkalam z tym,ze jest wielu endokrynologow, ktorzy nie
          zajmuja sie prolaktyna,ale w wiekszosci problemami z tarczyca,stad moj
          problem.Dzieki za pomoc!
          • ewa.analityk1 Re: znowu prolaktyna_szukam endokrynologa! 07.05.04, 22:15
            ja chodzę do dr Tupikowskiej, ale ona na szczęście każe chociaż badać
            prolaktynę z obciążeniem smile i jest najlepsza z 8 endokrynologów, których
            przeszłam, ale prolaktynę Jarosz mi leczył
            • Gość: kasiak do ewy_ IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 08.05.04, 10:46
              Mozesz mi wiecej napisac o tym leczeniu prolaktyny przez dr Jarosza? Chodzi mi
              o to np.czy robilas rezonans i jakie leki bralas,no i jak dlugo trwa to
              leczenie? Mi po 2 tyg.brania bromergonu prolaktyna spadla do normy,ale jak
              tylko pomalu przestawalam brac-znowu podskoczyla! Nigdy tez nie robilam
              prolaktyny z obciazeniem a czytalam na tym forum,ze powinno sie to zrobic.
              • ewa.analityk1 Re: do ewy_ 08.05.04, 11:46
                Pierwszy raz starałam się dość długo i endokrynolog cały czas mi mówił, że moje
                wyniki ok i to pewnie wina męża. Poszłam do Jarosza, chodziłam do niego
                wcześniej i on na podstawie objawów kazał mi zrobić prolaktynę zwykłą. I już
                ona wyszła w górnej granicy normy, a on jest za tym, żeby była do 11.
                Po lekach udało się.
                Teraz leczenie było trochę bardziej skomplikowane, co miesiąc wizyta kontrola
                prolaktyny i ustalanie dawki bormergonu do tego monitoring i też udało się.
                Leczyłam się bromergonem, neurolog chciał żeby wykonać rezonans, ale jakoś nie
                widziałam sensu, powtarzałam sobie, że po 6 miesiącach bromergonu i brania
                leków pomyślę.
                Dodatkowo mam niedoczynność tarczycy i lekką niedomogę fazy lutealnej, cykle
                były bezowulacyjne co stwierdziłam po testach owu a potem potwierdziłam
                monitoringiem
                • Gość: kasiak Re: do ewy_ IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 09.05.04, 12:03
                  dziekuje bardzo za odpowiedz.Mnie tez proponowano rezonans,ale nie mam zadnych
                  objawow wskazujacych gruczolaka (bole glowy, zaburzenia widzenia). Mialam
                  zaburzenia miesiaczkowania,a po bromergonie dostalam juz "normalnie" i teraz
                  czekam na kolejny ... smile
                  Pozdrawiam serdecznie!
          • Gość: Kama Re: znowu prolaktyna_szukam endokrynologa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.04, 18:16
            Ja też lecze prolaktyne u Jarosza (z resztą poradziła mi go tu na forum Ewa z czego jestem bardzo zadowolona), na razie przez 2 miesiące mam brać bromergon 1tabl na noc + monitoring. Dr powiedział, że góra za 2 miesiące powinnam zajść w ciąże. Lecze u niego też zespół policystycznych jajników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka