Dodaj do ulubionych

prolaktyna i progesteron

IP: *.fwfin.fwc.com 13.05.04, 14:53
dziewczyny powiedzcie czy prolaktyna w 20dc (cykl byl 26dniowy)= 27,26 ng/ml
(norme podano do 25) powinna byc zbijana? dodam ze progesteron w tym samym
dniu cyklu =20,95 ng/ml. (max. to 21).

czy taka prolaktyna moze byc powodem niepekania pecherzyków? a jesli tak to
skad taki progesteron?
Dodam ze z wykresow temperatuty wynika ze mam cykle wyraznie II fazowe.

Prosze o Wasze zdanie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: krysia79 Re: prolaktyna i progesteron IP: *.bphpbk.pl 13.05.04, 15:37
      Owulacja była, ale moze jest sporadycznie, nie w kazdym cyklu bo prl jest za
      wysoka i powinna byc zbijana.
      Dziewczyny pisze, ze do zajscia w ciaze musi byc max w polowie normy.
      • Gość: monia1 Re: prolaktyna i progesteron-pomóżcie IP: *.fwfin.fwc.com 14.05.04, 13:49
        Dzieki za odpowiedz.
        wiem że watek prolaktyny czesto sie tu przewija. ale ja tego nie rozumiem.
        progesteron -nie po raz pierwszy - mam ok. temperatura wzrasta, ale owu
        prawdopodobnie nia ma. nawet na clo ( 1 cykl) monitoring wykazał, że nie pekl
        pecherzyk - był tylko jeden, mimo hiper estradiolu.
        wiec moze ta prolaktyna wpływa na jakośc owu , na niepekanie pecherzyków. ?
        jak sądziecie?

pozdrawiam
        • ewa.analityk1 Re: prolaktyna i progesteron-pomóżcie 14.05.04, 14:13
          progesteron masz piękny (nie bierzesz luteiny?) prolaktyna tak naprawdę
          upośledza pik LH, a więc powoduje niesprawidłowe LH, zaś one może wpływać na
          pęcherzyk i jego nieprawidłowy rozwój, za duże LH powoduje za szybkie starzenie
          się, za mały nie rośnięcie, nieprawidłowe LH może być przyczyna nie pękania
          pęcherzyków. Nawet jeżeli jest owulacja to jajeczko może nie byc prawidłowe i
          można poronić.
          Ja też miałam piękne wykresy, ale testy owu i monitoring pokazywały małe
          jajeczka, a wzrost był na wykresie. Zbadaj jeszcze koniecznie tarczycę i
          choroby odzwierzęce
          • Gość: monia1 Re: prolaktyna i progesteron-pomóżcie IP: *.fwfin.fwc.com 14.05.04, 14:22
            dzieki wielkie.
            nigdy nie robilam hormonow tarczycowych i toxo tez nie. czyli wszystko przede
            mna. a hormony tarczycy w którym dniu najlepiej sprawdzic?

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka