Dodaj do ulubionych

rozczarowanie

06.07.11, 23:25
Witam,
nie myślałam że kiedyś tu zajrzę. I może nie powinnam, bo nie jestem niepłodna, dwa razy byłam w ciąży, mam synka. 37 lat stukneło...i dojrzałam do drugiego dziecka. W grudniu odstawiła NuvaRing...i nic. Cykle jak w zegarku, co 29 dni. I kilkanaście dni nadziei, że znów będę mamą. Ten cykl ma już prawie 50 dni, okresu nie ma, ciąży nie ma, lekarz mówi, poczekajmy jeszcze, a jak się nie pojawi to wywołamy.
A moja następna myśl - może już nie mogę mieć dzieci? Może niepotrzebnie tyle czasu zwlekałam?
Powodzenia i siły dziewczyny!
Obserwuj wątek
    • mi-a6 Re: rozczarowanie 07.07.11, 00:59
      Będzie dobrze. Musi być smile Trzymam łapki, bo jestem w podobnej sytuacji i tylko o rok młodsza. A w naszym przypadku każdy miesiąc robi różnicę wink
    • annajustyna Re: rozczarowanie 07.07.11, 08:22
      Po 35 roku zycia nawet co drugi cykl moze byc bezowulacyjny - wiec to normalne, ze moze trwac dluzej z drugim dzieckiem u Ciebie.
    • rados2 [...] 07.07.11, 08:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • asiek334 Re: rozczarowanie 07.07.11, 10:17
        my_sweety pamietasz moze mnie, moje zmagania ze starniami?... Otóż mnie za chwilke stuknie 36 rok, wiec dzieli nas tylko rok różnicy. Syn prawie 11 lat, obecnie 6 miesiąc ciązy. Wiec głowa do góry. Dodam tylko tyle ze ma kolezanke z 40 na karu z kiklumiesięczną córeczką
        • my_sweety Re: rozczarowanie 07.07.11, 11:06
          Dzięki za słowa otuchy. Zdaję sobie sprawę, że po części sama sobie jestem winna, bo przez te wszystkie lata zawsze "coś" przeszkadzało, a teraz oczywiście chciałoby się już..a ja do cierpliwych nie należę uncertain
          Wiem, że po części "grzeszę" marudząc na forum, na którym jest wiele dziewczyn, które jeszcze nie mają dzieci, ale musiałam to wyrzucić z siebie. Wczoraj jeszcze przez chwilkę jak czekałam na wyniki betaHcg jeszcze gdzieś w środku była mała nadzieja, ale zniknęła.
          • z_oe Re: rozczarowanie 08.07.11, 17:47
            Wcale nie grzeszysz tym,ze pragniesz dziecka. Nie wazne czy jest to pierwsze, drugie czy ktores z kolei- sa zawsze przez Nas wyczekiwane ze lzami w oczach.
            Ja tez mam dziecko i jestem po icsi, niedawno dowiedzialam sie,ze transfer sie udal-jestem w ciazy, od wczoraj mam plamienie i boje sie o dziecko. Klinika nie chce pomoc-selekcja naturalna-silniejszy przezyje):
            Mam 35 lat i w glowie metlik a oczy zalane lzami, bo mam wrazenie,ze mi moje dziecko przecieka wraz z ta niby miesiaczka.
            Tu jest miejsce dla takich jak Ty, Ja i innych kobiet pragnacych zostac mama.
            Trzymam za Ciebie kciuki, niech Bog wyslucha Twych modlitw.
    • lidek0 Re: rozczarowanie 09.07.11, 22:09
      A byłaś u lekarza, robiłaś jakieś badania? Czas ucieka i jeżeli pragniesz kolejnego dziecka musisz się speszyć. Brałaś antyki i być może to się teraz odbija na Twoim zdrowiu. Moim zdaniem pwoinnaś na początek pomonitorować cykle, żeby wiedzić czy wogóle masz owulację, zbadać hormony bo regularne cykle o niczym nie świadczą. Głowa do góry, wszystko przed Tobą tylko musisz się sprężać i działać.
      • my_sweety Re: rozczarowanie 19.07.11, 20:20
        Na razie tylko się wkurzam...:9 Ostatni okres 22 maja, 2 tygodnie temu byłam u lekarza, zrobiłam beta hcg, ciąży nie było. Okresu nadal nie ma, piersi bolą, nawet zakładanie stanika nie jest przyjemne, mam wrażenie, ze zaraz wybuchną...a mój lekarz na urlopie..wrrrr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka