Dodaj do ulubionych

wyrazne i dlugie PMS

10.08.11, 13:57
Czy ktoras z Was orientuje sie, czy jest jakikolwiek zwiazek miedzy wyrazna i paskudna druga czescia cyklu a problemami z zaciazeniem? Mam na mysli bole podbrzusza glownie (plus czasem gorszy nastroj) zaczynajace sie juz okolo 20dc w cyklach 30-32 dniowych? Czy to moze sugerowac problemy na przyklad z progesteronem i jakimis zaburzeniami tej fazy cyklu, czy jest to kompletna bzdura?
Zastanawiam sie nad tym, bo juz zwykle od polowy cyklu wiem, ze sie nie udalo (wlasnie przez to, ze odczuwam bol przez dobre 10 dni lub wiecej).
Obserwuj wątek
    • oka2 Re: wyrazne i dlugie PMS 24.08.11, 10:37
      Tak to moze byc problem z progesteronem. Mam podobnie choc cykle 26 dniowe. Takie cykle wg mojego lekarza to "klasyczny przyklad nieplodnosci". W pierwszza ciaze zaszlam bez problemu ze tak napisze "od strzala" po odstawieniu tabl antyk. Bylo to tzw zajscie z odstawienia. (osobicie nawet nie bylam tego swiadoma). Z druga ciaza nie jest juz tak wesolo, nie bralam tabl, mialam "naturalne" cykle i wychodzi na to ze bezowulacyjne. Teraz robie badania hormonalne i testy owulacyjne bo sama chce sprawdzic czy faktycznie tak jest ze mam problemy z plodnoscia.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia.
      • mamitymi Re: wyrazne i dlugie PMS 24.08.11, 13:19
        Oka2, czy mozesz napisac jakie robisz badania i testy aby sprawdzic czy ma sie owulacje?
        Wiem ze najlepiej isc na monitoring owulacji, ale moze mozna sie zorientowac samej? Przynajmniej czesciowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka