Dodaj do ulubionych

Śluz a dni płodne...

21.05.04, 22:23
Obecnie, czyli aktualnie dziś jest mój 13 dzień od pierwszego dnia ostatniej
miesiączki. Trochę mnie dziś bolało w podbrzuszu, śluz jest białawo -
kremowy, ciągnący, troszkę obfity, jeszcze nie mam wprawy w dokładnym
rozpoznawaniu go. Jaki on naprawdę jest, jak rozpoznać że są dni płodne? A
jeśli mój śluz w innych dniach przypomina tzw. serek to co to oznacza? Cykl
mam raczej regularny co 28 dni. A 11 dnia cyklu współżyłam ze swoim
chłopakiem. Czy możliwe jest abym zaszła w ciążę? Dodam, że po "tym" usiadłam
na kibelek i troszkę wypłynęło. W sumie to nie planuję na razie dziecka, ale
jeśli okazało by się że jestem w ciąży to na pewno bym się ucieszyła. Pozdr.
i czekam na odp. za co z góry dziękuję.kiss
Obserwuj wątek
    • Gość: maretina Re: Śluz a dni płodne... IP: *.ols.vectranet.pl 21.05.04, 22:27
      sluz plodny wygladem przypomina bialko kurzego jajka. jest przezroczysty i
      ciagnie sie na kilka centymetrow.jesli cykle masz regularne to pora zaczac
      przytulanie. moze byc co dwa dnismile,pamietaj, ze najwieksze szanse na bobasa sa,
      kiedy przytulanie wyprzedza monet owulacji o 24-12 godzin.
      powodzeniasmile
    • Gość: maretina Re: Śluz a dni płodne... IP: *.ols.vectranet.pl 21.05.04, 22:29
      jesli 11 dnia wspolzylas z chlopakiem, to z obserwacji sluzu niciwink. sluz po
      stosunku ulego lubrykacji czyli uplynnieniusmile. teraz zostal Ci "kalendarzyk".
      nie martw sie, ze po stosunku troche z Ciebie "wyplynelo"wink, to normalne biorac
      pod uwage, ze grawitacja istniejewink)), zawsze czesc chlopakow zostanie, zatem
      don`t worrywink
      • roksana11 Re: Śluz a dni płodne... 21.05.04, 22:34
        Dziękuję bardzo za odp.smile Pozdrawiamkiss
      • Gość: anetaa75 Re: Śluz a dni płodne... - do Maretiny IP: *.ppi-sa.com.pl 24.05.04, 18:10
        Maretina,
        czy dobrze cię zrozumiałam? Po współżyciu nie ma sensu szukac u siebie sluzu
        płodnego, bo nawet jakby był, to ulega upłynnieniu??? Niby by się zgadzało, bo
        wczoraj wydawało mi się, że mój śluz jest jakby charakterystyczny
        okołoowulacyjny, ale dziś (niemal dobę po seksie) nie obserwuję takiego śluzu.
        Czyli nie ma sensu go szukać, bo i tak go nie będzie (to już prawie doba
        po)????
        • maretina Re: Śluz a dni płodne... - do Maretiny 25.05.04, 08:47
          Gość portalu: anetaa75 napisał(a):

> Maretina,
          > czy dobrze cię zrozumiałam? Po współżyciu nie ma sensu szukac u siebie sluzu
          > płodnego, bo nawet jakby był, to ulega upłynnieniu??? Niby by się zgadzało,
          bo
          > wczoraj wydawało mi się, że mój śluz jest jakby charakterystyczny
          > okołoowulacyjny, ale dziś (niemal dobę po seksie) nie obserwuję takiego
          śluzu.
          > Czyli nie ma sensu go szukać, bo i tak go nie będzie (to już prawie doba
          > po)????

takie informacje znalazlam na stronach naturalnego planowania rodziny.
          dlatego wlasnie zalecaja tam stosowanie lacznie metody objawowej i termicznej.
          ja z termometrem nie latam, bo nie wystrzegam sie ciazy, tylko sie o nia
          staram, zatem wiem, ze jak pojawi sie sluz plodny to nalezy dzialac.
          poza tym teraz po poronieniu latwiej mi wobserwowac owulacje, bo mam wtedy
          wieksze dolegliwosci niz przed ciaza. zatem obserwuje sluz i bole owulacyjnesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka