Dodaj do ulubionych

pierwsza inseminacja

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 22:33
w przyszłym tygodniu będę po raz pierwszy miała inseminację, pojutrze dowiem
sie wszystkiego na temat leków, zastrzyków itd. proszę powiedzcie mi czy te
domowe zabiegi są strasznie stresujące, czy dawałyście same sobie zastrzyki,
jak to w ogóle jest. Liczę na jakakolwiek podpowiedx.
Obserwuj wątek
    • Gość: blaszka Re: pierwsza inseminacja IP: 5.4R1D* / 194.205.246.* 25.05.04, 14:33
      hejka, u mnie zastrzyki robil maz. Wszystko jest do przejscie. Nam zdarzalo sie
      nawet wyglupiac smile)
      Trzymam kciuki
      b.
      • maretina Re: pierwsza inseminacja 25.05.04, 18:13
        jesli zastrzyk ma byc domiesniowy w pupe, to robi sie to tak: wzrokiem
        podzielic posladek na cztery czesci, wkluc sie igla w srodek tej cwiartki,
        ktora jes od zewnetrznej gornej stronysmile
        hmmmm kurcze.... nie wiem czy zrozumiesz te chinszyzne.
        ale sprobuj, lepiej zeby maz nie wsadzil igly w nerw kulszowy, bo bedziesz
        kulalasmile
        acha! i jeszcze jedna rzecz: jak otworzycie fiolke z szastrzykiem, to nie wolno
        paluchami dotykac powierzchni z lekiem, bo zawleczesz sobie jakas bakterie.
        tyle ostroznosci, pora dzialacwink
        generalnie mozna sie tego nauczycsmile
    • Gość: kasia Re: pierwsza inseminacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 16:20
      Ja jestem po drugiej. Jednak chyba nigdy nie odważyłam się na zastrzyki sama.
      Powodzenia.
      • Gość: agakra Re: pierwsza inseminacja IP: *.chello.pl 25.05.04, 18:06
        ja też się nie odważyłam, po za tym to są domieśniowe, Menogon i lepiej jak ci
        robi pielęgniarka. Da się wytrzymać, sama inseminacja jest bezbolesna i trwa
        sekudnę
    • Gość: aneczka23 Re: pierwsza inseminacja IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 19:07
      a moze mi ktoś wytłumaczyć na czym polega inseminacja
      i jak ją sie wykonuje?
      pozdrawiam i dziekuje
      • Gość: agakra Re: pierwsza inseminacja IP: *.chello.pl 25.05.04, 19:18
        wprowadzaja ci bezposrednio do macicy przez cieniutki cewnik plemniki
        • Gość: aneczka23 Re: pierwsza inseminacja IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 19:25
          jakoś trzeba przygotowywac sie:
          czyli robić jakeś badania,ile to kosztuje,jak długo całosc trwa
          • Gość: agakra Re: pierwsza inseminacja IP: *.chello.pl 25.05.04, 19:31
            to zależy, ja brałam tabletki i zastrzyki na pęcherzyki, i w dniu owulacji
            lekarz podał mi przez cewnik nasienie mojego mężusia.
            Inseminację robi się najcześciej przy wrogim śluzu.
            700 w W-wie
            jeden cały cykl
            • Gość: aneczka23 Re: pierwsza inseminacja IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 19:52
              a mąz kiedy musi dac swe nasienie czy jest ono jakoś badane zabiek długo trwa

• Gość: agakra Re: pierwsza inseminacja IP: *.chello.pl 25.05.04, 23:07
                mój musiał oddać godzinę przed nie pamiętam, bo musieli je ulepszyć, a zabieg
                trwa 5 minut. to nawet nie jest zabieg, strzykawką z długim cieniutenkim
                cewnikiem wkłada ci plemniczki do środka i pozniej leżysz na hotelu ok. 15
                minut i do domu.
    • trops7 Re: pierwsza inseminacja 25.05.04, 20:18
      cześć
      ja jutro mam pierwszą inseminację,mąż ma być na 2,5 godz przed zabiegiem z
      nasieniem(mamy blisko więc przywozimy je ze sobą). ok 2 godz obrabia się
      nasienie no i wprowadza cewnikiem do jamy macicy,u nas w Łodzi kosztuje 400zł,
      pozdrawiam i życzę powodzenia
      • Gość: aneczka23 Re: pierwsza inseminacja IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 20:34
        witam
        powiesz mi jutro jak to wszystko przebiegało
        życze powodzenia
    • Gość: anszar Re: pierwsza inseminacja IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 23:02
      dziewczyny, dzięki! jutro jadę do novum po recepty, a w przyszłym tygodniu
      inseminacja. Boję się trochę, ale tez cieszę, bo to w końcu coś bardzo
      konkretnego. Wreszcie. Pozdrawiam. anszar
      • Gość: agakra Re: pierwsza inseminacja IP: *.chello.pl 25.05.04, 23:09
        ja też miałam w novum i się udało za pierwszym razem, ale niestety poroniłam bo
        przed zajściem w grudniu i w styczniu brałam antybiotyk bo miałam grypę.
        • Gość: Anka Re: pierwsza inseminacja IP: *.core.lanet.net.pl 26.05.04, 22:05
          Agakro Proszę napisz ile minęło czasu od odstawienia antybiotyków do
          inseminacji. Mój lekarz też sugeruje inseminację, a niedawno brałam
          antybiotyki. Czy Wiesz jaki czas trzeba odczekać? Pozdrawiam
          • agakra Re: pierwsza inseminacja 26.05.04, 22:08
            Gość portalu: Anka napisał(a):

> Agakro Proszę napisz ile minęło czasu od odstawienia antybiotyków do
            > inseminacji. Mój lekarz też sugeruje inseminację, a niedawno brałam
            > antybiotyki. Czy Wiesz jaki czas trzeba odczekać? Pozdrawiam

najpierw brałam przed świętami Boże Narodzenie, a w styczniu to tak gdzieś w
            połowie, a inseminacje miałam 5 lutego. Może odpuść sobie cykl. Mój lekarz nic
            mi nie powiedział, że powinnam odpuścić cykl a mówiłam że brałam antybiotyki.
            • Gość: Anka Re: pierwsza inseminacja IP: *.core.lanet.net.pl 26.05.04, 22:14
              Dziękuję i na pewno odczekam. Pozdrawiam i życze powodzenia
              • agakra Re: pierwsza inseminacja 26.05.04, 22:17
                Gość portalu: Anka napisał(a):

> Dziękuję i na pewno odczekam. Pozdrawiam i życze powodzenia

zapytaj się swojego lekarza.
                Ja tak to interpretuje sama, że to z tego powodu, bo antybiotyki działają
                dłuższy czas a ja ich trochę wzięłam.
                Ale na wszelki wypadek chyba lepiej odpuścić sobie jeden cykl, nie ma tego
                złego...
                • Gość: Anka Re: pierwsza inseminacja IP: *.core.lanet.net.pl 26.05.04, 22:23
                  Na pewno odczekam tym bardziej że czeka mnie i męża (słabe plemniki) seria
                  badań od hsg począwszy. Ale zapytam na wszelki wypadek. Napiszę jaka jest jego
                  opinia po czerwcowej wizycie.
    • Gość: trops7 Re: pierwsza inseminacja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 20:15
      no dziewczynki jestem po pierwszej inseminacji szczerze mówiąc nie wiem jak to
      się odbyło bo zabieg był w ogólnym znieczuleniu bo oprócz inseminacji miałam
      też punkcję(nakłucie pęcherzyków Graafa),widziałam po inseminacji na usg masę
      plemników fajny widok
      i teraz z męzem czekamy
      jakby co napewno dam znać
      pozdrawiam
      • katakli Re: pierwsza inseminacja 26.05.04, 21:17
        No to lez z nogami do gory wink Powodzenia, trzymam kciuki
        • Gość: agakra Re: pierwsza inseminacja IP: *.chello.pl 26.05.04, 21:35
          przede wszystkim postaraj się nie myśleć czy się udalo czy nie.
      • Gość: aneczka23 Re: pierwsza inseminacja IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 21:22
        a czy twój mąż mógł być obecny podczas zabiegu?
        zycze ci powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka