Dodaj do ulubionych

ciąża biochemiczna

28.05.04, 21:27
Co to jest?Czy to możliwe że prawie co miesiąc mi sie yaka przytrafia?
Co dalej robić?
Pomóżcie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: maretina Re: ciąża biochemiczna IP: *.ols.vectranet.pl 28.05.04, 21:38
      nie wiem czy mozna ja miec co miesiac...
      ciaza biochemiczna to taka ciaza, ktora wykrejesz robiac bete z krwi, ale nie
      zobaczysz jej na usg, zarodek zagniezdza sie bardzo slabiutko lub wcale.
      • ewa.analityk1 Re: ciąża biochemiczna 28.05.04, 21:44
        niestety można ją mieć co miesiąc, a jakie badania robiłaś?
        • Gość: evi Re: ciąża biochemiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 10:00
          A jakie Ewciu trzeba zrobić badania w tym kierunku, żeby potwierdzić lub
          wykluczyc, że zachodzi się w ciążę biochemiczną?
    • mmila Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 14:00
      to straszne czujesz sie jak bys była w ciąż [wiem bo byłam]testy wychodza
      pozytywnie i przychodzi @ i koniec co miesiąc mam owu pękniety pecherzyk i
      klapa i już za dni kilka znowu to samo
      • ewa.analityk1 Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 14:04
        A hormony robiłaś? jak masz napisz
        O ciąży biochemicznej mówimy wówczas gdy poronienie następuje przed momentem
        zobaczenia serduszka na USG, ale pęcherzyk ciążowy może być widoczny
    • Gość: Alpianka Re: ciąża biochemiczna IP: *.tele2.pl 29.05.04, 14:05
      Witam,

faktycznie ciaza biochemiczna to przykra sprawa. Jest nadzieja, ktora szybko
      zostaje odebrana. Mialam tak pol roku temu i moj lekarz stwierdzil, ze skoro
      dochodzi do zaplodnienia, a nie dochodzi do zagniezdzenia, to trzeba wejsc z
      lekami zaraz potem jak test okaze sie pozytywny, zeby dopomoc w zagniezdzeniu.
      Sa efekty takiego postepowania.

pozdr.
      • mmila Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 14:55
        A jakie lekarstwa brałas asby pomóc w zagnieżdzeniu
        • Gość: evi Re: ciąża biochemiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 16:01
          Dziewczyny odpowiedzcie mi-jakie hormonki trzeba zbadać?
          • lidek0 Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 18:55
            Progesteron, prolaktyna /i po obciążeniu/ testosteron, estradiol. W przypadku
            takich ciąz to już w danym cyklu kiedy się staracie lekarz powinien prezpisac
            leki.
            • Gość: evi Re: ciąża biochemiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 21:05
              Dzięki Lidek0 za odzew!
              Niby hormonki miałam w porządku ale jednak cos się dzieje-musze to sprawdzić!
              Pozdrawiam!!!
        • Gość: Alpianka Re: ciąża biochemiczna IP: *.tele2.pl 29.05.04, 19:48
          Acard przez caly czas. Clexane - od momentu testu pozytywnego.

Trzymam kciuki.
          • Gość: ktos Re: ciąża biochemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 12:05
            W trakcie leczenia CLEXANE należy unikać przyjmowania aspiryny (chyba że jest
            to wyraĄne zlecenie lekarza podczas leczenia choroby wieńcowej) i innych leków
            z grupy niesterydowych leków przeciwzapalnych. Jednoczesne stosowanie CLEXANE i
            aspiryny może spowodować wystąpienie powikłań krwotocznych. W czasie leczenia z
            użyciem CLEXANE występuje zwiększone ryzyko krwawień, ale zdarzają się one
            niezwykle rzadko...www.aventis.pl/nasze_leki/drug.html?drug=2

zamiast acardu stosuje sie tez wlasnie aspiryne w dawkach po 80 mg tzw baby
            aspirin...a acard to kwas acetylosalicylowy - www.acard.pl
    • ewa.analityk1 Re: ciąża biochemiczna 30.05.04, 17:54
      W przypadku gdy nic nie skutkuje można stosować szczepionki, ale ich koszt jest
      niesamowity około 4 000 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka