mmila 28.05.04, 21:27 Co to jest?Czy to możliwe że prawie co miesiąc mi sie yaka przytrafia? Co dalej robić? Pomóżcie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maretina Re: ciąża biochemiczna IP: *.ols.vectranet.pl 28.05.04, 21:38 nie wiem czy mozna ja miec co miesiac... ciaza biochemiczna to taka ciaza, ktora wykrejesz robiac bete z krwi, ale nie zobaczysz jej na usg, zarodek zagniezdza sie bardzo slabiutko lub wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: ciąża biochemiczna 28.05.04, 21:44 niestety można ją mieć co miesiąc, a jakie badania robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: ciąża biochemiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 10:00 A jakie Ewciu trzeba zrobić badania w tym kierunku, żeby potwierdzić lub wykluczyc, że zachodzi się w ciążę biochemiczną? Odpowiedz Link Zgłoś
mmila Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 14:00 to straszne czujesz sie jak bys była w ciąż [wiem bo byłam]testy wychodza pozytywnie i przychodzi @ i koniec co miesiąc mam owu pękniety pecherzyk i klapa i już za dni kilka znowu to samo Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 14:04 A hormony robiłaś? jak masz napisz O ciąży biochemicznej mówimy wówczas gdy poronienie następuje przed momentem zobaczenia serduszka na USG, ale pęcherzyk ciążowy może być widoczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpianka Re: ciąża biochemiczna IP: *.tele2.pl 29.05.04, 14:05 Witam, faktycznie ciaza biochemiczna to przykra sprawa. Jest nadzieja, ktora szybko zostaje odebrana. Mialam tak pol roku temu i moj lekarz stwierdzil, ze skoro dochodzi do zaplodnienia, a nie dochodzi do zagniezdzenia, to trzeba wejsc z lekami zaraz potem jak test okaze sie pozytywny, zeby dopomoc w zagniezdzeniu. Sa efekty takiego postepowania. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mmila Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 14:55 A jakie lekarstwa brałas asby pomóc w zagnieżdzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: ciąża biochemiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 16:01 Dziewczyny odpowiedzcie mi-jakie hormonki trzeba zbadać? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: ciąża biochemiczna 29.05.04, 18:55 Progesteron, prolaktyna /i po obciążeniu/ testosteron, estradiol. W przypadku takich ciąz to już w danym cyklu kiedy się staracie lekarz powinien prezpisac leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: ciąża biochemiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 21:05 Dzięki Lidek0 za odzew! Niby hormonki miałam w porządku ale jednak cos się dzieje-musze to sprawdzić! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpianka Re: ciąża biochemiczna IP: *.tele2.pl 29.05.04, 19:48 Acard przez caly czas. Clexane - od momentu testu pozytywnego. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ciąża biochemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 12:05 W trakcie leczenia CLEXANE należy unikać przyjmowania aspiryny (chyba że jest to wyraĄne zlecenie lekarza podczas leczenia choroby wieńcowej) i innych leków z grupy niesterydowych leków przeciwzapalnych. Jednoczesne stosowanie CLEXANE i aspiryny może spowodować wystąpienie powikłań krwotocznych. W czasie leczenia z użyciem CLEXANE występuje zwiększone ryzyko krwawień, ale zdarzają się one niezwykle rzadko...www.aventis.pl/nasze_leki/drug.html?drug=2 zamiast acardu stosuje sie tez wlasnie aspiryne w dawkach po 80 mg tzw baby aspirin...a acard to kwas acetylosalicylowy - www.acard.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: ciąża biochemiczna 30.05.04, 17:54 W przypadku gdy nic nie skutkuje można stosować szczepionki, ale ich koszt jest niesamowity około 4 000 zł Odpowiedz Link Zgłoś