Dodaj do ulubionych

GAMETA Gdynia - Criotransfer

06.03.12, 21:52
Szukam dziewczyn po criotransferze w gdyńskiej Gamecie.
Jestem po drugim nieudanym isci (pierwsze skończyło się ciążą biochemiczną). Tym razem mam 2 mrozaczki i mam po nie wrócić w najbliższym cyklu. Chciałabym się dowiedzieć co i jak. I jakie efekty.
Obserwuj wątek
    • falbina Re: GAMETA Gdynia - Criotransfer 07.03.12, 13:59
      Witam. Miałam już jeden transfer mrozaków, niestety nieudany. Teraz przygotowywuję się do kolejnego podejścia.
      • k_anilorak Re: GAMETA Gdynia - Criotransfer 07.03.12, 14:49
        Napisz proszę coś więcej. U kogo podchodziłaś. Jak wygląda cała ta procedura i jakie koszty? Ja mam tylko 2 blastocysty w dwóch słomkach i nie wiem czy brać dwie na raz czy osobno. Przy pierwszym ISCI miałam podane dwa zarodki - ciąża biochemiczna. Teraz blastocystę i dwie udało się zamrozić. Podchodzę w kwietniu. O ile o programie ISCI wiem wiele to o criotransferze nic. Jeśli nie chcesz pisać na forum to proszę na gazetowego maila.
        • falbina Re: GAMETA Gdynia - Criotransfer 10.03.12, 15:21
          Witam. U mnie wyglądało to tak, że w 3 dc. poszłam na wizyte z wynikami LH, PRG i Estradiolu. Lekarz zapisał mi od razu Estrofem 2x1 tab. dowcipnie, nastepna wizyte miałam w 15 dc. taż z badaniami PRG i Estradiol, od tego dnia zaczełam przyjnować dalej Estrofem 2x1, Acard 1 tab, 3x4 luteiny dowcipnie oraz Clexsane. Transfer miałam w 20 dc. tego dnia dodatkowo miałam wziąć Relanium i Flamexin. Pierwszą kontrolę miałam na 4 dobę (badanie progesteronu) wyniki przesyłam sms-em do lekarza. U mnie było tak, że miałam za mało więc mi dołożył jeszcze duphastonu 3x2 tab. Luteinę i Estrtrofem, Acard i Clexanę dalej brałam. Drugą kontrolę miałam 11 dobę po transferze ,progesteron i HCG, wyniki wysłałam również sms-em do lekarza, potem on oddzwania. Jak się okazało, że nic nie wyszło odstawiłam wszystkie leki i czekałam na @. Nikomu nie życzę takiego pierwszego dnia @. Mam wysoki próg bólu, ale chodziłam po ścianach. Po 4 nospach forte mi odpuściło. Od poniedziałku zaczynam kolejne podejście. Znów Estrofem 2x 1 tab. dowcipnie od 4 dc. na wizyle ide 11 dc. z wynikami. Transfer kosztuje 1400 zł, wizyta 120 a hormony 30 zł za 1 wynik. Za pierwszym razem miałam 2 mrozaki, teraz też chyba będę próbowała z dwoma. Zostanie mi jeszcze jeden w lodówce. Leczę się u Dr. Śliwińskiego. A ty do kogo chodzisz?
          • k_anilorak Re: GAMETA Gdynia - Criotransfer 11.03.12, 21:14
            falbina - ten sam lekarz. Napisze do Ciebie na gazetowego maila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka