Gość: sylwia IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 10:12 Mam pytanie Wyczytałam że TSH mogę zrobić państwowo Potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego Czy podobnie jest z toksoplazmozą Bo jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 10:17 jak robisz tesh to od razu zrob tez ft 3 i ft4. lekarz rodzinny powinien dac ci skierowanie. ja dostalam. tokso tez mozez zrobic na nfz, ale skierowanie od gina. jak nie bedzie chcial dac to powiedz, zeby zapial w Twojej karcie, ze wie, ze starasz sie o ciaze i nie zaleca Ci tego badania. nie odwazy sie zaden skurczybyk, ktory ma instynkt samozachowawczy. jesli odmowi przypilnuj aby zrobil wpis i wez karte i do nfz. pora egzekwowac to co mozemy z miernej sluzby zdrowia miec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 10:24 Czyli mogę poprosić o tokso panią Moczydłowską Spróbuję jutro A mam chyba wykonac jakies badania związane z trzustką Nie mam tej karteczki i nie wiem jak to się fachowo nazywa W kazdym razie tego nie da się załatwić bezpłatnie????????? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 10:27 jesli chodziesz do prywatnego gabinety, wtedy najczesciej wszystkie badania oplacasz sama. zapytaj swoja pania doktor czy ma podpisana umowe z nfz, jesli ma to powinna ci dac. a to badanie z trzustka to nie wiem o co chodzi? moze cos z cukrami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 10:36 Czyli wybiorę się jeszcze państwowo tam gdzie chodziłam Nic nie tracę I tak miałam się zgłosić po clo Ciekawe co dalej wymyśli I wtedy zasugeruję skierowanie na tokso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 11:42 Jeszce ci trochę potruję przecież nie muisz odpowiadać Dziwi mnie bardzo ten delikatny skurcz macicy Trwa to juz 2 dni Oprócz tego nic nie piję z dość często siedzę w toalecie Wiesz co troche jestem przerażona Czy ten polip może mi tak dokuczać albo jestem przewrazliwiona Cokolwiek odpiszesz poczuję sie lepiej Jesteś dla mnie jak lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 11:45 przed @ mozna czesciej siusiac, jatak miewam czasami, skurcze macicy przed @ tez sa mozliwe. no i ciaza tez mozliwa oczywiscie)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 11:47 No tak ale ja jestem 2 dni po @ i dlatego jestem zdziwiona Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 11:50 Gość portalu: sylwia napisał(a): > No tak ale ja jestem 2 dni po @ i dlatego jestem zdziwiona no to zrob test. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 11:54 nawet nie myślę o dzidzi Martwię sie tym ciałem obcym Po tak obfitej @ która pojawiła się 4 dni wcześniej pewnie nic by sie nie utrzymało Ponadto przed @ bardzo dziwnie bolał mnie brzuch i dość silnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:32 Sylwio...skierowanie na tsh moze ci dac lekarz rodzoiny bo to nalezy do zakresu podstawowych badan.Jesli jednak chcesz zrobic dodatkowo hormony tarczycy ft3 i ft4 panstwowao t0o wtedy lekarz rodzinny musi ci dac skierowanie do endokrynologa przyjmuj acego panstwowo a on wtedy zleca badanie hormonów. Ale wtedy ta procedura trwa miesiacami wiec radze... -jesli nie chorowałas wczesniej na tarczyce mysle ze wystarczy samo tsh -jesli koniecznie chcesz zrobic juz hormony tarczycy to zrób to prywatnie (jed4en hormon ok 12-14 zł)to zajmie ci mniej czasu bo tak zaczekasz sie na smierc -P.s. pa,mietaj ze od jakiegokolwiek lekarza przyjmującego prywatnie nfz nie uwzglednia skierowan(to mówie w razie gdybys pomyslała ze np endokrynolog prywatnie moze ci dac skierowanie na hormony). Jesli masz jeszce jakies pytania to chetnie odpowiem.Sama choruje na tarczyce juz bardzo długo i mam pewne doswiadczenia i przygody juz ze słuzbą zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Do Sylwii... 14.06.04, 13:34 ja ft3 i ft4 dostalam od lekarza rodzinnego.mozna pozebrac, moze da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:37 Tak pewnie...wyzebrac mozna...ale teraz kwestia czy w labolatorim sie nie przyczepią...zalezy od systemu...a system jest do d... przekonałam sie na własnej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Do Sylwii... 14.06.04, 14:12 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Tak pewnie...wyzebrac mozna...ale teraz kwestia czy w labolatorim sie nie > przyczepią...zalezy od systemu...a system jest do d... przekonałam sie na > własnej skorze. to nie od lab. zalezy tylko od tego jaka umowe z nfz ma lekarz rodzinny. moj lekarz rodzinny hormony tsh, ft3 i ft4 ma w swoich swiadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 14:18 To nalezy spytac lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:35 Acha Sylwio tu wyczytałam ze maretina dostała skierowanie od lekarza rodzonnego na hormony tarczycy...moze cos sie zmieniło od niedawna...mozesz spytac rodzinnego(mozesz zyskac a nic nie stracisz). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:50 He he...lekarza rodzinnego a nie rodzonnego...taka freudowska pomyłka...mam nadzieje ze znajdzie odbicie w moim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś