Dodaj do ulubionych

Do Maretiny

IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 10:12
Mam pytanie Wyczytałam że TSH mogę zrobić państwowo Potrzebne jest
skierowanie od lekarza rodzinnego Czy podobnie jest z toksoplazmozą Bo
jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłam
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 10:17
      jak robisz tesh to od razu zrob tez ft 3 i ft4. lekarz rodzinny powinien dac ci
      skierowanie. ja dostalam.
      tokso tez mozez zrobic na nfz, ale skierowanie od gina.
      jak nie bedzie chcial dac to powiedz, zeby zapial w Twojej karcie, ze wie, ze
      starasz sie o ciaze i nie zaleca Ci tego badania. nie odwazy sie zaden
      skurczybyk, ktory ma instynkt samozachowawczy.
      jesli odmowi przypilnuj aby zrobil wpis i wez karte i do nfzbig_grin.
      pora egzekwowac to co mozemy z miernej sluzby zdrowia miec.
      • Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 10:24
        Czyli mogę poprosić o tokso panią Moczydłowską Spróbuję jutro A mam chyba
        wykonac jakies badania związane z trzustką Nie mam tej karteczki i nie wiem jak
        to się fachowo nazywa W kazdym razie tego nie da się załatwić
        bezpłatnie?????????
        • maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 10:27
          jesli chodziesz do prywatnego gabinety, wtedy najczesciej wszystkie badania
          oplacasz sama. zapytaj swoja pania doktor czy ma podpisana umowe z nfz, jesli
          ma to powinna ci dac.
          a to badanie z trzustka to nie wiem o co chodzi? moze cos z cukrami?
    • Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 10:36
      Czyli wybiorę się jeszcze państwowo tam gdzie chodziłam Nic nie tracę I tak
      miałam się zgłosić po clo Ciekawe co dalej wymyśli I wtedy zasugeruję
      skierowanie na tokso
    • Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 11:42
      Jeszce ci trochę potruję przecież nie muisz odpowiadać Dziwi mnie bardzo ten
      delikatny skurcz macicy Trwa to juz 2 dni Oprócz tego nic nie piję z dość
      często siedzę w toalecie Wiesz co troche jestem przerażona Czy ten polip może
      mi tak dokuczać albo jestem przewrazliwiona Cokolwiek odpiszesz poczuję sie
      lepiej Jesteś dla mnie jak lekarz
      • maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 11:45
        przed @ mozna czesciej siusiac, jatak miewam czasami, skurcze macicy przed @
        tez sa mozliwe.
        no i ciaza tez mozliwa oczywisciewink))
        • Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 11:47
          No tak ale ja jestem 2 dni po @ i dlatego jestem zdziwiona
          • maretina Re: Do Maretiny 14.06.04, 11:50
            Gość portalu: sylwia napisał(a):

> No tak ale ja jestem 2 dni po @ i dlatego jestem zdziwiona
            no to zrob test.
    • Gość: sylwia Re: Do Maretiny IP: *.wawpie.ext.ids.pl 14.06.04, 11:54
      nawet nie myślę o dzidzi Martwię sie tym ciałem obcym Po tak obfitej @ która
      pojawiła się 4 dni wcześniej pewnie nic by sie nie utrzymało Ponadto przed @
      bardzo dziwnie bolał mnie brzuch i dość silnie
      • Gość: Agnieszka Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:32
        Sylwio...skierowanie na tsh moze ci dac lekarz rodzoiny bo to nalezy do zakresu
        podstawowych badan.Jesli jednak chcesz zrobic dodatkowo hormony tarczycy ft3 i
        ft4 panstwowao t0o wtedy lekarz rodzinny musi ci dac skierowanie do
        endokrynologa przyjmuj acego panstwowo a on wtedy zleca badanie hormonów. Ale
        wtedy ta procedura trwa miesiacami wiec radze...
        -jesli nie chorowałas wczesniej na tarczyce mysle ze wystarczy samo tsh
        -jesli koniecznie chcesz zrobic juz hormony tarczycy to zrób to prywatnie
        (jed4en hormon ok 12-14 zł)to zajmie ci mniej czasu bo tak zaczekasz sie na
        smierc
        -P.s. pa,mietaj ze od jakiegokolwiek lekarza przyjmującego prywatnie nfz nie
        uwzglednia skierowan(to mówie w razie gdybys pomyslała ze np endokrynolog
        prywatnie moze ci dac skierowanie na hormony).
        Jesli masz jeszce jakies pytania to chetnie odpowiem.Sama choruje na tarczyce
        juz bardzo długo i mam pewne doswiadczenia i przygody juz ze słuzbą
        zdrowia... smile
        • maretina Re: Do Sylwii... 14.06.04, 13:34
          ja ft3 i ft4 dostalam od lekarza rodzinnegosmile.mozna pozebrac, moze dawink
          • Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:37
            Tak pewnie...wyzebrac mozna...ale teraz kwestia czy w labolatorim sie nie
            przyczepią...zalezy od systemu...a system jest do d... przekonałam sie na
            własnej skorze.
            • maretina Re: Do Sylwii... 14.06.04, 14:12
              Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Tak pewnie...wyzebrac mozna...ale teraz kwestia czy w labolatorim sie nie
              > przyczepią...zalezy od systemu...a system jest do d... przekonałam sie na
              > własnej skorze.
              to nie od lab. zalezy tylko od tego jaka umowe z nfz ma lekarz rodzinny. moj
              lekarz rodzinny hormony tsh, ft3 i ft4 ma w swoich swiadczeniach.
              • Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 14:18
                To nalezy spytac lekarza... smile
        • Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:35
          Acha Sylwio tu wyczytałam ze maretina dostała skierowanie od lekarza rodzonnego
          na hormony tarczycy...moze cos sie zmieniło od niedawna...mozesz spytac
          rodzinnego(mozesz zyskac a nic nie stracisz). Pozdrawiam
          • Gość: Agnieszka Re: Do Sylwii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:50
            He he...lekarza rodzinnego a nie rodzonnego...taka freudowska pomyłka...mam
            nadzieje ze znajdzie odbicie w moim zyciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka